Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Nikon D90 - конкуренти?
Автор: mobri   
Дата:   19-05-10 10:22

Здравейте съфорумци, един въпрос от неразбиращ любител, кажете ми кой апарат според Вас е канонския конкурент на Nikon D90?

Отговори на това съобщение
 Re: Nikon D90 - конкуренти?
Автор: sirkhann   
Дата:   19-05-10 10:25

D90 няма конкурент [smilie24]

Автор: mike74   
Дата:   19-05-10 10:34

Донякъде е прав sirkhann "D90 няма конкурент" [smilie5]
При Никон и Канон класовете се разминават и затова не е точно да се каже "директен" конкурент, но Д90 може да да го сравниш с 50Д. Двуцифрените Канони са по-висок клас тела от Д80/90. Щом се чудиш бих ти препоръчал да вземеш един Канон 40Д (много добра машинка) от базара за около 1000лв. и едва ли ще ти липсва нещо от 50Д а със спестените пари ще си вземеш и обектив [smilie24]

Дата:   19-05-10 10:36

Оооо, доста неща липсват в 40Д спрямо 50Д, ама няма да ги казвам, щото..... [smilie5]

Ама пък за начинаещи е по-добре да имат 40Д, щото с 50Д трябва да можеш да си конвертираш файловете правилно от RAW и да не се учиш да гледаш 1:1 на монитора и да цъкаш с език що има шум. [smilie5]

Автор: deathzone   
Дата:   19-05-10 10:37

Защо така ги сравнявате? Според мен има и това е Канон 500Д или 550Д, хайде вторият е много по нов.

Автор: didesignbg   
Дата:   19-05-10 10:38

Канон 550д

Дата:   19-05-10 10:39

mobri - я си сподели подробно мъката, да ти дадем акъл. Що питаш, що искаш канон, какво ще снимаш и т.н.

Дата:   19-05-10 10:48

Ами мъката е следната. Сега съм с Nikon D40 с двата китови обектива и ссъм си доста доволен, снимам каквото ми падне, от обикновенните разходки в парка до приятните авиоразходки, исакаше ми се да си взема нещо по-ново и задължително с мотор в тялото и се спрях на Nikon D90.Днес обаче говорих с един приятел, който ми обясни, че може да ми докара от Англия, добър апарат на добра цена, но апарата трябвало да бъде Canon!

Автор: kasad   
Дата:   19-05-10 10:50

По детайлност и цветове Пентакс К20д го отнася като куцо пиле домат. Никона е първия с видео от "дизелите" и с това превъзхожда по-стария пентакс. Да не говорим и за Пентакс к7 колко е по- добър с аналогични обективи. Дори к-х ...абе виж в нета. Хубав е никона, но не е върха [smile]

Автор: snoopoff   
Дата:   19-05-10 10:53

М дам. Аз имам К20Д от месец и нещо. Страхотна машинка. Снимал съм и с Д90 ама не могат да се сравняват. Само дето човека пита за Канонски конкурент на Никоня [smilie5] Казвам го, защото много се бях навил на Д90 ама реших да си взема Пентакса и не сгреших. Голем кеф е [smilie24]

Автор: tvk75   
Дата:   19-05-10 10:53

никона може да не е върха,ама да намесваш Пентакс между Никон и Канон,,,,,,,,,[smilie23]

Дата:   19-05-10 10:55

[smilie5] Пентакса с тая шумна полюция, дето я има... То са едни цветове, едни неща... Единствените, дето могат да бият канон по цветен шум [smilie18]

А к7 в светлото е с динамиката на блъснат от валяк акордеон [smilie23]

Дата:   19-05-10 10:57

М в реални условия е много добре. мога да дам примери [smilie5]

Дата:   19-05-10 11:00

Аз мога да ти дам по-добри примери от един друг фотоапарат, ама не искам [smilie25]

Дата:   19-05-10 11:01

Не важиш тогава [ezik]

Дата:   19-05-10 11:06

Много съм мислил и за другите марки освен Никон и Канон, ама доста коментари срещам, че други марки просто няма. Относно видеото, нее функция на която държа, даже не мисля че някога ще я ползвам, така че може и без нея.

Дата:   19-05-10 11:08

Най-важното е да ти харесва машинката и да ти е кеф да снимаш с нея! [beer]

Дата:   19-05-10 11:08

ами да,точно,други марки освен Никон и Канон няма,точно както няма и други коли освен ауди и фолксваген [ezik]

Дата:   19-05-10 11:10

Аз карам Тойота, така че ще помисля сериозно за Pentax :D

Дата:   19-05-10 11:13

[cool]

Дата:   19-05-10 11:13

Аз следях базара, бях се засилил или към Д90 или Канон 40Д. Ходих, обаче да разгледам един Пентакс К10Д, подържах го, поиграх си с него, снимах... Адски много ми хареса, та в един момент реших, че ще си купя новата К20-ка. Така стават нещата [smile]

Важна е мотивацията и да ти е кеф [beer]

Всичко в крайна сметка си зависи от ЗАУ-то [shtrak]

Автор: deathzone   
Дата:   19-05-10 11:16

Да казвате, че Пентакс е несериозна фирма, при условие, че К-х мачка наред по детайл и шум е смешно за самите вас. С това си ваше не уважение към марката, показва и липсата на технически познания. Не ги бъркайте с фотографските умения. [ezik]

Дата:   19-05-10 11:18

Ами така си е, за събота и неделя съм решил да взема един Nikon D90, под наем от павилиона, та да видя как ще ми пасне на ръката.Бих направил същото с Canon и Pentax, но мисля че не предлагат, всъщност Canon имат, но не и точно тези модели.

Автор: compur   
Дата:   19-05-10 11:20

... зависи и от парите! [ezik]

Автор: mitku   
Дата:   19-05-10 11:25

Ама си вземи и един Цанон под наем... после и сам ще знаеш защо трябва да вземеш Д90. [cool]

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »