Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Някои има ли впечатления за гимназията по фотография?
Автор: mildol   
Дата:   18-05-10 23:46

Дъщеря ми е в 7клас и иска да кандидатсва в гимназията по фотография и полиграфия/бившето Юлиус Фучик/ лошото е,че не можем да открием мнения или препоръки.Детето се готви с уроци по рисуване увлича се по фотография но мненията,които чуваме ,че училището е позападнало[smilie11] Молим за вашето мнение по възможност от последните няколко години[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Някои има ли впечатления за гимназията по фотография?
Автор: snooper   
Дата:   18-05-10 23:57

Училището е не малко, а много западнало, що се отнася до Фотография.

Преподаватели няма, желание - също. Нивото е много ниско. И никой не се размърдва там това положение да се промени...

Опит споделен от много хора, включително тази година се повториха същите истории, познавам няколко човека там.

Като цяло и Фотографията не е "предмет", подходящ за всекидневни групови занимания - това съсипва желанието у децата. Една гимназия с английски ще дойде по-добре за някой, поел по пътя на Фотографията - езикът отваря много възможности за учене от актуални източници и работа къде ли не, Успех [beer]

Автор: Canon   
Дата:   19-05-10 00:05

mildol
Нека учи в друго школо, а за фотографията и осигури курсове/частни уроци.
Аз познавам няколко талантливи деца, продължили с фотографията, но като висше образование.

Дата:   19-05-10 00:27

Благодаря Ви!Гадното е ,че лошите слухове се потвърждават [smilie9] като гледам май ще я навиваме за езикова гимназия и някакъв курс,а доколкото разбрахме в НБУ има фотография ама след 5 години кои знае и там какво ще стане.Жалко ,че тази гимназия,която трябваше да ги подготви ще се окаже поредното развалено нещо в България и все пак има още малко време надявам се на още коментари[smilie24]

Дата:   19-05-10 00:41

Спокойно, и без това не се сещам един велик фотограф по Света, посещавал такава гимназия. Просто това е занимание, което може да се върши от всеки с малко талант и много магарешка упоритост и желание.

Сред големите имена има няколко авто-механици, немалко математици, музиканти, художници... Някои от тях, като Ян Артус Бертранд например, са започнали да снимат едва след като прехвърлят 35 години...

Познато ми е чувството на момичето - аз като почвах да снимам на 15 гледах други хлапета и понякога се питах "Дали не ми е късно..." - сега това много ме забавлява [beer]

Автор: FilipPanchev   
Дата:   19-05-10 01:06

Хич не се учи за съжаление. Наистина по-добре някое училище, в което знае, че ще научи нещо (макар такива да не останаха) отколкото в НПГПФ. За 5 години ще научи толкова, колкото би научил за 2-3 месеца сериозни курсове, ако не и по-малко.

Дата:   19-05-10 01:13

Всъщност, ще добавя нещо, което едва ли би се харесало на много родители, но:

Най-добрата гимназия за Фотография може да се окаже някое не толкова елитно училище - моето не беше нещо особено, но можеше да отсъстваш много без това да е проблем... Съответно аз прекарвах половината си време асистенствайки в една рекламна агенция за фотография и дизайн, а голяма част от остатъка време бях в читалнята на библиотеката със старите руски учебници по фото-химия, композиция... И от време на време ходех на училище. Така като завърших се оказа, че свободното време е било полезното време.

Така че... няма една формула и един път, важно е желанието и подхода на девойката към материята, ако е сериозна - ще стане.

Автор: FilipPanchev   
Дата:   19-05-10 03:45

Снупъра прав, както винаги. Единственото, може би, хубаво нещо в полиграфията е, че се отцъства колкото му е сърце на човек. Ако има достатъчно желание, хъс, четива и време МНОГО може да постигне. За всичкото време прекарано във въпросното училище не съм научил толкова, колкото съм прочел от книгите дръпнати от нета/изровени от прашасали шкафове. От Скот Келби, ако щете, съм научил по-полезни съвети [smilie23] Пък и си мисля, че на родител, който има желанието да отгледа фотограф едва ли ще му е копнеж същото това дете да го направи доктор [smile]

Автор: fotocolor   
Дата:   19-05-10 09:07

Ами няма ги преподавателите от Едно време-Янка Кюркчиева,Бакалов,Елка Минчева,Мия Хаджикостова,Енева,Боби Добрев................

Автор: shama   
Дата:   19-05-10 09:11

fotocolor в даден момент и Дилян Марков е преподавал за малко.

Иначе за НПГПФ мога само да потвърдя казаното до тук. За училище по фотография трябва да има първо - учители, второ - база, и т.н. а там няма нищо, казвам го от личен опит.

Автор: dd5   
Дата:   19-05-10 09:45

[smile]
припомнихте ми този момент с отсъствията[smile]
класен ръководител ми беше Миа Хаджикостова и много смело ми извиняваше отсъствията-но когато имаше изпити всичко беше ОК
още пазя записките от часовете с Петьо Бакалов-перфектен техничар [smilie24]
но отговорно заявявам че много научих от членството във Фотоклуба при Студенския дом на Културата-просто се допълниха нещата от училището и невероятните хора в клуба-Живко Арабов беше ръководител тогава[shtrak]

Дата:   19-05-10 14:38

Отново Благодарим на участниците в темата.Надяваме се поне да е била полезна и на други родители и ученици със същата дилема за или против споменатото училище.В този ред на мисли препоръчайте някои курс по фотография за начинаещи в София[shtrak]
P.S. В представяне качих две снимки правени от щерката/парашутист-едно глухарче и чучур:)в Стара планина/и двете са нейни без ничия помощ мисля,че са поне забавни[beer]

Публикацията е редактирана (21-05-10 00:10)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »