Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Трикове при снимане на видео с вградения микрофон на 7D/5D Mark II
Автор: ShotlandetsaWildlife   
Дата:   17-05-10 16:03

[smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Трикове при снимане на видео с вградения микрофон на 7D/5D Mark II
Дата:   17-05-10 16:03

Преди два дни докато записвах видео на открито и без да искам си бях поставил цялата длан пред микрофона, без плътно да го притискам обаче, а на втората половина на видеото я махнах ръката.

В къщи като проверих клипа се оказа че драстично се е намалил записвания от шумната стабилизация звук, а общите звуци от събието не са „пострадали” изобщо, вероятно заради отдалеченоста им.

Това мен ме устройва идеално като вариант, защото вградения микрофон на 7д е много силен. Някой има ли представа как най успешно мога да изолирам шума на стабилизацията по време на запис – какво може да залепя пред микрофона за да имитирам ефекта от ръката според вас?

Харесал съм и един фокусиран микрофон, но той дори в щатите излиза 130-140 долара, което не ми е на бюджета засега.

Автор: sirkhann   
Дата:   17-05-10 16:08

Пробвай с домакинска гъба, евентуално от тези тънките.

Автор: ivodam   
Дата:   17-05-10 17:26

Шоти, аз просто го изключвам стабилизатора, не вярвам да снимаш видео без статив, така че защо не го изключваш?

Дата:   17-05-10 19:06

само с монопод снимам Ивчо, както видео, така и снимки. ПОследните видеа всичките са на монопод :)

трипода е много неефективен, както за носене, така и за бърз deployment [cool]

видеото с южния славей е от трипод, понеже го знаех къде е и си бях планирал 3 часа за него. Но дори и там стабилизацията работеше. На тия милиметри дори най-малкия повей създава усещане за морска буря. Друг е въпроса че ако трипода ти е 15 кила като твоя, това може да не е толкова осезаемо, но той пак не можеш да го мандахерцаш с тебе по планините/пресечения терен - то нормален трипод си е мъка, пък камоли твоето [smilie3]

Още някой с идея за микрофона, айде бе, толкова ли няма аудио маниаци тука [beer]

Автор: ggreg   
Дата:   18-05-10 16:12

Закъснял си Шотландец :) При нивото, което ти си достигнал, ти върши работа само външен насочен микрофон. Всички побългарявания ще те разочароват.
Записването на звук при тиха среда е като снимането при ниска осветеност. Това, което искаш да сложиш е равносилно на филтър пред обектива- ще изкривява и ще орязва спектъра на звука. Сложи дланите по същия начин както си сторил с микрофона, но пред ушите си. И ще ме разбереш:)
[beer]

Дата:   18-05-10 17:57

Уффф лошо. Ще видим по натам тогава ако падне някой лев и ще поръчам този от 130 долара от щатите по някой човек. [smilie24]

Автор: ando   
Дата:   18-05-10 19:36

ShotlandetsaWildlife, може ли да дадеш линк към тоя микрофон, който си харесал?

Автор: jokevcv   
Дата:   18-05-10 20:04

@ShotlandetsaWildlife
@ivodam

Принципно не е по темата, ама зачекнахте въпроса и да попитам. Отностно стабилизацията. Когато камерата е на статив и е неподвижна, как се процедира? Спира ли се стабилизацията? Ако се остави, помага ли някак или ако не помага пречили това че апарата е стабилен а стабилизацията работи? Изключваме факта че хаби батерия.

Дата:   18-05-10 20:27

Адно, това ми препоръчаха - цена/качество разумен компромис - Azden SGM-X - Supercardioid Shotgun Condenser Microphone
Не съм го търсил дали се продава в БГ, ако намериш свирни.

Имай в предвид че за него ти трябва и уиндскрийн, който е около 30 долара допълнително.

Жокев, стабилизацията на скъпите бели праймове на канон сама би трявало да разбира когато е на статив; официално казват че няма проблеми да се снима със стаб от статив, аз винаги я ползвал, не съм имал ядове. За видео е безценна, само дето вгр.мик записва меленето много осезателно.

Дата:   18-05-10 20:32

jokevcv - някои по-нови обективи си имат детектор за статив и я изключват, ама и ти можеш да я изключваш. Иначе маже [smilie5]

Дата:   18-05-10 21:49

да бе маже, стига глупости моля те.

Дата:   18-05-10 21:51

Жалко, че нямам кадри в момента, за да ти покажа. Но опитай да снимаш нещо далечно с телеобектив със стара стабилизация, дето няма детектор за статив. Не съм сигурен, но може би 300/4 е такъв. Много добре си личи ефектът като снимаш нощни снимки - светлинките стават едни такива, странни.

Дата:   18-05-10 22:38

300/4 май е стария тип, но нямам опит с него.

300/2.8, 400/2.8, 500/4, 600/4 - с всичките съм снимал и те уверявам че грижи няма [smilie24]

70-200/2.8 мисля е същия с новия тип стабилизация.

Дата:   18-05-10 22:40

Аз за стаpия тип говоpя, който няма детектоp

Дата:   18-05-10 23:09

сега се поразрових за ревюта на микрофона, и открих едно интересно. В него пише че уиндскрина е включен в пакета. Това което ме притесни е че е фокусиран на 4.5-8 метра само. Често снимам в този диапазон, но още по-често и извън него - 8-20 метра.

при положение че в ревюто пише че кътва както звука от страни, така и от зад и от пред си мисля че ако снимам животинче на 15 метра напрактика може да се влоши звука спрямо вградения мик, така ли?

Автор: spa   
Дата:   19-05-10 02:07

Вземи първият срещнат микрофон за компютър и пробвай как ще е с него. При пентакс вграденият микрофон е пълен боклук, и затова си взех един китайски Sony ECM DS70P и съм доволен засега.

Между другото когато снимаш може да се окаже, че комбинация от няколко микрофона е по-удачна. Един насочен, и един за общ план. Даже и да е един не ти пречи да го изнесеш по далеч от тялото и да си гарантираш по чист звук.

Публикацията е редактирана (19-05-10 02:10)

Автор: aldygreen   
Дата:   19-05-10 02:13

Вземи първия срещнат динамичен микрофон с 3,5" жак и пробвай с него. Видеокамерите не са PC-та и не еба.ат PC микрофоните...
Вместо с динамичен микрофон може да се пробва с електретен микрофон със собствено захранване.
[smilie5] [smilie5] [smilie5]

Публикацията е редактирана (19-05-10 02:14)

Автор: Sergey   
Дата:   19-05-10 23:18

Ники, желателно е микрофона да е по-далеч от тялото или най-добре на малко стативче на земята. Звука близо до земята се предава по-добре, сравнително заветно място е при лек вятър, а и не се чуват празитни шумове от стабилизации, цъкане по копчетата, дишане, преглъщане и мн. др.
Кофти, че не си много маневрен... Аз ползвам това:
http://www.bhphotovideo.com/c/search?Ntt=akg+1000s&N=0&InitialSearch=yes
В софия се продава в Ямаха. Има 2 накрайника, единият от, които е насочен. Слагам го на държач за единия крак на статива и така мога да мърдам с цялото оборудване. Доста е мощен и записвам добър звук от доста метри.

Дата:   20-05-10 10:25

Благодаря за съвета, ценна информация. Както и предполагах няма да мина тънко с тоя външен мик, букмарквам го тоя микрофон за коледните премии [smilie24]

а този държач ти ли си го измайсторил или е купен? микрофона има ли хот шоу за монтиране на изхода на светкавица?

Публикацията е редактирана (20-05-10 10:26)

Дата:   20-05-10 11:56

Държача е купешки, но не знам оригинално за какво се е ползвал :). Реално го ползвам и за държаш на монитора към видео крана ми. Може да си измайсториш от скоби за тръби. Желателно е да се мисли и за ветробран... моя си го направих, но излезе сполучлив :)!
Както ти казах желателно е да е далеч от тялото и да не се слага на чехъла за светкавицата, а и няма релса. В комплекта има едно като щипка, което се навира на микрофона, а на щипката дупка за резба (голямата).
Бе чистия звук си е много полезен. ;)!

Дата:   20-05-10 13:48

да така е, но аз снимам почти всички видеа от монопод, така че дали ще е на хот шоу слота или долу мисля е се тая, понеже е близко до тялото или се бъркам?

Ще помисля за варианти, може да се монтира сгъваемо рамо, което да изнася половин метър на преде мик-а.

Само не разбрах - четой и на БХ какво е положението с фокусиране на звука надале - тая приставка върви ли или се купува отделно?

Дата:   20-05-10 15:28

приставките са в коплекта, държач за статив. Всичкото в готин куфар.

Дата:   20-05-10 16:18

[smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: