Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Olympus E-PL1 Review May 2010, by Richard Butler
Автор: hotsnail   
Дата:   17-05-10 22:42

http://www.dpreview.com/reviews/olympusepl1/

Отговори на това съобщение
 Re: Olympus E-PL1 Review May 2010, by Richard Butler
Дата:   17-05-10 23:10

апарата е супер и ревюто също. На никой ли не му е интересно или се улкисахте в четене?

Хвалят го много не се притеснявайте. И само как смачква Никон Д3000 като качество на снимките не е истина.

Автор: apollo   
Дата:   17-05-10 23:37

Слаб АА филтър [smilie24]

Много добра картинка... след месец ще му падне и цената тоест браво за апаратчето [smilie24]

Автор: serjy   
Дата:   18-05-10 09:10

Детайлите са на качествено по-високо ниво и даже, според мен, надминава панасоника. Шумът е още по-готин, дребнозърнест, монохромен с чудесен детайл. Автофокуса вече си го оправиха като скорост. Кво да говорим... Олимпус [shtrak] [smilie24]

Публикацията е редактирана (18-05-10 09:14)

Автор: s_dyakov   
Дата:   18-05-10 10:01

баси .. това на исо 100 дава по-малко динамичен обхват от исо 200.
Изпаднах в потрес като го прочетох.
[smilie10]

What this all means is that there's a considerable dynamic range advantage to shooting at ISO 200 rather than 100. You pay a small price in terms of noise in the shadows (most likely to be visible if you also use the Auto Gradation dynamic range enhancement option), but overall the effect is more detail and a more gentle transition between bright and over-exposed regions.

Автор: exile   
Дата:   18-05-10 10:10

Нека те изненадам, че при една трета от дслр-ите излезли изобщо картинката стои по същия начин....

Публикацията е редактирана (18-05-10 10:10)

Автор: didesignbg   
Дата:   18-05-10 10:17

и още поне половината нямат исо 100[smilie5]

Дата:   18-05-10 10:19

@s_dyakov то над 50% от ДСЛР-ите послендите 3 години са все така - исо 200 е базово и има най-качествена картнка. исо 100 има по-малък динамичен обхват.

Някой примери: Никон Д90, Д300, Д5000, Пентакс К-х, Сони А700, А500, А550, А450, А290 (А900 май)

Автор: NeDDRaG   
Дата:   18-05-10 11:09

Ами аз имах добра възможност да го разцъкам. [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   18-05-10 11:20

реалността е нова. качествата на картинката вече, не се определят еднозначно от размера на сензора. все по-малки ще стават предимствата на големия пиксел. изборът на апарат ще е според предпочитаното отношение на зрителен ъгъл/ДОФ, качествата на предлаганите обективи, размера, ергономия, екстри и дизайн. [shtrak]

Дата:   18-05-10 11:22

@serjy нали видя сравнението на панасоника с Сони Некс - 2-3 стопа разлика в исото, динамиката +2 стопа иначе няма значение сензора

Дата:   18-05-10 11:26

това скоро ще отпадне като набуат двойната експонация в един кадър на всички фотоапарати. вече сравнението на динамичния обхват ще стане безинтересно. отдавна я чакам тая функция в цифраците и все си мислих, че олимпус ще я вкарат първи, но сони тоя път показаха на всички накъде трябва да се върви сериозно, ако им се оцелява на пазара.

Публикацията е редактирана (18-05-10 11:30)

Дата:   18-05-10 11:35

Този динамичен обхват е много тегава работа.

Направих си малък експеримент с еп-1-то.
снимаш човек срещу светъл прозорец.

1. на P дигаш до +3 ЕВ (получава се преекспонирана снимка)

После като изравниш в рав конвертора ( -3 ЕВ)

Снимката на исо 100 хората стават оранжеви като китайци, на исо 200 изглеждат почти нормални.

2. Обратното ако снимаш -3 ЕВ (недоекспонирана снимка) и после в рав конвертора добавиш +3 ЕВ.

На исо 100 изглежда много по приемливо. На исо 200 контраста е неприемливо голям и всичко се постеризира.

Все си мисля че Канон нямаше такъв проблем с динамичния обхват като тези Олимпуси. Поне говоря за 30Д.

Дата:   18-05-10 11:41

@s_dyakov по-малък е проблема, Не е като хич да го няма.

Дата:   18-05-10 11:56

мда
оказа се че графиките за динамичния обхват при различно исо са различни при Олимпуса.

http://www.dpreview.com/reviews/OlympusEP1/samples/DR/dr-iso.png

и

http://a.img-dpreview.com/reviews/CanonEOS30D/Samples/DynRange/iso.jpg

Явно има разминаване не само на различни исо-та а може би на всеки канал графиката е различна.

Преди не ми е правело впечаление с Канон ако имаш преекспонирано лице да става оранжево като върнеш назад експонацията в рав конвертора.

Така ако не уцелиш правината експонацията рискуваш да имаш китайци по снимките дори да снимаш на RAW [smilie18]

Автор: cicomanco   
Дата:   18-05-10 12:02

Когато говорех че е на нивото на Д300 ми се смеехте....
ДП2 е над нивото на Д300s!
Смейте се пак![ezik]

Дата:   18-05-10 12:05

s_dyakov, различна динамика при различно исо има при всички фотоапарати. исо 100 не е щатно при олимпус и преекспониране при него дава неприемлив резултат. пак го бях писал при препоръките за снимане с олимпуса, преди пленера. [smilie11]

Автор: didesignbg   
Дата:   18-05-10 12:05

Никон толкова ли са се изложили напоследък[smilie11]

Дата:   18-05-10 12:53

serjy : Е не съвсем при всички.
Виждаш ли къде е зелената линия на втората графика - точно там където е и жълтата и червената.

Явно 200 е минималното исо е което е малко малоумно. Aз имам сапунерка на 5 години която има исо 50 и не криви толкова.

Дата:   18-05-10 13:05

s_dyakov, ако си търсиш причина да не си вземш нов фотоапарат, намерил си я.

то и аз, онзи ден, реших да поснимам черното си коте с Д3х така, рещу слънцето за по-арт, ама то все като черна дупка седи на снимката. викам, чакай да вдигна с +10ев. стана сивичко и след корекция на -5 ев в рав конвертова излезна супер, ама па от слънцето ми остана едно голямо бяло петно [smilie11] явно нещо не правех както трябва и реших да пробвам обратния подход. свалих ев-то на -10. слънцето е перфектно ама котето не можех да го определя, на таралеж ли прилича повече или на къртица. кофти е тая новата техника. боклучива [smilie11]

и да си знаеш, че 30д е с 10,5 стопа динамика, точно колкото на пен-а [shtrak]

Дата:   18-05-10 13:56

Примера с котето е готин.
Та в случая ако котето беше с телесен цвят [smile] - Преекспонираш го ..и като намалиш няолко ЕВ в рав конвертора щеше да се вижда оранжево/лилаво и на точки [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Търся си други поводи аз.. по-големи и тежки и с фул фрейм сензор .. ама жена ми ше ме бие ако разбере какви са. [smilie5]

Техниката не я коментираме. Всичко си има лимитации..и човек се приспособява за да може да ги избягва.. просто са стряскащи като не си ги очаквал.

Дата:   18-05-10 14:07

не бре, просто ти е неква странна техниката на снимане. мене баба ме е учила, че обекта дето искам да заснема трябва да е точно експониран. иначе може и да се връща и от тъмно и от светло. чух, че имало некви канали...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »