Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Широк зуум обектив
Автор: gil-galad   
Дата:   29-04-10 11:07

Моля за мнения по варианти за светлите зуумовете за Никон в диапазона 16-70, чудя се най-вече между 17-55/2,8 на Никор (където цената е соленичка), Токина 16-50/2,8 и Тамрон 17-50/2,8 и евентуално мнения за Сигма 17-70/2,8-4,5

Отговори на това съобщение
 Re: Широк зуум обектив
Автор: nodoubt   
Дата:   29-04-10 11:08

без сигмата [shtrak]

Дата:   29-04-10 11:16

а защо?

Автор: Alex-dan   
Дата:   29-04-10 11:36

Тамрона, само да се разбере ок с апарата ти...

Автор: compur   
Дата:   29-04-10 11:37

а защо не?

Дата:   29-04-10 11:50

какво значи да се разбере добре с апарата ми? ще трябва допълнителна калибровка ли?
или просто не работят добре?

Автор: sd   
Дата:   29-04-10 11:51

Що не пробваш сигмата и да съставиш собстевно мнение за нея и тогава да решаваш. можеш да я пробваш ето тук

Автор: mitakabus   
Дата:   29-04-10 14:07

Мноо сте ми интересни бе.. Веднага - Сигмата не ставала! Айде бе!! То така, като не си пробвал нещо е лесно да плямпаш глупости! Сигмата с мотора е супер! ПО-дълга и универална, вярно не е 2.8 на 50мм, но на 70 дори на 4.5 е супер остра!

Автор: klintsk8   
Дата:   29-04-10 14:27

Защо не включиш към питането и Sigma 17-70mm f/2.8-4 DC Macro OS HSM
На мен също ми предстои такъв избор, дано някой си даде обективното мнение!
[smilie24]

Автор: mitku   
Дата:   29-04-10 18:02

@klintsk8, какво значи "дано някой си даде обективното мнение"? Всички дават СВОЕТО "обективното мнение"... или то ще стане "обективно" само ако съвпада с твоето? [smilie5]

@gil-galad, до Никор 17-55/2.8, другите не виждам за какво ги буташ изобщо. Естествено, че туй е най-доброто за Никон... затова и цената му е "друга". При обективите има едно просто правило - невинаги скъпото е хубаво, но винаги хубавото е скъпо... от тук, нататък - всеки си прави САМ сметката какъв компромис е склонен да прави. [smilie7]

Иначе - от другите аз лично избрах Никор 16-85ВР (няма да задълбавам защо - писал съм го и туй емнайсе пъти), но както казах - всеки трябва да си реши сам. [cool]

Автор: klintsk8   
Дата:   29-04-10 21:15

: mitku ИМАХ ПРЕДВИД ВСЕКИ КОЙТО ИМА МНЕНИЕ ПО ВЪПРОСА НО НАИСТИНА ОБЕКТИВНО МНЕНИЕ, ще сме доволни всички нали? [smilie7]

Публикацията е редактирана (30-04-10 17:17)

Автор: jingov   
Дата:   29-04-10 21:34

Повечето ми снимки са с Sigma 18-50/2.8 ,а и сервиз евентуално или поне наточване ако трябва си има.[smilie24]

Автор: showtime   
Дата:   29-04-10 21:37

Аз снимам с Sigma 17-70 2.8-4.5 HSM от профила ми . На бленда 5.6 e остър като бръснач по цялата си дължина.
Според мен е best value for money!

Автор: nodoubt   
Дата:   29-04-10 21:49

доколкото виждам, хората които продават или снимат със сигма са чуствителни [smile]

снимал съм с всички обективи от посочените, за съжаление сигмата съм я притежавал преди години. по качество се нареждат както следва:

никор - с класа отгоре
токина / тамрон - качество за пари
сигма - една класа отдолу

доколкото виждам списъка ти, можеш да обърнеш внимание на 16-85 VR никор [shtrak]

Автор: showtime   
Дата:   29-04-10 22:11

.. и като реплика на nodoubt бих добавил, че 16-85 VR го продадох заради сигмата.
По-бавен авфокус и кофти широко.

Дата:   30-04-10 10:09

Благодаря на всички за отговорите, мисля да изчакам да вдигнат ДДС-то, после да падне, да забогатея неимоверно и да взема Никора [smilie18]

Автор: shiki   
Дата:   30-04-10 13:41

Амииии, нали става въпрос за ОБЕКТИВ, значи и мненията са ОБЕКТИВни![smilie5]

Автор: mitakabus   
Дата:   30-04-10 14:06

Всички сте "обективно " - субективни.. [smilie18]
..всеки си хвали гарджето и това е . Тамрона като цена/качество май е най-добре! Не виждам смисъл от кропския 17-55 на високата си цена..Виж и новата Сигма - ОС е все пак, мисля , че най ще ти пасне. Ако вече я има в Бг де..

Дата:   30-04-10 15:31

На мен ми е доста интересна новата сигма 17-50 2,8, ако някой се докопа до нея или до ревю да се обажда, иначе 16-85 ВР и на мен ми е за сега фаворита за бъдещ обектив до тия пари горе-долу. Иначе коментираната по-горе Сигма при условие, че са почти на едно с 16-85, а е без стабилизация и не е Никон /с оглед съвместимост и т.н./, като че ли няма смисъл много, знам ли... А стабилизираната от към острота не изглежда по-добра от старата [smilie8]

Публикацията е редактирана (30-04-10 15:40)

Автор: landstar   
Дата:   30-04-10 16:52

17-55/2.8/никкор е супер обектив за кроп, ама темата е подвеждаща - като се каже широко, 17мм на кроп е към 24мм на кроп.Това ако е широко.... Нейсе, ще ти кажа: Сигма 10-20 е твоят обектив. Към 700 лева беше, резчка голяма. И е широк и е дзум.

Дата:   30-04-10 17:07

[smilie24]

Автор: fotorafi   
Дата:   30-04-10 17:37

Аз съм виждал отворени, разглобени: Сигми, Тамрони, Токини...и Никори. Има си оригинални обективи и всички останали. Аз съм бил винаги за Никорите, само светлосилни, солено но за много години и здраво.....И цената си държи...[beer]

Автор: hadgi   
Дата:   30-04-10 19:04

Щом питаш за широк зум, можеш да включиш и Nikkor 17-35 f2.8. Скъпичък е, и трудно се намира, но според мен си заслужава всеки лев.[smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »