Автор: algaivel
Дата: 25-04-10 19:20
Здравей ALBIREO
Радвам се, че надникна в тази тема. От години сме тук, в този форум, малко или много се знаем и всеки има изградено мнение за другите.
Моето мнение за теб е - много симпатичен млад мъж, който обича природата, има хубави снимки, в никой случай не е надут самовлюбен нарцис, който смята, че е центърът на света, готов е да помогне и го прави от сърце. Тоест, ти си един от хората на които вярвам в този Форум, затова се надявам и ти да повярваш на това, което ще кажа сега - по никакъв, ама по никакъв начин не сме смутили нито една птица.
Да, можеш да ни наречеш тумба - бяхме доста хора, но едва ли ще срещнеш някаде толкова дисциплинирана тумба - слизайки от автобуса всички бяхме наясно къде сме, придвижвахме се в абсолютна тишина, спокойно и с уважение към нашите домакини - обитателите на езерото.
Единственото място където имаше смутени птици са тези снимки с ятотото пеликани - но ПОВЯРВАЙ МИ, не ние бяхме причината за това.
Когато автобуса спря, слязохме много тихо и се опитахме да се приближим до водата - екскурзовода ни Боби (орнитолог по професия и душа) ни предупреди да сме тихи и спокойни. Всички стигнахме до водата и започнахме да снимаме. Около три минути след това пред автобуса спря лека кола с четирима гръцки младежи, които също слязоха, но останаха до колата на пътя. В един момент те в един глас започнаха да викат - пеликаните ги чуха и ятото започна да се вдига. Защо ти разказвам това - може би защото аз бях единственият свидетел - бях доста в ляво от цялата група и май само аз станах пряк свидетел на случката. Другите, улисани в снимане така и не разбраха причината за безпокойството на пеликаните.
Срам ме е да го кажа, но имам чувството, че го направиха нарочно ...
ALBIREO, да аз по принцип не съм птичар - нито имам необходимите познания, нито техниката на снимащите птици колеги. Но това не ми пречи да съм любопитна, да харесвам птиците, да сваля шапка на гръцките ни съседи за това, което са направили за да запазят местообитанието им. Очарована съм от начина по който лодкарите, возещи туристите към наводнената гора се отнасят към птиците. Двигетелите се гасят, пази се абсолютна тишина, не се приближават към местата на гнездене и въобще - те са разбрали, че всъщност птиците са част от децата на тази планета и ги уважават като своите деца.
От шест години в този форум май това е най-дългият пост, който съм писала. дано си ме разбрал. Пак ще повторя, аз не съм и няма да стана птичар, но това което видях ме накара да уважавам ТЕБ и приятелите ти още повече
uri64, прочети пак ВНИМАТЕЛНО вторият пост в темата, тази тема е за ХОРАТА, участващи в пленера. Заснетите птици всеки ще покаже където и както реши
Публикацията е редактирана (27-04-10 09:09)
|
|