Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 За шум при HDR
Автор: leo34   
Дата:   19-04-10 09:25

Здравейте.
Вчера излизах да снимам, направих малко HDR. От доста време забелязвам, че понякога HDR-ите ми са почти без грам шум, а понякога са ужасно шумни (небето). Начина по който ги правя е индентичен. Програмата е Photomatix. Всъщност и самия оригинален кадър който е с -2EV е доста шумен в небето. Защо понякога така шуми, а друг път - не? И може ли някак да се справя с този шум, освен с шумоподтискащи програми?

Отговори на това съобщение
 Re: За шум при HDR
Автор: prisonbreak   
Дата:   19-04-10 12:14

аз използвам Portable MediaChance Dynamic Photo HDR v4.3. Пхотоматикса не съм го пробвал още.

Автор: gam3ra   
Дата:   19-04-10 12:17

Много ти е недоекспонирано небето на -2EV кадъра сигурно. Не вкарвай в кюпа толкова недоекспонирани кадри, че и най-светлите зони да стоят недоекспонирани... Ако има възможност апарата ти прави по 5+ кадри през 1EV, ако нямаш време да мериш поотделно за сенки, небе и т.н..
Може и друг да е проблема - пресатурация, бандинг...

Дата:   19-04-10 12:46

Снимам със EOS 20D и доколкото знам няма възможност да прави по 5+ през 1EV. Благодаря за отговора.

Автор: Canon   
Дата:   19-04-10 12:51

leo34
С ръèн режим всеки апарат може да прави +/- колкото си искаш.

Автор: vgramatikov   
Дата:   19-04-10 13:08

Предполагаемата причина в предвид 20д е прекалено недоекспониране.Прави корекциите +-с определена цел без да прекаляваш.Матриците са устроени така ,че записват много повече информация когато до тях стигне достатъчно количество светлина.Когато недоекспонираш прекалено просто започва да се получава шум от загуба на информация.Виж при Никон това е компенсирано максимално най-добре [smilie5]
Там има много детайл в сенките и липсва шум.

Дата:   19-04-10 13:12

[smilie18]

Автор: serjy   
Дата:   19-04-10 13:22

шегаджия еййй [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: vgramatikov   
Дата:   19-04-10 13:22

[smilie18]

Автор: imarinov10   
Дата:   19-04-10 13:58

Публикацията е редактирана (19-04-10 17:09)

Автор: bozata   
Дата:   20-04-10 08:20

Дай малко повече детайли, снимки биха помогнали. Ако ISO ти е много високо (1600 и нагоре) температурата оказва много по-голямо влияние. 20D има корекция за шума във функциите - виж дали не го включваш случайно.
Аз също ползвам Photomatrix - там има доста настройки които коригират шума.

Дата:   20-04-10 08:24

Защо ти е да снимаш HDR на високо ISO?

Автор: bozata   
Дата:   20-04-10 08:34

Не знам, там е работата, без инфо гадая. Иначе, ако е тъмно много за да нашравиш правилен bracket може да се наложи да вдигнеш ISO

Дата:   20-04-10 09:42

Снимките са на 100 ISO, бленда - 8, шумоподтискането не е включено. Вчера пробвах няколко кадъра да направя пак, като снимах нормално на 100ISO - нормален кадър - всичко е ОК. Като снимам примерно с -2EV сетлите места са на парцали, не е шум както да вдигна на 1600/3200 примерно, а е по-различно - на парцали е. Снимки ще мога да кача довечера.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »