Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Exa //-Jhagee Dresden
Автор: chakalaa   
Дата:   30-03-10 20:46

Здравейте колеги,
Нов съм във форума.
Имам апарат лентов Jhagee Dresden подарен ми от моя дядо.Виждам че апаратчето е с сменяем обектив и може до му се добави светкавица.

Може ли някои колега да ми изпрати снимки на различни варианти какви обиктиви може да се слагат на този апарат.Предполагам доколкото успях да се запозная че става въпрос за M42.
Интересувам се и от това какви светкавици може да се монтират разбрах че трябва да е с кабелче но зо друго нямам на идея.

Може ли на този апарат да се слагат от сравнително по новите обективи и светкавици с някакъв преходник или не.Ако някои колега има такъв апарат ще се радвам да обменим информация.

[cool] [beer] [beer] [beer] [cool]

Отговори на това съобщение
 Re: Jhagee Dresden
Автор: borovinka   
Дата:   30-03-10 21:47

Ihagee Dresden е името на производителя. Би било добре да научим марката и модела на самата фотокамера. Най-вероятно е Exakta или Exa. Еxakta и повечето модели Exa ползват свой собствен байонет, който е твърде специфичен. Специфичен е и проводът на скачащата диафрагма (когато има такава) - в спусковия бутон, който е част от конструкцията на обектива. Приемете, че на тези фотокамери можете да поставяте само обективи, които са конструирани специално за тях. Със специален адаптер можете да ползвате и обективи за средноформатния Pentacon Six.
Някои по-съвременни модели Еxa са с резба М42, но не съм сигурен, че са производство на Ihagee.
Повече информация можете да намерите от тези линкове:
- http://www.exakta.org/org35/orgexa/orgexa.html

- http://www.camerapedia.org/wiki/Exakta

- http://www.camerapedia.org/wiki/Exa

Дата:   30-03-10 22:51

Мерси за информацията колега ако можеш прати един mail и ще пратя да погледнеш снимки от апарата и обектива.

Модела на апарата поне така пише е EXA //

Автор: borovinka   
Дата:   30-03-10 23:29

Вероятността да бъдем колеги е минимална. Публикуването на снимки в темите е сред минимума способности при използването на този форум.

Автор: fotorafi   
Дата:   31-03-10 05:00

Ако е на резба оптиката, е на М-42. На пазара има обективи от 20 мм до 500 мм. От 30 до 300 лв. Предлагам ти да прегледаш саитовете с обективи на резба М-42 и си избереш в зависимост от паретата ти. Аз предлагам перфектен, нов на Йена-Дрезден Пентакон 2,8/135 мм със сеник. Това е трлробектив,става и за портрети...0886-711-193. Нов в кутията за 115 лв

Re: Exa //-Jhagee Dresden
Дата:   31-03-10 08:24

Качвам снимки от апарата
Нека които е наясно да каже това М42 обектив ли е?

http://chakalaa.snimka.bg/experiment/exa.487538.18022071

Към "Borovinka" много добре знам как да кача снимки форума е за да си бъдем полезни не да се поучаваме!

Автор: mihajlov2   
Дата:   31-03-10 09:17

Мда. Някога имах такъв, наследен от баща ми. За съжаление гумираната тъкан на пердетата на затвора се втвърди още преди повече от 25 години и го зарязах. Обективите за него са със специфичен байонет и нямат нищо общо с обективите с резба М42. Освен това камерата няма никакъв експонометър и трябва да се ползва външен такъв или трябва да си голям майстор, за да определяш правилно параметрите на камерата в зависимост от снимачните условия.

Публикацията е редактирана (31-03-10 09:29)

Автор: didesignbg   
Дата:   31-03-10 09:26

Eкзакта байонет.

Автор: antonio.caro   
Дата:   31-03-10 09:35

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   31-03-10 09:41

Стана ми интересно да разбера обектива на моя Exa // и открих следния преходник в интернет.

chakalaa.snimka.bg/other/exa.487538.22491444

Това означава ли че с този преходник може да се ползват обективи Pentaconsix или Praktisix
или аз нещо не съм разбрал.

Публикацията е редактирана (21-02-11 20:16)

Автор: didesignbg   
Дата:   31-03-10 09:46

може, правилно си разбрал.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »