Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Pentax 18-55 AL, AL II, WR ???
Автор: snoopoff   
Дата:   29-03-10 13:49

Здравейте,

смятам да си купувам Пентакс с китов обектив 18-55. Видях снимки правени с първата и втората версия (AL и AL II). WR четох, че бил влаго и прахо устойчив. Имате ли наблюдения от тези обективи? Като цяло търся по-добрата картина, в случая защитата от влага и прах не ми е чак толкова нужна. Ако обаче WR вади също така добра картинка в сравнение с другите бих се замислил. Питам, защото виждам, че са на една цена и се колебая кой да избера.

Поздрави [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Pentax 18-55 AL, AL II, WR ???
Автор: steeens   
Дата:   29-03-10 14:13

Ако тялото ти ще е влаго и прахозащитено , добре би било и обектива да е такъв, иначе няма да има голяма полза.
Не би трябвало да имат разлика в картината която вадят, та щом ще си взимаш нов, по- добре си го вземи влаго и прахозащитен, тялото с парче полиетиленово фолио и малко тиксо можеш да си го защитиш , ако се налага да снимаш в кофти условия.

Дата:   29-03-10 14:17

Тялото е K20D, влаго и прахо устойчиво е доколкото четох. Точно за това питам. Мерси за мнението. [smilie24]

Гледах, че разликата в рязкостта на детайла при 100% кроп между AL и AL II е доста голяма, та се питах как е при WR версията.

Автор: ibk   
Дата:   29-03-10 15:48

WR версията като оптика е 1:1 с DA 18-55 II.

AL е обозначение, че има асферичен елемент.

Втората версия (II и WR) е с по-голяма резолюция, за да може да напълни 14Мп матрици. На К20 ще "лепне" идеално.

Дата:   29-03-10 15:57

Мерси много за инфото!

Автор: kirile   
Дата:   29-03-10 16:44

Китака на К20Д е 16-50/2,8
Компромисния вариант е 16-45/4
18-55 изобщо недей да го гледаш според мен

Дата:   29-03-10 16:49

И в павилиона и в синтезиса го дават като кит с 18-55. Със споменатите от теб обективи никъде не го видях [smilie8]

Автор: mbs   
Дата:   29-03-10 18:13

[smile] Той Кирил има предвид, че на такова тяло му отива най-доброто стъкло. Ако можеш да си го позволиш - вземи си само тялото (имаш тази опция и в Павилиона, и в магазина на фенклуба (с клубна карта имаш 5% отстъпка от всяка цена), а към него добави нещо, което като класа да му отива. Можеш, разбира се, да го вземеш и с 18-55 ІІ или WR, но ако това е база, 16-45 е "по-" ( виж това ревю ), а 16-50 е "най-". Последният рядко излиза в базара, но 16-45 и в момента е наличен.
[beer]

Автор: shmirgela   
Дата:   29-03-10 18:26

Аз имам к-7.
WR обективите ми се струват ужасно скъпи.
Затова, когато снимам при дъжд или сняг, слагам хелиоса за 30 лв и изобщо не ми дреме.
Интересно, че на руското добиче му няма нищо.

Дата:   30-03-10 09:36

Честно казано съм малко ограничен от към бюджета, така че ще го взема с китака 18-55. Точно, че имам и руски обективи се спрях на Пентакс, смятам, че машинката е супер :)

Иначе моята фирма работи с вносителя и ползвам 10% отстъпка [smilie5] [beer]

Автор: lucasbg   
Дата:   30-03-10 11:32

Аз имах 18-55 AL II (тяло К10Д) и го разкарах много бързо че беше зле с фокуса нещо. Може би е била кофти бройката, знам ли...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »