Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Снимка от ФФ на реклама
Автор: altea   
Дата:   29-03-10 10:50

Вчера видях една сника от ФФ на реклама на една верига. Снимката е кокиче с калинка. Сигурна съм, че я видях тук, но сега не мога да я намеря, за да ангажирам само автора. Дано с авторските права всичко е наред.

Отговори на това съобщение
 Re: Снимка от ФФ на реклама
Автор: d256h   
Дата:   29-03-10 10:58

Авторско право, кой е посадил кокичето, как го е наклонил, каква почва е използвал, колко го е полял..... фотографа платил ли е на градинара, авторско право?

Аз така разбрах въпроса!

Автор: rusinov   
Дата:   29-03-10 10:59

Онзи ден по БТВ новините ползваха снимка на Джоко Росич от фото форума. Снимката е на един колега и силно се съмнявам, че са попитали преди това! [ezik]

Автор: rusinov   
Дата:   29-03-10 11:04

d256h говориш глупости. Снимката си има автор и авторското право върху кадъра е негово. От тук нататък назад в събитията не те вълнува как са се случили нещата. Ако някой дойде и те пита защо си му снимал кокичето и докаже с документ права върху него по безспорен начин или калинката повдигне обвинение е друг въпрос. Като снимаш пейзаж от кой точно искаш разрешение? От ГОСПОД ИЛИ ОТ ГОРСКАТА ФЕЯ?[smilie18]

Публикацията е редактирана (29-03-10 11:05)

Автор: cicomanco   
Дата:   29-03-10 11:08

Първо от горската фея и ако не даде - тогава при дъртия пергишин![smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: d256h   
Дата:   29-03-10 11:21

Брей...rusinov, от къде знаеш какво ме вълнува и какво не ..

Аз винаги питам феята!

Автор: Shmidt   
Дата:   29-03-10 11:26

cicomanco

дъртия пергишин съм го питал - изрично е забранил да се снимат кокичета - камо ли с калинка на точки .. само на зърна [smilie7]

Автор: altea   
Дата:   29-03-10 11:59

И от преди си знам, че из форума се подвизава доста интелигентен, но и доста агресивен народ, ама на, не се въздържах да се обадя. Да изброяваме ли колко теми за авторските права има във времето назад?!

Автор: sen_shui   
Дата:   29-03-10 12:06

Автор: Shmidt
Дата: 29-03-10 11:26

cicomanco

дъртия пергишин съм го питал - изрично е забранил да се снимат кокичета - камо ли с калинка на точки .. само на зърна [smilie7]

[smilie23]

Ако аз ти открадна снимка от профила и реша да я пусна в тираж за моя облага, без да те питам, дали щеше така да остроумничиш [smilie23]

Автор: Shmidt   
Дата:   29-03-10 12:32

sen_shui

Леко не разбирам , защо се стягаш.

Дотук имаме следното: Някой видял снимка с кокиче и калинка на реклама на верига, която я е виждал във ФФ [smilie7]

Е и какво ???
Чудесно ,че някой алармира , но е много голяма вероятността тази снимка да е продадена от автора (на съответната рекламна агенция). Да тръгна да си скубя косите от сега ли ? Нека се намери автора, на когото е снимката и да видим има ли нарушаване на правата му.

Аз съм също отявлен пръвърженик за запазване на авторските права, но без избързване и излишна емоционалност.

И още - за твоя информация , снимки от профила са ми крали неведнъж - затова и не слагам почти нищо вече или само стари или с влошено качество неща.

И накрая да ти отговоря на въпроса :Автор: sen_shui
Дата: 29-03-10 12:06
Ако аз ти открадна снимка от профила и реша да я пусна в тираж за моя облага, без да те питам, дали щеше така да остроумничиш

Нямам нищо против да го направиш - аз пари не отказвам [beer]

Публикацията е редактирана (29-03-10 12:34)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »