Автор: next_time
Дата: 19-01-12 22:06
Автор: djfroggy
Дата: 19-01-12 20:02
Пробвах и Минолта МД 50/1,4 и Зуйко 50/1,8, накрая се спрях на Карл Цайс 50/1,7 за Контакс. Сега мисля да вземам и Карл Цайс Роллей 50/1,8 и Карл Цайс Йена 50/1,8 да направя сравнение.
Взел си най-добрия 50мм обектив.Не се занимавай с глупости да търсиш по-добро.Цайса за ролеи е много остър обектив (преди години правихме тест в студио и се оказа че по острота отвя и никони и канони и лайки и контакси и каквото имаше за проба, а имаше почти всякакви 50мм-ови) но е с много засукано боке нещо средно между сумилукс и такумар, понякога се получава добре ако внимаваш, но повечето хора или нямат време да преценят ситуацията или нямат идея какво да гледат и дефокуса е насран.Иената е подобна на контакса, но много по-мека и по-чувствителна на светлина (насрещна и странична).
Понеже съм имал 40-50 50мм-ови съвета ми е ако ще сменяш контакс 50/1,7 то да е единствено за контакс 50/1,4 и то внимаваи да попаднеш на добра броика.От тези на 1,7 лоши няма, но според нета от тези на 1,4 има доста.
Има и планар 50/1,4 за ролей, лично на мен това ми беше любимия обектив, еднакъв е с този за контакс , но просветлението му е различно и някак по-секси седи.
|
|