Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Мадрид, снимки
Автор: 798099   
Дата:   22-03-10 10:58

Има вероятност да ми остане един свободен ден в Мадрид - събота, 27.02.

Моля за съвети в две направления:

1. Снимам със СОНИ АЛФА 350. Мога да "избирам" между два обектива: СИГМА 17-70/2,8-4,5 и СОНИ SAL 18-200/3,5-6,3.

Кой от двата да бъде? Аз съм за СИГМА-та, защото наистина не знам къде, какво и в кой час от деня ще мога да снимам.

2. Какво не бива да изпускам като обект за снимка?

Това е служебна командировка, няма да съм сам и съответно не мога да разполагам с времето си напълно.

Приемам всякакви мнения, като трябва да се знае, че до четвъртък (когато заминавам) нямам никакво време да търся обективи, филтри и т. н. Отделно, че нямам и финансови възможности за това.

Отговори на това съобщение
 Re: Мадрид, снимки
Автор: prisonbreak   
Дата:   22-03-10 12:34

Ми да дойда да снимам и вместо теб, и след това да ти разкажа.Сам си прецени кво да снимаш.Па още едно обективче в чантичката нема да ти навредии натежи.Аз бих снима с Сонито, въпреки тва че е малко по-тъмен.Но е по-дълъг.
И едно стативче малко, задължително!!!

Дата:   22-03-10 14:45

Абе човече, аз ако можех да влача всичко, нямаше да питам. Нямам намерение да правя изложба, просто потърсих съвет.

Не можеш ли по-кротко?

Автор: TObject   
Дата:   22-03-10 14:50

Да нямаш предвид 27.03 ?
Иначе аз бих предпочел сигмата.
Не съм ходил до сега в мадрид но си мисля че ще има доста за снимане там така че :) ще чакаме снимки.

Дата:   22-03-10 14:56

Да бе, прав си. Наистина съм притеснен с времето и "който бърза, бърка!". Заминавам в четвъртък - 25.03.

Автор: d256h   
Дата:   22-03-10 14:58

Снимай на свечеряване. Сградите са добре осветени... вървиш по улицата иснимаш, винаги има какво!

Автор: princess_lia   
Дата:   22-03-10 15:08

Moje da se razhodish iz Retiro kakto i iz Rastro

Автор: Lalinda   
Дата:   22-03-10 15:32

Предлагам ти да отидеш в Толедо (не е далече), ако искаш да снимаш нещо, което си заслужава.

В Мадрид определено не е много интересно, пък и ми приличаше, хаха, на Москва (широки улици, високи сгради).

А изобщо най-добре ще е да отидеш в Прадо и забравиш за фотоапарата.

Прекарахме няколко дена в Мадрид и единственото място, на което снимахме, е Кристалният дворец в парка...

Отделно, че всяка трета сграда по улиците е в ремонт и драпирана в рекламни платнища.

Дата:   24-03-10 10:02

Благодаря на всички, които се отзоваха. Все пак избрах СИГМА-та...

Дата:   29-03-10 14:25

Ето и малко снимки. За съжаление, както вече написах, нямах особен избор кога и къде да снимам, но като цяло съм доволен. Има много брак, но имам и добри попадения. С CPL филтър щеше да е по-добре, но...Нищо, друг път!
http://prikachi.com/users/798099/3t.jpg

http://prikachi.com/users/798099/5Q.jpg

http://prikachi.com/users/798099/7k.jpg

http://prikachi.com/users/798099/6W.jpg

Автор: d256h   
Дата:   29-03-10 14:29

На няколко метра от вътрешния площад показан на предпоследната снимка има страхотно заведение... вътре има 100 вида хамон и е уникално, ако ми кажеш че не си го посетил... направо ужас!

Дата:   29-03-10 14:42

Видях го, влязох, но не съм ял! Единствената причина беше, че никъде не продаваха резервни стомаси![smilie18]

Направихме 3-часов обяд в ресторанта на "Сантяго Бернабео", та се сетих за ядене чак на другия ден...

А тия хамона си го имат като подправка - навсякъде и по всяко време. Но си заслужава...

Автор: e.StaneV   
Дата:   30-03-10 22:23

Бях там до петък миналата седмица, но валеше силен дъждец примесен с "ветрец" и снимането се оказа доста трудно [smilie8]

Дата:   31-03-10 16:36

Така си беше! Снимките са от събота - 27.03., когато имах свободно време и беше слънчево, и приятно, въпреки силния вятър. Така или иначе, в петък бях зает до 19,00 ч. Опитах да снимам вечерта, но нещо не се справих добре...[smilie2]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »