Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Струват ли си евтините стативи на Бенро?
Автор: mitadoc   
Дата:   20-03-10 20:38

Колеги,попаднах на този тук и понеже с евписва идеално в бюджета ми -цената е примамлива,по описание има всичко нужно за аматьор като мен,изглежда стабилен и с неогъващи се крака...Та ,има ли го някой и ако да-какви са впечатленията ви?
http://www.dynaphos.com/product.php?c=14&sc=30&id=596&ln=BG

Отговори на това съобщение
 Re: Струват ли си евтините стативи на Бенро?
Автор: джъмбо   
Дата:   20-03-10 20:48

има ги в софийския павилион и фотоплейс на римската стена... мини и виж....

ама ако ще е бенро....

А300 + ВН 0..... като базов

Дата:   20-03-10 21:12

Цената как е обаче?[smile] Иначе без виждане няма да стане,просто сондирам мнения.Имам другата седмица път към София и понеже ще съмного зает и времето е кът-да знам дали си струва да отскоча да ги видя или не[smilie24]

Автор: GenaDP   
Дата:   20-03-10 21:27

В този ценови клас всичките са еднакви. Кекаво изпълнение с изцяло пластмасова глава. Ти какво - на чудо ли се надяваш?

Най-добре кажи за какво смяташ да го ползваш - да ти река дали става.

А това предназначен за DSLR камери от нисък и среден клас е направо покъртително. Сефте чувам татив да се избира според класа на камерата, която слагаш в/у него.

Публикацията е редактирана (20-03-10 21:36)

Дата:   20-03-10 21:44

За домашно ползване,рядко мъкнене навън.Изцяло аматьорско и любителско ползване,няма да е ежедневно предполагам.Ограничени са ми средствата за статив.Ориентирайте се по тази цена,макс 70 лв да речем[smilie18]

Дата:   20-03-10 21:52

"домашно" нищо не значи. Аз имам два подобни статива, ползвам ги за това, за което стават - на единия закачам един Canon G3, а другия се ползва с тежки тела, но при снимане със светкавици - служи единствено да държи камерата в определено положение.

За тежки камери такива също стават, но не винаги, и с доста уговорки.

Под 100+ лева нещо читаво трудно ще намериш, ако не е втора ръка.

Автор: darksorrow   
Дата:   20-03-10 22:09

за 70лв - изобщо не вземай нищо. толкова издръжлива част от екипировката ти е тъпо да е компромисна, имайки предвид, че ако е читава, със сигурност ще ти надживее поне 2-3 тела.

даже 100те на Гената ми се виждат оптимистични за приемлив статив,без да съм гледал основно евтините как са в момента.

Автор: Myth   
Дата:   20-03-10 22:55

Хм, аз съм с един Velbon Sherpa 200 R или 250R за 140-150лв. някъде беше, горе долу върши работа.

Автор: pefoto01   
Дата:   20-03-10 23:09

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   20-03-10 23:18

В базара наскоро се продаваше един такъв , ако не е заминал - читаво решение е за малко пари.

Автор: Magnifico   
Дата:   20-03-10 23:48

Аз карам вече две години с един Velbon Sherpa 200R [smilie18]
Като го купувах беше около 110-120лв, сега може би е по-евтин, ако изобщо го има на пазара.
Но със сигурност ще го сменям, ама кога - не се знае :P
Гледай като купуваш статив, да има възможно по-малко чарколяци по себе си... като ги видя тия с държачите между краката направо... [smile]

Дата:   20-03-10 23:55

Този?
статив

Автор: ILiyanKirkov   
Дата:   20-03-10 23:57

Колко от вас са го пробвали, че да казват че не става?
И аз бях на същатата дилема преди няколко месеца и си взех точно това евтино бенро.

Ползвал съм го само вкъщи с Никон Д90 и 18-105. При тестови кадри - краката и централната конзола разпънати, обектива на 105мм и под наклон надолу поне 30градуса - размазаните кадри бяха 2 от 10. Адски съм доволен за тези пари. Нямам дистанционно и затова използвах повдигане на огледалото и 2 сек тимер, също така VR трябва да е изключен задължително. Експонации от 20-30 сек, размазането бяха 2 от 10, предполагам нещо съм мръднал по време на снимането.

Ако мислиш да го носиш навън незнам дали ще става, не съм пробвал, но ако няма вятър няма да имаш ядове. Щипките които хващат краката се справят доста добре и въобще не е кекав като "конкуренцията" му в този ценови диапазон. Като застопориш апарата под някакъв наклон след известно време не клюмва, като останалите. Общо взето ако го вземеш няма да съжеляваш.

Дата:   21-03-10 00:09

Е,такова мнение ми трябваше...Благодаря,колега,наистина си ми от помощ.[smilie24] [beer] Иначе аз смятам да си взема дистанционен спусък от ибей.А второто предложение как ви се вижда?

Дата:   21-03-10 13:53

Имат ли предимства този вторият тип стативи?

Автор: dpurple   
Дата:   21-03-10 14:04

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   21-03-10 14:15

Автор: IDA   
Дата:   21-03-10 14:17

Клати ли се, забрави! Потърси в базара нещо стабилно от втора ръка, дори и да е поочукано. Ще ти върши МНОГО по-добра работа от някой нов евтин боклук!

Автор: dpurple   
Дата:   21-03-10 14:34

Дата:   21-03-10 14:40

Дата:   21-03-10 14:49

Пич,ти с това си изкарваш прехраната.Нали ти е ясно,че аз нямам за хоби апарат за 3000 лв,2-3 обектива за по 1500 всеки,защото аз цъкам за кеф,а не да си изкарвам хляба.И още нещо-ако пуснеш обява искам бормашина,за да пробивам от време на време накоя друга дупка,но не ми се дават повече от 300 лв ,например и някой ти напише-ооо,тези са боклук,аз имам Канго или Хилти за 1800 лв,другото за нищо не става,но ти си знаеш,аз все пак къртя и пробивам всеки ден,с това си изкарвам прехраната...Е,ще си купиш ли тази бормашина?
Ще се оборудвам за колкото пари ми се дават.Пак казвам-знам какво искам,описал съм-домашна употреба,рядко навън-само при хубаво време,нощна снимка-чат-пат.Другата седмица съм в София-ще се разходя,ще го пипна и ще реша дали да го взема.Просто сондирах мненията.

Публикацията е редактирана (21-03-10 15:26)

Автор: oduh   
Дата:   21-03-10 15:35

РЕСПЕКТ!
Много е добро сравнението с бормашината и Канго-тата. Често хората по форумите се увличат в желанието си да помогнат на питащия.

Автор: 3df   
Дата:   21-03-10 15:45

Не е баш така.
С бормашинката пробиваш дупка, която ако не ти хареса можеш да запушиш. С евтините бормашини единственото, което може да се случи е да изгорят - е , купуваш нова.
При евтиния статив е малко по различно. Когато съсипеш няколко кадъра и сам се ядосваш тогава , купуваш друг "евтин статив". И пак така.
До къто наредиш няколко в шкафа.
Но пък момчето има толкова пари и да си купува това, което си е харесал.

Дата:   21-03-10 18:11

Евтин невинаги значи калпав.Питах кой го има и какво му е мнението.Естествено,че и аз цепя стотинката на 2,нищо,че не съм професионален фотограф.Определено съм заинтригуван от смисленото ревю на колегата с Никон Д90.Ще го пипна и тогава ще видим.

Автор: ILiyanKirkov   
Дата:   21-03-10 18:42

Ей, някои хора пак говорят наизуст, защо давате съвети като не сте го пробвали?
То ако става въпрос и аз искам статив за 600лв ама няма..
та с това което имам :

http://farkol.bg/ILiyan/DSC_1223.JPG

Снимката е в голям размер, има екзиф. Файла е директно от апарата записан на Basic. Статива беше с разпънати крака и централна конзола на макс. Обектива е в най-дългото си положение - експ. 10сек - гуреща е леко размазан защотото диша, но декорацията си е абсолютно на фокус. Има едно като сянка - в ляво на кадъра, това е другия гущер който се разхожда.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »