Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 DIY задача или да сложим визьор на сапунерка без такъв
Автор: Manchev   
Дата:   15-03-10 19:02

Такаааа, идеята ми дойде защото един приятел ми даде да си поиграя с едно апаратче, на което преди месец в една пиянска нощ му загина екранчето. Апаратчето е някаква евтина евтина Praktica и откакто екранът му умря е супер чаровно защото снимаш и виждаш снимките чак на компютъра, което добави доста романтика. Дойде ми идеята обаче, че на теория може да се направи така че поне да може да се кадрира с него. Ако се вземе визъора от лентова сапунерка със същото фокусно разстояние да кажем и се прикрепи към апарата ще може поне да се кадрира. Проблемът е, че не знам къде да сложа визора. То не че има много опции. Теоретично е възможно да се боцне върху горния ляв ръб обаче най-вероятно няма да е точно, не знам и аз. Всичките тези размишления са без да имам силни технически познания, затова и сигурно са далеч от истината. Затова и пиша ако някой има по-добра идея да каже. Всичко е просто за забавление де, не съм се засилил на сериозно, апаратчето и така е забавно.

Отговори на това съобщение
 Re: DIY задача или да сложим визьор на сапунерка без такъв
Дата:   15-03-10 19:06

Те тва е жертвата-

http://photo-zona.net/images/user21633/album3261/large/1268670476_czrh3669_P3153873.JPG

Автор: asahi   
Дата:   15-03-10 19:16

Идеи можеш да откриеш в ретро апаратите - рамков визьор, проста оптика със събирателна +разсейвателна леща, пригаждане на външен револверен визьор от телеметричка - абе варианти много, един от друг по-тъпи.

Автор: juslen   
Дата:   15-03-10 20:47

Айде готов си,действай по показаната схема

http://media.snimka.bg/5785/017826195.jpg

Публикацията е редактирана (15-03-10 20:48)

Автор: GMir   
Дата:   17-03-10 00:50

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: tvk75   
Дата:   17-03-10 09:33

докъде стигна реализацията на идеята

Дата:   17-03-10 09:40

понякога хипермаркетите правят намаление "върни стар апарат при покупка на нов", та това е друг вариянт за помощ[shtrak]

не е това идеята. Човекът чието е апаратчето отдавна си взе ново, това си остана за забавление. Иначе в събота ще търся стари визьори от стари лентови сапунерки и ще пробвам да пригодя някоя като на рисунката на julsen. [beer] [shtrak]

Автор: biso   
Дата:   17-03-10 09:44

визьора ще го измислиш някак, ама как ще си гледаш настройките ....

или то апаратчето няма кой знае кво за настройване

Автор: tofo   
Дата:   17-03-10 09:51

У дуваро. Каквото и да правиш и гласиш, ще ти е по-скъпо и трудоемко отколкото си заслужава хайванчето. [smilie5]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: