Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Новите м4/3 камери на Панасоник
Автор: kirilius   
Дата:   05-03-10 06:39

http://43rumors.com/wp-content/uploads/2010/03/Panasonic_G2_full1.jpg

http://43rumors.com/wp-content/uploads/2010/03/Panasonic_G101.jpg

Още тук:
http://43rumors.com

Отговори на това съобщение
 Re: Новите м4/3 камери на Панасоник
Автор: hotsnail   
Дата:   05-03-10 08:31

тов амай значи да грабвам Г1 докато има на тънки пари.

Разлики не виндам ама цената ще е +50% поне

Автор: pifakiz   
Дата:   05-03-10 08:40

hotsnail - според мен това значи, че тепърва цената на G1 ще пада и да изчакаш.[smile]

Автор: didesignbg   
Дата:   05-03-10 08:42

Тъчскрийн. Какъв е смисъла да купувам м4/3 камера, която е голяма колкото апс-ц дслр?

Автор: zariio   
Дата:   05-03-10 08:49

didesignbg,изпревари ме с въпроса[smile]
Това ми се вижда в пъти по-добро

http://www.dpreview.com/news/0602/06022609panasonicdmcl1.asp

Автор: pstoev   
Дата:   05-03-10 10:18

съмнявам се да са сменили само буквите в дизайна...ако беше така шяха да ги покажат на ПМА'то...
едвали са това новите м4/3...

Дата:   05-03-10 17:26

Оказа се май, че спецификациите не били съвсем точни. Ще трябва да се чака до неделя, когато ги обявят официално.

Иначе аз от сегашните спецификации почти нищо не разбрах. Заприлича ми на някаква маркетингова шашма и по-скоро опипване на почвата от страна на Панасоник, отколкото желание да изкарат нещо малко, качествено и на добра цена. [smilie8]

Автор: solar_sea   
Дата:   05-03-10 17:42

zariio - От коника ще ги съдят за копиран дизайн [smilie18]

Автор: vgramatikov   
Дата:   05-03-10 17:48

КОй микро 4/3 прави най-убаво видео?

Дата:   05-03-10 18:22

КОй микро 4/3 прави най-убаво видео?

За момента GH1

Автор: prisonbreak   
Дата:   05-03-10 19:09

със сигърност не е никон [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: surg   
Дата:   05-03-10 19:44

на вниманието на критикуващите системите без огледало и мин4/3 доколкото са основни засега на пазара...

http://www.dpreview.com/news/1003/10030401gfkq4salesreport.asp

с две думи - ръста на продажбите в Англия и ЯПония лани в бил основно за сметка на по голями продажби на такива камери в ДСЛР сегмента....
т.е. имат си пазар...
въпреки че са в ранен етап на развитие...
лично аз продължавам да чакам Канон какво ше каже по този въпрос, когато го каже де....

Дата:   05-03-10 22:15

Аз всъщност много харесвам идеята на м4/3 формата, но не се кефя, дето ги маркетират тези камери като нещо луксозно - само за любители с много излишни пари. Прекалено скъпи са (с изключение на Г1, който вече е спрян от производство) за това, което предлагат. Една такава камера трябва да струва колкото нисък клас ДСЛР, но на практика еквивалентна конфигурация излиза 1.5-2 пъти по-скъпа [smilie23]

Автор: pstoev   
Дата:   05-03-10 22:41

kirilius...
цените не са прекалено високи или ниски..те са такива спрямо нашите мизерни заплати.
"ТАМ" такъв апарат се равнява на 1/3 от заплатата(в най-лошия случай)при нас 2 заплати!!!
из чуждите форуми досега не съм срещал някой да се оплаква че някоя камера е скъпа:)дори и Panasonic 45mm f/2.8 за 900$ не ги притеснява :)
тези камери са насочени не към по-бедни потребители а към такива които искат качеството на ДСЛР с размери на сапунерака..

Дата:   05-03-10 23:06

surg за сметка на това пък в Европа и Щатите на никой не му пука за микро 4/3 ако трябва да четем тия данни дето ги даваш.

Дата:   05-03-10 23:30

pstoev, аз не живея в България и въпросът с цената за мен е по-скоро принципен. Като сравня даден комплект нисък клас ДСЛР + 1 или 2 обектива с подобна комбинация м4/3 и ДСЛРската комбинация винаги излиза по-евтино.

Дата:   05-03-10 23:36

Освен това тези апарати имат някой малки недостатъци сравнени с нисък клас ДСЛР

1. Не са толкоз малки колкто се опитват да ги изкарат - Пентакса К-х и новите Сонита да не говорим за нормланите 4/3 са сходни

2. Панасониците имат ужасяващи цветове и нямат вградена в тялото стабилизация. Е имат добра резолюция

3. Олимпусите имат ужасен Автофокус и явно доста бъглив софтуер. Ама правят много приятни снимки.

4. На всички модели нещо им липсва освен най-скъпия който е ужасно скъп. По компактните нямат визьор и/или светкавица. G1 съвсем никакво видео....

Абе мнго мислих да мина на такова ама за сега...най-добър е G1 (може би новите да го изпреварят) ама въобще не е компактен.

Писах и в друга тема - за мен за сега средния клас ДСЛР К10Д, А700, Д300, 50Д е чувствитлено по добра опция - дори за целодневна разходка (не друго правил съм го много кратно). [beer]

Новото Оли искам да видя изглежд ами по-компактно. Може би новото Сони на есен ще е реално работещ и добър за мен модел. Бих се зарадвал и на продукт на Канон. Ама друга марка по-скоро няма да се справи.

Публикацията е редактирана (05-03-10 23:38)

Дата:   05-03-10 23:46

Да подкрепя с пример от канадски магазин:

E-P2 с 14-42
http://henrys.ca/56998-OLYMPUS-E-P2-W-14-42MM-Plus-EVF-BLACK-BODY.aspx

... струва с 300$ повече от...

E-620 с двоен кит...
http://henrys.ca/36078-OLYMPUS-E-620-W-14-42MM-40-150MM.aspx

... и с 400$ повече от...

E-620 с подобен 14-42
http://henrys.ca/23816-OLYMPUS-E-620-W-14-42MM-LENS.aspx

[smilie10]

Автор: mattridge   
Дата:   05-03-10 23:46

hotsnail написа:

> surg за сметка на това пък в Европа и Щатите на никой не му
> пука за микро 4/3 ако трябва да четем тия данни дето ги даваш.

Това не е вярно! Аз съм в Щатите и често се отбивам до bh. Често съм си лафил с евреите там и те са доста доволни от продажбите на м4/3 камери и особено от "лошо автофокусния и доста бъглив" Олимпус.

Дата:   05-03-10 23:59

mattridge просто така е написано това съобщение колко яки са им продажбите в Англия и Япония че ис правя извода че другаде никой не ги купува т.е. ако там продават 70-80% от апаратите за другите не остава много май.

Не знам аз така го разбирам това. Може да е просто "автофокуса на олимпус" претворен в маркетингово съобщение.

Вярно в Щатите Е-П1 е на доста добра цена. Е-П2 е скъп щото е нов.

Аз много го мислих тоя Е-Пх вариант ама 1-цата няма визьор. Викам си добре за 500 долара няма да си скапя кефа. Ама после ги гледах в едно магазинче - ми те ниакк не са компактни тия телца. Та не знам мина ми импулса и не го купих. Мисля че няма да се върне.

Новия Е-ПЛ1 ми се стурва супер. Идва на сносна цена. Има опция за визьор ама не ти го набутват за огромна цена като в Е-П2.

Не съм го виждал може и да ми хареса.

Дата:   06-03-10 00:02

hotsnail
1. технологията е на много млада, Канон не са се обадили все оше
2. искаш или не това е бъдешето, според мен доминиране на пазара след 18 -24 месеца
3. нямам желание да пренаписваме всичко написано за това тук отново
4. като излезат данните за САЩ и европа пак ще си гооврим, какво и след 6, 12 и 18 месеца....
за сега стига толкоз

Дата:   06-03-10 00:10

surg написа:

> hotsnail
> 1. технологията е на много млада, Канон не
> са се обадили все оше

Е това е отговора

> 2. искаш или не това е бъдешето, според мен доминиране на
> пазара след 18 -24 месеца

Това с доминирането.....малко детска работа. Да това е друг тип апарат.

Вероятно евтините ДСЛР-и ще отмрат. Коеот е хубаво. Ама не виждам ка ще сложиш обектив от сорта на 70-400 на това телце. Пък и техологията на фокуса им за сега не позволява употреба в доста практически приложения.

Има и друго - Фул Фрейм апаратите. Те също навлизат много здраво в по-горния сегмент и заменят средния клас ДСЛР с АПС-Ц сензор. Та както се сещаш малкото апаратче просот не върши рбаота там.

Абе за всеки влак има пътници. Аз бих си купил малко апаратче ама писах Сони или Канон - 12 или 18 месеца от сега явно - а може и за коледа.

Автор: vgramatikov   
Дата:   06-03-10 00:13

Няма как тази технология да доминира на пазара.
Очаквам до година включване същата идея със Apc-c матрица.Ще са мъничко по-големи като система но отново ще изместят 4/3 заради по-добрата визия и по-качествената картинка.
Още повече ,че ще се намесят производители като канон,никон,сони и пентакс.

Също така е факт ,че дслр пазара има още много голям потенциал най-вече заради това ,че малкото тяло не винаги означава удобство.Както това ,че автофокустните системи се развиват наред със всичко останало.

Тази технология в този си вид може заема пазара на турбо сапунерките тип г11 и подобни.
И да изяде ентри слр-ите.

Такова тяло скоро няма да може да има предимствата на тела като д300 и 7д :)
Да не говорим за 35мм [smilie3]

Тоест тези тела ще си намерят свой собствен пазар който леко ще засегне дслрте в нисък клас и сапунерките от висок клас.

Във фотографията размера има значение :)

Аз лично ако имах пари бих си купил едно пентче или паналайка.Но никога като първа система [smilie3]

Автор: serjy   
Дата:   06-03-10 02:09

Абе стига сте говорили глупости. Преди имах никон Д80 с 3 обектива и много добре знам какво теготило беше особено ако влача и статива. Сега съм с Пен1 и 4 обектива и обема и теглото е поне три пъти по-малко, а качеството е напълно съизмеримо с големите фотоапарати, да не кажа, че на моменти е и по-добро. Относно фокуса, ми бавен е, но ще пробвам да заснема филмче как бъгавия и смотан пен фокусира без никакво чудене върху черен панталон на разсеяна светлина от 80 ватова лампа, без наличието на никакви контрастни шарки [ezik] Пробвайте с вашите ДСЛР-и колко ще фокусират в подобна ситуация [smilie19]

Дата:   06-03-10 12:29

като казвам доминира - имам предвид система без огледало най общо а не точно 4/3мини, така че ще видим кой кого тепърва

колко са тези които дават кило кръв да снимат с 70-400 и/или фулфрейм, нима си мислите че шепа профита с свръх нужди определят пазара на десетки милиона апарати в класове горен сапунерски, +ДСЛР ?

разбира се че няма да е 100%, а и не е нужно...
факта е че ще има промени....големи...

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »