Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 uji FinePix S1500
Автор: enka   
Дата:   04-03-10 17:30

Бих искала до попитам относно F[smile] uji FinePix S1500. Значи когата правя снимки на открито и има слънце, снимките стават черни и в най-добрия случай се личат само някой силуети. Но по някой път снимките стават идеално....не мога да си обясня от какво е ..Моля някой, ако може да ми обясни в мен ли е проблема при снимане или има някакви настройки, за който не знам :) Благодаря преварително = )[smile]

Отговори на това съобщение
 Re: uji FinePix S1500
Автор: Davidoff   
Дата:   04-03-10 17:48

Прилича ми на липса на базови познания за фотографията. До колкото разбирам няма проблем, просто трябва да се запознаеш малко с основни неща и всичко ще си дойде на мястото [smilie3]

https://photo-forum.net/ebook/start.htm

Иначе - синтезирано: апаратът може да вижда много по-малък диапазон от осветености отколкото човешкото око. Апаратът има много строги правила при измерване на правилната експозиция и "правилна" в случая означава технически правилна, което не винаги се припокрива с желания резултат. Съществуват (и много често се случват) сцени, които не са по възможностите на фотоапарата. Чети за меренето при апаратите и корекция на експозицията. Динамичен обхват. Зонова теория на Адамс. Нещата са прости. Успех [smilie24]

Автор: enka   
Дата:   04-03-10 18:07

Благодаря много [smile]

Автор: digitalgab   
Дата:   04-03-10 18:57

Млако странно изглежда това. Трябва да излезе някаква прилична снимка и когато се снима на пълен автомат.

Автор: surg   
Дата:   04-03-10 20:17

качи 1-2 снимки да видим за какво иде реч...и ше дадем акъл....

Автор: GMir   
Дата:   04-03-10 20:19

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: gam3ra   
Дата:   04-03-10 20:25

Според мен снима срещу слънцето. Едва ли апарата е виновен :)

Автор: GMir   
Дата:   04-03-10 20:50

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »