Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Close-Up Lens
Автор: MauMyHa   
Дата:   26-02-10 19:37

Някой ползва ли подобна оптика и има ли значение на какъв обектив стои най добре. Интересувам се дали има подходяща Close-Up Lens за Микро 60мм АФ-С 2.8Д
И с колко "стопа" намалява блендата?

Благодаря предварително

Отговори на това съобщение
 Re: Close-Up Lens
Автор: Davidoff   
Дата:   26-02-10 19:39

Макро пръстени по-добре.

Дата:   27-02-10 10:07

покажете ми снимки с макро пръстен 14мм и има ли, с автофокус пръстени? за никон

Автор: solar_sea   
Дата:   27-02-10 10:15

Raynox DCR-150 - идеална :)

Дата:   27-02-10 11:12

solar_sea
Не мога да взема това предложение на сериозно, ако не бъде подкрепено с конкретни примери! [shtrak]

Автор: valentin4o5   
Дата:   27-02-10 15:29

[smilie24]

Автор: pefoto01   
Дата:   27-02-10 15:43

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   27-02-10 20:00

pefoto01
И много полезно четиво са пуснали[smilie24]

Автор: mitku   
Дата:   28-02-10 09:44

Ако искаш по-голямо увеличение/макро, след макро обектива следва обърнатият обектив (имаш 70-300 обектив да кажем, опъваш го на 300, закачваш му отпред някой твърд светлосилен обърнат наобратно - да речем 50/1.8 и и получаваш 300/50=6х макро, което НЕ можеш да постигнеш никога с пръстени и... четеш как става и щракаш). Макропръстените почти никаква работа в повече няма да ти свършат в сравнение с макрообектива - реално те вършат някаква работа като заместител ако нямаш макрообектив. [smilie7]

Автор: джъмбо   
Дата:   28-02-10 10:15

последният постинг ми върна вярата за изгубените титани и тяхната титаничната мисъл [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: iordanov   
Дата:   28-02-10 14:08

Пръстени.

Дата:   01-03-10 11:03

iordanov
http://1x.com/photos/macro/23361/

Това е с Closse-up T6 на Тамрон 90/2.8
Искам да видя снимки с пръстени [smilie18]

Автор: marrio31   
Дата:   01-03-10 11:33

снимката е уникална,това смакро леща е постигнато,така ли?

Дата:   01-03-10 11:42

Марио, по на доло в коментарите е упоменато![thankyou]

Автор: imipa   
Дата:   01-03-10 11:47

Като фен на макрото съм пробвал всички техники за снимане - макро обективи, насрещно монтиране на къс + дълъг обектив, всякакви макро лещи, мяхове... Дори си направих макро светкавици на подвижни рамена. Един ден открих това:

http://blog.mdsign.nl/

Оказа се, че най-простият вариант води до най-добри резултати. Холандеца използва обръщащ пръстен за обектива и обикновен дифузор за светкавицата, който да освети всичко, пред обектива. И двете си ги купих от ebay за под 20 лв. общо и от тогава съм много щастлив :)
Снимам с Олимпус Е-3. На 14мм (x2 кроп), успявам да вкарам частичка от окото на пчела в цял кадър, а на 11-12 мм можеш да видиш кариес върху зъба на листна въшка.

Публикацията е редактирана (01-03-10 11:50)

Дата:   01-03-10 14:19

Това с обърнат обектив го знам, но когато ти е AF-S Лошо не можеш да контролираш блендата.
Пробвал съм с 50мм обектив не съм доволен от ррезултата. [smilie21] снимките в блога са страхотни

Автор: tziko   
Дата:   01-03-10 14:37

Като си с АФ-с имаш едно лостче на обектива, застопоряваш го с подръчни материалида седи на отворена бленда и гедаи кво става, някъде из компа имам заснет връх на слънчогледова семка който заема целия кадър [smilie10] проблема е с ДОФ-а - около 1мм е!

Дата:   01-03-10 15:20

tziko
Дай да видя дай [smilie24] [smilie10]

Автор: MINDcOLLISION.net   
Дата:   01-03-10 15:45

Ето ти примерите, които поиска от solar_sea. Правени са с Raynox DCR 250. Лещата е осем диоптъра и ти компресира до неознаваемост както минималното предметно разстояние, така и дълбочината на острота - фокусът ти играе от треперенето на пъцете.

Ако ще си купуваш нещо подобно, следва да вземеш предвид диаметъра на резбата за филтъра. Лещата се поставя в/у универсален адаптор, който стои на обективи с резба от 52 до 68 мм. Освен това, при ползване на широк обектив адаптора засенчва периферията на кадъра.

пример 1

пример 2

пример 3

Автор: dau   
Дата:   01-03-10 15:55

MINDcOLLISION.net какви са тези уникално грозни снимки?
Защо не ползвате макро обективи? [smilie8]

Автор: MINDcOLLISION.net   
Дата:   01-03-10 16:01

Ами защото нямам, бе пич!

И благодаря за отзива!

Автор: dau   
Дата:   01-03-10 16:12

MINDcOLLISION.net да не сме израсли в махалата заедно нещо, не се сещам, че да си говорим на пич...

Дата:   01-03-10 18:28

маймуна, нещо не схващам какво смешно има.
Ето ти с пръстени за 10 лв. /М42/ и обектив за 30 лв. /Юпитер 135/3,5/. Снимката е моя, разбира се не можеш да добиеш представа за качеството от нея, уверявам те, че е чудесно.Не ме вълнуват такива увеличения и не ми се рови в нета за примери.

Дата:   01-03-10 19:53

Като гледам всичките ти снимки са с нещо повече от макро, много съм впечетлен всичките ли са с пръстени[smilie11]

Дата:   01-03-10 20:07

Благодаря.
Основно с Тамрон 90/2,8 [smilie5]. Има с Макрокилар, със Сигма 50/2,8, С Пентакон 50/1,8, Юпитер 135 мм. В началото снимах с Панасоник ФЗ30 и бях принуден да снимам с проксарни лещи. Оттогава ги намразих органически, въпреки че имам канонски, изключително качествени. Сега чакам сезона да видя как стоят нещата с никора 60/2,8 [smilie24]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: