Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Обектите са различно осветени.
д90 има еидн куп по-голяма динамика от д50
Не се затормозявай излишно :)
Не съм виждал кроп камра с толкова информация в сенките колкото има д90
Толкова и разбираш от осветление (както се изложи скоро в друга тема за светкавичното осветлние), язък, че продаваш светкавици, май нещо си риташ трудовата книжка
Ми много говориш понякога.
Тоя не разбирал ония не разбирал.
Аз съм сравнявал д90 точно по тоя параметър със д300 и с д80 и с 450д.
В сенките отнася горните тела.
Ся осветлението кво било тоя не разбирал ония не разбирал.
Се тая факта е един.
ами разбирам доста повече от една консерва на ниво 80 те години...
ама ти си титан с теб спора е чиста загуба на време и енергия така че те оставям в титаничните величави облаци да се наслаждаваш на величието си
Я почнаха личните обиди - ма то е вярно, че и ти и толкова не знаеш, колкото аз през 80-те. джъмбо, не си сери на името във форума - гониш клиенти на работодателя си.
Мен не ме мисли, аз всеки месец произвеждам 50-на перфектни и продаваеми стокаджийски кадъра, повечето точно със студийно снимане - па нека съм на нивото на 80-те.
Ясно е че проблема е от мен. Значи нещо по настройките на 90-ката.... Снимам в .jpg защото кадрите не ми трябват големи. Може ли да е от това? Но разположението на светкавиците със софтбоксовете е абсолютно еднакво. При 50-ката има някак по-плавни преходи от светло в тьмно. Има разлика - усещам я, но не знам от какво се получава.
1 во
не снимай в джепег
2 ро
различни неща изискват различно осветление
ако за 2 рата снимка става то за първата не защото сенчи мястото което си отбелязъл
при всеки кадър се търси оптимално осветление икато съотношение на контрас и като разположение на осветителните тела....
една малка блендичка за подсветка би ти решил проблема ако не стигат телата
Не различните обекти разположени на различно разстояние един от друг оставят разлина сянка помежду им.Ненаучно и простично Просто при кадъра със д90 са се получили по-дълбоки сенки.