Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Съвет за избор на Оли
Автор: the_cat   
Дата:   26-02-10 17:08

Много ви моля за съвет относно моето колебание за покупка на тяло Олимпус.
Колебая се м/у е520 и е620. Смятам да взимам ново тяло от Павилиона на изплащане, че в тая криза не ми се дават пари на куп...
Та, в момента снимам с е420, но много ми липсва стабилизацията и искам да сменя тялото или да си взема второ, но се колебая м/у 520 и 620.

Знам че арт филтрите на 620 ще са ми ненужни, но ме интересува има ли причина да се вземе 620 пред 520 или няма голяма разлика. В описанията на двете камери виждам някои различия, но поради факта, че от скоро съм в дебрите на DSLR фотографията ще бъда благодарен за съвети, опит и препоръки.

Също така ще помоля феновене на други марки /нищо против тях/ да не спамят с препоръки относно земи К.... и си глей кефа или П...кс the best... [smile]

Ще съм ви много благодарен за съвети.

ПС Поради финансови причини по високия клас тела на Олимпус не подлежат на коментар за момента.

Отговори на това съобщение
 Re: Съвет за избор на Оли
Автор: minolta9   
Дата:   26-02-10 17:11

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: solar_sea   
Дата:   26-02-10 17:21

Замисли се за покупката на един светлосилен обектив - примерно 25мм-ровата палачинка.

Няма смисъл да сменяш тялото, а стабилизацията на тъмно при снимки на хора няма да ти помогне - те дишат така или иначе и пак ще размазва.

За нощни снимки - това оли е малко и леко, джобно стативче с гънещи се крака - върши чудеса.

Автор: dil_stil   
Дата:   26-02-10 17:31

снимала съм с Е500 и със стабилизираните 510 и 520 и бих те посъветвала ако наистина си от скоро " в дебрите на DSLR фотографията " да не бързаш да сменяш докато не вземеш максимума на 420. Стабилизацията е благинка и улеснява в лоши условия, ...но във време на криза ...може и да не ти е належаща :)Иначе - Е620 - предполагам че въртящия дисплей си струва:)

Автор: vth41   
Дата:   26-02-10 17:33

Бях в твоята позиция преди около 3-4 месеца, в смисъл имах Е-520, дали да го сменя за Е-620? След дълго четене в нета , с малко резерви, го смених и въобще не съжалявам. Лично за мен Е-620 ми даде:
- по-голяма динамика
- по-бърз и точен 7 точков АФ
- "чупещ" се дисплей
- по-малки размери и по-леко тяло
- по-хубав и светъл визьор
- по-хубав дисплей
- по-високо ИСО /въпреки, че шуми като всички олита, с подходящ софтуер се чисти сравнително добре/ и въпреки, че матрицата е 12 мп шуми по-малко от 520
- ИСО на стъпки
В момента се сещам за това, смятам, че не е малко...

Публикацията е редактирана (26-02-10 17:35)

Автор: l.ivanov   
Дата:   26-02-10 17:39

На Е620 може да се сложи батериен грип, което си е доста голямо удобство.

Автор: kapitancho   
Дата:   26-02-10 17:41

С едно изречение (макар и не съвсем коректно както се вижда от точките на th41), "620 = 520 + "чупещ" се дисплей". По същия начин, "520 = 420 + стабилизация".

Автор: vth41   
Дата:   26-02-10 18:22

В предимствата, които съм изброил, съм се уверил при работа с апарата, а не са просто разлики, които съм прочел..., но все пак аз съм любител...
П.С. Относно арт-филтрите - не съм ги ползвал, но когато снимаш в РОУ можеш да ги задаваш софтуерно.

Дата:   26-02-10 19:06

Честно казано надали ще се разделя със 420-ката. Предпочитам да си го оставя като второ тяло.
vth41 - благодаря ти за отговорите.

dil_stil, мисля че напредвам в дебрите на dslr-ите, а и честно казано бизнеса ми е свързан със снимане на хора, а там не винаги мога да ползвам статив при по-лоши светлинни условия. Високото ИСО при 420 си е шумно доста.
Интересно ми е какво е положението при 520 и 620.
Въобще нека темата да е отворена за още коментари. Наистина ще съм ви благодарен.

Автор: pstoev   
Дата:   26-02-10 19:30

разлика по отношение на шума на високо исо,няма!
предимството на 620 е въртящия се дисплей,което за лайв-вю е много важно...
и това предимство е доста сериозно!

Автор: serjy   
Дата:   26-02-10 19:31

взимай 620 не се чуди [shtrak]

Автор: minolta9   
Дата:   26-02-10 19:33

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: l.ivanov   
Дата:   26-02-10 19:50

Ако все пак цената не е решаващ критерий /все пак разликта в цената на двата модела е 400 - 450 лв./, ми се струва, че везните категорично клонят към Е620!

Дата:   26-02-10 20:01

щом работиш с него...начи Е620...и един 50мм Зуйко може[smile]

Дата:   26-02-10 20:04

Цуйко съм си запазил за сега едно ОМ 50 мм./1,4 с платка за потвърждение на фокуса, а по-нататък ще ъпгрейдвам със съвременни. Вече съм си набелязал две стъкълца, но ще трябва да събирам пари. Надявам се ръчния фокус да не ми е от най-големите грижи.
За сега мисля че покупката на тяло със IS ще ми е от по-голяма полза.

Дата:   26-02-10 21:28

става даже и без потвърждаване, но само за спокойна работа...не е бързо и лесно фокусирането, а на 1.8 доста трудно, за 1.4 сам ще провериш, че нямам[smilie24]

Автор: PlamenT   
Дата:   26-02-10 22:07

Моята препоръка е в полза на Е-620. [smilie24]

Снимал съм с Е-520 с Е-620 и с Е-30 и мога да кажа, че едно от най-удобните неща в полза на Е-620 е повечето автофокусни точки в сравнение с Е-520.
Следващото е по-светлият и голям визьор.
По отношение на шума на високо ИСО съществена разлика няма да забележиш, но в динамиката ще я усетиш веднага.

Автор: angelovgros   
Дата:   27-02-10 01:16

е-620 -Добра стъпка в ISO

Автор: pefoto01   
Дата:   27-02-10 02:07

Автор: cicomanco   
Дата:   27-02-10 10:21

Е-620![smilie24]

Дата:   27-02-10 11:09

А какво бихте казали за шума при 620 сравнено със 420. При 420 имам доста добър опит с този фактор, но не зная как се държи 620.

Автор: Cyclon   
Дата:   27-02-10 11:10

Имам Е-510 с китови стъкалца. Стабилизацията сие готино нещо НО, вземи си светлосилни стъкла.
Има ситуации в които стабилизацията+светлосилно стъкло прави чудеса.
Ако питаш мен ако имаш търпение и събереш парички Е–30.

Автор: magacopy   
Дата:   27-02-10 11:31

И аз имам Е 510, със китовите + SIGMA 18-50/2.8 и ZUIKO 70-300. Също така имам и NIKON D90 + 50/1.8. Тествал съм ги в едно и също помещение, на закрито и леко по-сумрачно Олито фокусира много трудно, исо над 400 е неизползваемо, което е крайно недостатъчно и прави апарата неизползваем. За динамика няма да говоря, просто се родих с Никона. Пиша ги тия неща защото имах същата дилема, дали да купя второ тяло на Олимпус /защото имам доста обективи/ или да сменя системата.

Автор: apollo   
Дата:   27-02-10 11:38

Е сега те изядоха [smilie18]

Автор: GM   
Дата:   27-02-10 12:07

apollo недей да злобееш!!!!! Никой няма да го изяде.510 неможе да се сравнява с Д90. Д90 го сравнявайте с Е30.[ezik]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »