Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 HDR във фотошоп - предпочитани варианти
Автор: dau   
Дата:   26-02-10 02:47

Как правите HDR изображения във фотошоп?
През automate->merge to hdr или отделните кадри като слоев и от Edit->Blend Layers.

Кой от двата способа има предимства и как след това допълнително може да се дообработи кадъра?

Примери и добри практики са добре дошли, ако някой има под ръка [shtrak] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: HDR във фотошоп - предпочитани варианти
Автор: panaiot   
Дата:   26-02-10 08:05

За HDR използвам Photomatix Pro после в шопа дооправям картинката [smilie24]

Автор: gam3ra   
Дата:   26-02-10 08:50

Мен не ми харесват изнасилени обработки като тази:

http://www.allpics4u.com/www/slike/art/hdr-8.jpg

Отврат!

Автор: dau   
Дата:   26-02-10 09:20

gam3ra и на мен не ми харесва такова като картинка, ама идеята не ми е и за такова, просто от няколко кадъра да се събере най-добрата експозиция...

Автор: langel   
Дата:   26-02-10 09:57

отделните кадри като слоеве и от Edit->Blend Layers(blending options, mask + gradient)
- Този вариант е удачен при кадри с елементарна светлинна геометрия (напр. пейзаж с много ярко небе). Т.е. това са случаите, в които сме можели да ползваме филтри, но не сме го направили.
- При кадри със сложна светлинна геометрия, при които филтрите не помагат, ще ни е трудно с този метод. Тогава прибягваме до генериране на HDR.

Автор: sir_sky   
Дата:   26-02-10 18:01

Фотоматикс за събирането на кадрите --> Фотошоп (или Лайтрум) за финалната обработка, по добра комбинация няма, и това е![smilie19]

Автор: Mec   
Дата:   26-02-10 18:16

Това го пробвах преди няколко дена за последната снимка която съм качил, но детайлите отидоха на кино т.е. за нищо не ставаше. Жалко, резнах игорялите бяли участъци и така без ХДР.

Автор: dimitar_p   
Дата:   27-02-10 11:15

За hdri хората са измислили DPhdr. Много мощна и полезна програма. Можеш да наместваш изместени кадри за по-точно и остро изображение. Изобщо това е програмата. По-добра е от фотошопа за тези неща, даже мисля, че е по-добра и фотоматикс. Естествено довършителната работа се минава през така известната ни програма. Но доста е писано по въпроса. Вижте и в търсачката.

Та малко се отклоних от темата, но тази програма позволява както доближаване до реалистичен кадър, така и до пресилени светлосенки. Тоест, можеш да я използваш, за да ти се запълни кадъра с цветове,а не да е прегоряло накъде. Но може да се използва и за снимки, които изглеждат като показаната по-горе.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »