Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Здравейте! Реших да си купя ДСЛР и съм се спрял на тези два: Canon 450D и Nikon D3000. Въпросът ми е вие на кой от двата бихте избрали и защо.
П.П. Имам известен опит с ДСЛР-те. Щракал съм някой и друг кадър с Канон 350Д.
П.П2. Ще снимам всичко, но основно сгради.
Благодаря за отделеното време.
този въпрос е разглеждан още преди 450д и д3000 да са на пазара сигурно... т.е. отдавна и много пъти.. ползвай търсачката и ще получиш повече информация от колкото ти е нужна :)
Така или иначе нещата ще опрат до обективи. И за двете марки има достатъчно такива, така че избора на тяло е по-скоро въпрос на лични предпочитания. Никона е малко по-евтин, което ако гониш бюджет е плюс.
Дофа зависи от блендата. Дифракционния лимит на 4/3 матрицата настъпва по-рано, така че по-голямата използваема бленда на по-голямата матрица компенсира нещата.
Основателен довод за избор за олимпус е добрите широкоъгълни обективи, с голяма рязкост и малки изкривявания по целия кадър, което е добре. Добре е и за панорами, когато широкото не е достатъчно широко (не всеки може да си позволи 7-14).
Питането е за други неща, така че да не разводняваме дискусията излишно.
"Въпросът ми е вие на кой от двата бихте избрали и защо."
Ти наясно ли си кои сме ние? Дали имаш нашите знания, опит, финансови възможности и бъдещи планове? Защо искаш да си като нас? Нима ти харесваме?
Не си избрал правилните кумири, честно ти казвам. Ние избираме по-скъпи апарати, с по-хубави обективи и не снимаме, а само се хвалим с тях. Понякога ги галим. Такава ли съдба желаеш?
между двата аз лично бих взел канона - имам малко впечатления от 300Д и от 400Д, и ако 450Д е като тях си е добра машина. Скоро разглеждах никон Д5000 и определено се разочаровах... представям си Д3000 какво следва да представлява. (иначе съм с никонска система, ако това говори за безпристрастност)
Здравейте,
Щом единия вариант е Д3000, тогава по-добре да е Д5000.
Едно мнение от начинаещ, който също се "оглежда" за Д5000. Но засега ще почакам, хем да мине кризата, хем и цените да понамалеят. В момента съм с Никон Р90.
както някой препоръча - вземи едно Д80 в ръка и после вземи едно Д5000...
аз лично Д5000 не бих препоръчал на никого, особено е осакатен от страна на шорткътите... няма предното колелце... или както биха казали някои "не е френдли"... може би защото го сравнявам поне с Д70с (но това е неангажиращо мнение - като хванеш апарата в ръка ще разбереш дали е твоя)