Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Здравейте, появи се проблем с въпросния обектив: при полежение 55мм обектива фокусира нормално само на близко разстояние, до 1м след което започва да скърца странно но не успява да завърти! Когато включа фокуса на М, първо копчето се премества доста трудно, освен това проблема си остава, т.е. гривната се върти свободно до разстояние около метър, след което спира, ако го напъна прещраква грубо и има луфт още няколко мм но пак не успява да обхване определени разстояние! Моля за идеи и предложения - за какво става на въпрос?!
Става въпрос за сервиз (Зентекс) по принцип при таквоз оплакване. Но в твоя случай за 18-55, който едва върви за 100 лв. в базара в идеално състояние, по-скоро става въпрос за кошчето и си вземаш друг.
pasha ако ще го хвърляш в коша може ли да ми го продадеш на символична цена - с научна цел.
Може и подарък разбира се - куриера е за моя сметка. Иска ми се да разбера как е подвързан лентовия кабел вътре. Доста колеги във форума виждам имат проблеми с него, а не ми се разглобява работещ. Това което науча ще го споделя във форума - вярвам ще е от полза за всички.
Ами не! Съжалявам! Ако го разпарчетисаме сестра ми ще остане съвсем без обектив а сега точно няма пари за нов! Този поне до метър разстояние фокусира нормално. Става за някои ситуации.
Aз си мисля, че проблемът е много лек и се решава с ходене до сервиз, ако не можеш да се оправиш сам.
Все си мисля, че "затяга" защото има един успореден на оста клин, който се движи по едни "улеи" и придвижва лещите.Поправката му е елементарна, но просто си иска пипкане
На съседа вече 2 пъти му го "оправям" - понеже няма навика да изключва апарата и когато сменя обектива се получава кофти "моментЪТ".
Ако твоят случай е такъв - едва ли повече от 20 лв. ще е "ремонтЪТ"