Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 високоскоростно заснемане (видео)
Автор: philipz   
Дата:   19-02-10 09:24

Здравейте,
имам проблем с една машина и за да установя къде е "закопана томахавката" [smile] ми е необходима камера или фотоапарат с възможност за високоскоростно заснемане на клипове с продължителност 90-120 секунди. Трябва да снимам от минимално разстояние около 50 см, максимално около 90 см. Има място за статив, като ще се стесни леко свободното място. Обекти са зъбни колела с размер 100 мм и 35 мм от алуминии (силно отразяващи), но мястото където се намират е тъмно, така че ще се работи с изкуствено осветление - т.е. има възможност за оптимизация на светлината. Движат се със скорост 2 об/сек голямото и 6 об/сек малкото. За да успея да хвана проблема ми е необходимо да снимам поне 600 пъти в секунда.
Въпросите ми са:
1. Някой може ли да ми каже има ли такива устройства в София?
2. Ако да какви са?
3. Ако разполага с подобно нещо може ли да го даде за 1-2 дни срещу заплащане. Ако успея от първия път да хвана проблема (който по някога липсва) ще ми е необходима за 5 мин. :-)
За връзка лични съобщения или тук в темата.
Моля модераторите ако сметнат че темата не е за тук, а за базар да е преместят, въпреки че все още не знам за коя секция точно е най-подходяща

Отговори на това съобщение
 Re: високоскоростно заснемане (видео)
Автор: philipz   
Дата:   19-02-10 09:25

Ако камерата не е много голяма (има място за голям DSLR) може при необходимост да се намали разстоянието до обектите, но тогава ще е по-трудно със статива, а предпочитам да не е от ръка.
Ако е нещо подобно на DSLR и системата е Никон имам подходящите обективи.

Публикацията е редактирана (11-05-10 11:47)

Автор: джъмбо   
Дата:   19-02-10 09:35

http://www.technooptima.com/catalog/kameri-i-opticheski-pribori-kameri-visokoskorostni-c-79_77.html

Автор: Нели   
Дата:   03-03-10 00:38

На касио има един модел, 660лв, 1000 кадъра/сек
обаче няма и половин мегапиксел резолюция.

Публикацията е редактирана (03-03-10 01:11)

Автор: charger   
Дата:   03-03-10 00:58

Ихаа,2 минути каданс...
Sony EX3 примерно върши работа,ако намериш от познат,че наема ще ти дойде дебел-280-400лв на ден е...каданс макс.~60fp/s
Обаче 600к/с... го може Фантома само,при запис на хард диск...наема на ден е четрицифрен в евро...

Автор: graver   
Дата:   04-03-10 23:22

http://www.visionresearch.com/

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »