Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Ще се изпозлват на Канон 450 дизел.Преходниците не са проблем-в ибей ги има всякакви,дори сега си чакам такъв за м42 резба с глухарче,за да пробвам Карл Цайс-а 200/2,8....че чудех се дали има някакви по-евтини алтернативи на канон еф 50/1,8;като идеята е да са доста по-здрави от него,читави и на хубава цена.Благодаря предварително на отзовалите се и не ме вземайте много на подбив-новак съм.
По принцип снимам с 18-55 ис,защото е китов и така ми го дадоха канончето.
Иска ми се обектив с по-отворена бленда,за да снимам в затворени и по-малко осветени пространства,на средно късо разстояние,повечето пъти портретни снимки.
50-ката единственото вярно е, че е под 200 лв. Иначе на 1.8 забрави за острота. Дали не съм купил и продал поне 2 и то подбирани бройки, а отделно съм снимал с още два пъти по толкова :) Ако имаш избор и си подбереш измежду повечко в магазина имаш шанс да е по-читава. Иначе колегата е прав, че със ръчнофокусен на 1.4 ще се измъчиш да хванеш фокус, особено на кропката с тоя тъмен визьор.
За остър вариянт ръчнофокусен Канонската 50-ка FD на 1.4 е супер вариянт, но само с глухарче, дето можеш да си настройш focus micro adjustmen-та, иначе пак няма да ти помогне глухарчето да фокусираш на 1.4, че и на 1.8 Иначе обектива е много читав!!!
да е евтин колко да е евтин? цък обявата не е моя и не познавам човека, но 500лв за EF 85/1.8 кво има да се чудиш. Всичко друго е свързано с една камара чалъми докато докара някакъв резултат, а преходници, разправии, обектив и т.н. пак няма да излязат по-малко.
защото чета отзивите във форума,също и понеже го държах в ръце този обектив.Иначе хубави снимки прави,задоволяващи всеки аматьор мисля...
колкото до съветите-никой не се е родил научен,затова благодаря на всички до момента,както ще съм благодарен и занапред за отговорите на всяко мое питане...