Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Sigma 18-125mm f/3.8-5.6 DC OS HSM за Canon
Автор: the_shooter   
Дата:   10-02-10 11:02

абе дайте малко инфо за този обектив защото дължината за моя тип снимане ми се струва много удобна, цената е поносима (даже добра), обаче имам много кофти впечетления от тази марка. Имах един туристически зум 28-300 дето беше голяма тъмнилка, под Ф9 нямаше никаква острота. Сега вече съм много предубеден към тази марка. Ако и тоя трябва да се вдига на толкова затворени бленди няма стане, плюс това ще го закачам на 500Д, пък той много май не ги обича тези бленди над Ф8. Има ли някой който да е снимал с него реално, а не само да е чел ревютата?

Отговори на това съобщение
 Re: Sigma 18-125mm f/3.8-5.6 DC OS HSM за Canon
Автор: the_shooter   
Дата:   01-04-10 09:33

Никой ли не е снимал с такъв да даде малко инфо? Например как се държи спрямо EF-S 18-135 IS? В slrgear няма тестове на нито един от двата. В фотозонето май се изказват по-ласково за сигмата, а в digitalpictures наобратно ама той си е пристрастен. Няма ли някой с лични впечатления?

Автор: s_dyakov   
Дата:   01-04-10 10:45

Имал съм такъв без ОС и ХСМ.
Автофокусане му не е много точен и цветовете не са това което трябва.

Според мен канона ще е по-добре.

Реално използваем до към 90 мм.
Нагоре става зле.

Автор: realnoncho   
Дата:   01-04-10 12:10

Имам 500Д и сериозно се замислях за някой от тези 2 обектива за общи цели. В крайна сметка след като прочетох доста неща се отказах. И двата имат изразени спадове на различна дължина, а в дългия край са много зле. Гледах едно сравнение на 18-135 с още по-бюджетния 55-250 на всички дистанции на които се засичат и разликата е покъртителна в полза на 55-250. Е в такъв случай защо ми е толкова зуум като качеството куца нагоре. Затова си взех 55-250 за допълване на китовия и така засега.
На всички ни се иска иначе да покриваме много неща с 1 обектив, но понякога компромиса не си струва.

Автор: rusinov   
Дата:   01-04-10 12:11

Верният избор! [smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »