Автор: 35mm
Дата: 10-02-10 10:09
Много неща в пазара и в техническо отношение се разклатиха от това че има вече видео в Д-СЛР-те.
Вече почти няма фирма от кино и видео индустрията която да не пусна релси, мат боксове,фолоу фокус, стойки за рамо, големи визьори за дисплея отзад, абе всичко от което имаш нужда да за да снимаш видео и да ти е удобно.Има всякакви стойки и дръжки така че фотоапарата да не ти е неудобен, а ти е удобен за захват все едно си снимаш с голяма видео камера и похватите от там си ги ползваш и при Д-СЛР.
С тия големи сензори, и артистичен ДОФ - за мене вече е ясно че никога няма да си купя видео камера, а ще разчитам на видеото в Д-СЛР. Така че и на мен ми се ще по-бързо да пуснат по-качествено по-скоро в Никон.
Един познат оператор, какви чудесии прави с неговия Д90 и руски и ГДР-ски соц обективи за по 50 лв..... чудо направо. И това с техника за под 2000лв за тялото и няколко супер твърди обектива. Иначе с още три нули трябва да е сумата ако иска такъв размер сензор на видео камера.
Сони имат F35 CineAlta, но каква е цената!!!
С едно ФФ тяло и хубава оптика, много хора взеха вече да снимат и реклами и други професионални поръчки с Д-СЛР.
В България знам поне за една реклама на мобилен оператор която се гледа по телевизиите и снимана с любителски клас Д-СЛР с видео режим (беше първия Д-СЛР с видео запис в света) и прайм кино обективи с адаптери закачени на него.
Публикацията е редактирана (10-02-10 10:20)
|
|