Автор: cristo
Дата: 31-01-10 16:15
Знам че много хора ще ревнат срещу мен, но просто не ме здържа...
Едно време бяхме някаква по-чиста и интелигентна прослойка на обществото. Бяхме по-самокритични, и определения като "нахален", "безскрупулен", "егоист", "прост" и т.н. бягаха далеч от нас. И това беше нормално, защото любовта ни към красивото правеше сърцата ни чисти. Но нещо се промени. И вчера в Перник, на кукерския събор, тази помяна си пролича на 100%.
За какво иде реч.
Докато нормалните хора стояха подредени около огражденията, а някои от нес, имаха късмета да са вътре зад полецейският кордон, разни прости нахалитети обикалята ИЗМЕЖДУ кукерите, без да им пука, че им пречат да си правят програмата, на наколко хилади души ги наблюдават, на видеоопареторите да снимат представлението и на всички други форографи да си правят снимките. И простотията им стигаше до там, че освен че се пречкаха с присъствието си, даже дърпаха учестниците в събора за да им позират персонално, с което разваляха цялата непринуденост на обстановката, идеята на представлението, и като че ли участниците са отишли там само за да бъдат снимани от тези... нахалници (вече ми свършват епитетите), и като че ли цялата публика е дошла да им гледа на тях апаратите.
Не стига това, ами след съответната серия от кадри, най-безскрупулно си се разхождаха по площада, отново пречейки на прадставлението, и там, пред очите на всички, да си преглеждат снимките и да си сменят обективчетата и да си показват техниката. А танцуващите участници се чудахе как да ги заобикалят... Е да, имаше и хора (вкл. някои познати физиономии), които като мен снимаха само отдеалеч, и ако се приближаваха го правеха за кратко, набързо и го правеха приклекнали, за да не пречи на публиката и официалните гости. Но малцинството съвестни фотографи, не можеше да прикрие простотията на другите. Като дамите с фотоапарати далеч не показаха по-голяма изтънченост!!!
Ужасно грозна картика беше. Простотия за шия, както имаше един лаф. Ето сега преглеждам снимките и на всяка втора има по някой такъв индивид, от мъжки или женски пол, изтъпанчил се прав на площада сред участниците да си гледа снимките...
|
|