Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Да, ще дойде. Естествено никой не е казал, че трябва да вземеш точно това - нета е пълен с решения. Аз лично ползвам такова и съм доволен засега. Не, че всеки ден снимам с М45 де
не мисля да го продавам.но ако някой продава такъв ми е интересно просто колко струва.
пише карл цайс йена ддр,метален е,със сенник на резба,цялото това нещо тежи около 2 кг(може и да греша)
ясно,все тая-смятам да си го изпозлвам.и без това е на бащиния зенит
питах за такъв преходник във фотопавилион-а,нещо бауър ми казаха и цена около 50 лв.за момента не ме устройва
Да пак ще ти трябва допълнителна схема за потвърждение на фокуса.
Аз бих ти препоръчал т.нар. фокусни екрани. Търси в ибей 450d focus screen и си вземи такъв с 180градуса.
Нещо като фокус екранчето на зенита, ама по-добро. Заменя актуалния екран на цанона.
Обективчето е супер. Ако е неизплозван струва над 350 лв със сигурност. Още повече, че е МС версия.
Ще се опитам максимално да ти обясня за какво става въпрос. Обективът, който имаш не може да се навие директно на Канона ти. За да го направиш трябва да си вземеш преходник. Самият преходник е ето това:
Завиваш този адаптор на обектива, навиваш след това обектива на тялото и си готов за снимки. Ако не искаш, можеш да не взимаш нищо повече. Когато снимаш само с преходник, минусът е там, че няма да имаш потвърждение на фокуса. Новите обективи, които са автофокусни при фокусиране, когато са фокусирали обекта издават писукане. Е това няма да го има при теб с този обектив, защото просто обектива е изцяло механичен и няма никаква електроника по него - когато фокусираш ще трябва сам, на око да прецениш дали си успял да намериш фокуса и да снимаш. Но сам по себе си, този обектив така е и използван. На Зенита също нямаш потвърждение на фокуса
Сега, от тук нататък имаш възможност за малко "глезотиика". Продават се така наречените "глухарчета" или по просто казано чипче, за потвърждение на фокуса:
Идеята на този чип е при завъртане на обектива към тялото, чипчето да контактува с електронните крачета на тялото и да можеш да си използваш автофокусната система на самия апарата. С две думи когато фокусираш и намериш точния фокус, фотоапарата ти да издаде същото пиукане за намерен фокус, както при овтофокусните обективи.
От тук натам има няколко разновидности на самите чипчета - най-елементарните, които нямат възможност за допълнителни настройки, такива които имо възможност за някакви елементарни настройки чрез натискане на различни комбинации от копчета на фотоапарата (така се препрограмира чипа :)) и такива, които имат възможност за малко по-сложни настройки, които включват дори настройка на самият фокус напред и назад, ако не фокусира точно, можеш да си препрограмираш чипа в зависимост от милиметрите на обектива с който снимаш, т.е. ако снимаш с 200мм, в EXIF-а на кадрите да ти се появява, че снимаш с 200mm и още дребни опции.
благодаря за изчерпателния отговор,колега.не знаех,че ще породи такива проблемчета този стар "танк" на цайса.може би ще поръчам най-евтиния вариант и ще фокусирам на око.Колко ли е доставката до България,защото имам виза дебитна ,с която може да се пазарува в цял свят...
Мисля, че ще ти е безплатна доставката, защото ще мине за малък пакет като писмо. В най-лошия случай 1,5 паунда даречем. В съмия E-bay си пише всяко нещо колко ще струда доставката му до съответната страна.
поръчах си-безплатна доставка-ще карам по аналоговия начин-без потвърждение на фокуса,като истински механичен обектив и ретро стайл
Иначе някой може ли да ми каже нещо за обектива?Какво да очаквам от него,какви снимки се правят,как е като качество и употреба.Ще ви бъда много благодарен.
Пише нещо AUTO на обектива.Има и превключвател на М и А...
гледах по форуми колеги от полша и чехия са снимали с такъв обектив и канон 350 и снимките ми допадат.пък и откъде знаеш какви са ми очакванията?обективът стои в къщи и защо да не го използвам като за начало?