Автор: thomas
Дата: 28-01-10 21:05
@djogata
В моя начин на работа, както казах, свалянето на снимки се прави в офиса. Сигурно някой има съображения да го прави и на лаптопа си още навън - аз нямам. Правя го в офиса, след като се прибера. Защото лично за мен дори и хубав и як лаптоп не е достатъчно мощно оръжие, за да обработвам снимки. Да не говорим за това колко ненадеждно е калибрирането на техните монитори. Но когато все пак имам такава нужда, за не-мощно (или немощно оръжие) ползвам ултра-портабъл на Сони с истинска операционна система - XP.
Така че спор няма - айподите и айпадите не са въоръжение за ОБРАБОТКА на снимки. Само че пък са разкошни за ПОКАЗВАНЕ на такива. Идеален начин да си носиш портфолио, селекция или каквото и да е друго, което трябва да показваш.
За формата на екрана не съм сигурен - поне айподът е с 3:2, а това ми се вижда подобно, но може и да бъркам. Според мен изглежда по-квадратно заради широките бордери отстрани.
@ipolit
Знаеш ли, откак пипнах iPhone OS, имам съвсем различно мнение и определено ми звучи по-добре от Symbian и Windows Mobile. Дори и като богатство на приложения. Вярно, това с флаша за мен си е издънка, но вярвам, че скоро ще я оправят. Според мен се опитват да попречат на хората да играят флаш базирани игри (например), за да могат да си купуват "apps" от техния магазин. Но надали ще удържат дълго на тази липса, която определено пречи на видимостта на много от флаш съдържанието на някои сайтове, и което е абсурдно - дори на гледането на епълско видео от тяхната собствена страница ;-)
|
|