Автор: benchy
Дата: 26-01-10 03:07
Напълно съм съгласен с написаното от колегата ilcoin . Според мен е необходимо винаги да се отнасяме с нужното уважение и респект когато влизаме в черква и да не забравяме, че храмът всъщност е Дом Господен. Т.е. ние там сме гости. После има и нещо друго - храмът е необикновено място, свято място. Храмът преди всичко е място за молитва, за размисъл и за общуване с Бога, а не за развлечение или за шоу. Снимане по време на богослужение не е препоръчително. Сямият аз съм снимал (няколко единични пози, без светкавица естествено), в суматохата на един голям църковен празник. Признавам си, че след това изпитвах угризения, че може би съм нарушил покоя на някои от богомолците. Снимал съм и по време на традиционния фестивал на църковната музика в Поморие, но тогава вече е друго. Атмосферата е друга, концертна, почти светска. Когато съм пътувал на някои места съм получавал разрешение, на други не. Най-често са ми отказвали с аргумента, че се опасяват от кражби. Лоши хора има всякакви, знае ли те човек какъв си що си, с какви намерения влизаш в храма? Казано накратко - ако искате да снимате в църква не го правете по време на богослужение или ако се налага, нека това да става максимално дискретно и то след като получите необходимото разрешение.
|
|