Автор: surg
Дата: 25-01-10 18:37
по ринцип да се обобщи/..
1. високо ИСО за да се снима на 800 1600 с достатъчна скорст, без светкавица, не че с нея не може, но арт снимата става без светкавица
2. бърз автофокус, много важно,
3. серия от над 3 снимки в секунда, важно, израженеито и миговете с е сменят много бързо...
4. обектив еквивалент 50-80 мм, и бленда по отврена от 2, важно за светлината, дефокуса и бокето, добре е да е стабилзиран, сега взимам на заем Никон с 50/1.8 за сесии с детето....
5. видео режим, МНОГО ВАЖНО, за татко с дете на 7 месеца, ти казвам, че ще имаш много моменти за снимане на видео, без значение за дължина а за момента, няма време за мъкнене и вадене на отделен апарат
от тия гледни точчки
1. ако не е важен размера, то някой ДСЛР с видео....без значение конкретно заради марката, но Канон. Никон са водеши де...
2. ако размера е важен то сапунерка от типа на Канон С90, Г11, и някой от най нови СОнита с новият им сензор, снимат чудесно на 1 крушка на ИЗО 800 , ФУДИ с най новият им сензор ЕР
а по принцип се хванах че снимам детето най често с Канон А470, щото е малък и все с мен, а не с другите апарати, когато трябва да обява "фотосесия" , с модерен апарат все ще имаш хубави снимки в албума...
ПС
-според мен екзотични оферти за Оли 8080 и дори Канон 300 350 са замайтап, днес нещата в който и да е клас са много, ама много по ралзични, особено за скорост, така взимай съвременен апарат
- сега се сещам за Т режима, оказва се че повечето апарати които са ауто, дори когато имат режим за деца/животни, т.е. бързо движеши се обекти, не се стремят да избират доста по кратка експозция да речвем, 1/250, 1320. 1/500 и т.н. а това е важно, така че, ако е сапунер гледай да има ръчни режими....за да можеш да избираш скорост над 1/250 за да няма много размазани снимки, важно е и на колко макс. се синхронизра светквациата в тоз режим, някой спират на 1/120, други до 1/500, а малко отиват и на 1/1500, всички ауто апараи синхронизрат на 1/60, което е малко за деца....дори за филл ин режим само....
- виж Канон СХ120
- най важното е апарата да е с теб и детето постоянно, или на една ръка , в тоз смисъл , супер сапунер е май най доброто...
сещам се как се оказах на море с чаната с 2 апарата, 3 обектива, капачки и т.н,, и отделно чанатичката на Канон С2 + целият панаир около едно дете на 3 месеца..., вервай ми, малко снимки се снеха изобщо, а след морето продадох всичко ДСЛР и окончателно режих , че не ми трябва такова нещо....
ПС2
понеже виждам от снимките ти, че снимаш сериозно....и си потопен в такава среда,
то за масови снимки си вземи един последн модел супер сапунер, а от приятели взимай на заем когато ти се снима фотосесия....
достъпността на апарата е много, много важна всеки ден...
Публикацията е редактирана (25-01-10 19:30)
|
|