Автор: gam3ra
Дата: 21-01-10 10:30
Здравейте,
Снимам с Canon A590IS в момента и много ме ограничава с 35-те си милиметрово широко в пейзажните снимки. Отделно и понашумява още от ISO100, ако е облачно времето и от RAW си поиграя със цветовете и експозицията.
Взех си скоро DSLR Canon 350D + 18-55, понеже нали е модерно и след 2-3месеца го продадох. Не ми харесват размерите му, аз съм любителче и не ми е комфортно да се разхождам с такъв апарат.
Сега се чудя за Panasonic LX3, който технически изглежда перфектен за мен, 24мм шиороко, добра матричка, компактен, но нещо не упях да му харесам качеството на картината, като съм разгледал стостици снимки в пълен размер, леко мазнее и има типичния за Panasonic пикселаж още на минимално ISO.
Canon G11 пък ми се струва, че е в по-висока категория от "компактен", сигурно е страхотна играчка, но не ми допада.
Sigma DP1 пък мисля, че сериозно ще ме ограничи с "твърдото" си обективче 28мм, но не ме притеснява бавното му фокусиране и бавното изчистване на буфера, а картината му не е за подценяване, но ми се струва, че ще изпускам доста кадри с ограничените милиметри.
Предлагайте друг или говорете за някой от изброените от личен опит, че се чудя какво да правя. И трите са на една и съща цена под 700лв новички с доставка.
Интересува ме също така ако използвам някакъв 0.45X (примерно) Wide конвертор детайла колко ще спадне на дадените сапунери, и къде мога да видя примерни снимки?
Благодаря.
|
|