Автор: sirkhann
Дата: 10-01-10 20:20
Аз съм пробвал PhaseOne, Bibble и DxO. Пуснах няколко различни кадъра и трите конвертора извадиха различни неща.
PhaseOne извади най-хубава картина при портретите. Допълнителен плюс е, че има бързи настройки за корекция на цвета на кожата и ...
Bibble ми се стори най-All-around. Горе-долу на динамика и детайл. От кадър на луната (имам такава в профила), извади най-приятна динамика и детайл. Шумоподтискането му е гадно, за цветния шум изисква допълнителен модул
DxO вади нелоши сенки от каноните. Има и добра корекция на изкривяване, винетиране и аберации за обекивите, които познава. За останалите е пълен провал. Изисква много ръчкане, докато го накараш да извади хубав цвят на кожата и това ме издразни много.
DPP - безплатен, бърз. Детайл и динамиката са му горе-долу, но, ако си навътре с фотошопа, не ти пука, защото вади най-неутралното изображение. Аз ползвам него и каквото не ми харесва - PS ;)
Adobe Camera Raw Вади ужасен детайл, шумоподтискането му е гадно и... дразни. Мен не ми харесва, честно казано.
Моето мнение е да си изтеглиш пробни тестови версии на трите конвертора по-горе, да си поиграеш малко и после да си съставиш мнение кой ти върши работа.
|
|