Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Здравейте, мъчи ме един проблем със синхрона на ръчна светкавица .
Мъча се да я запаля от разстояние с фотоклетка от вградената светкавица на апарата.
Всъщност тя се пали ,но явно в някакъв друг момент и няма никаква разлика в осветеността като гледам файла.
Настройката на апарата съм го дал на Мануал-М
Пробвах скорости от 1/8 до 1/180, бленда 8.
Апарата - Сигма СД14.
Неможах да намеря инфо дали вградената светкавица има префлаш и може ли да се изключва.
Казаха ми че можело да има проблем заради някакво първо и второ перде ама откъде се настройват и дали е в това проблема ?
ако камерата няма ръчно задаване на вградената светкавица то НЯМА да запали друга (освен ако другата не е умна и не пали след определен импулс ама се съмнявам да е такава)
Виж дали има настройка на силата на вградената светкавица от менюто.
При Сони има Auto и след това ръчни настройки 1, 1/2,....1/16, 1/32 ама не на всички модели - само на по-скъпите А700, А900 по евтините пукат само на авто т.е. с пре-флаш.
Светкавицата е Метц-60 СТ1
И аз до тоя извод стигнах, че е префлаш ама дори и в книжката ми няма описани някакви настройки за вградената светкавица.
Аз си мислех че като го сложа на М и ще стане ,ама Цъ
С радиосинхронизатори ще се избегне ли проблема или един синхрокабел от апарата към още една малка ръчна която да пали Метца?
Пробвах да слагам разни неща ама нещо не си е работа така.