Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Just posted - Sony A550 DPReview
Автор: mugen   
Дата:   09-12-09 19:08

https://photo-forum.net/static/forum/2009-12/dcvk4748.JPG

http://a.img-dpreview.com/reviews/sonyalphadslra550/Images/allroundview.jpg

dpreview.com/reviews/sonyalphadslra550/ [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: PlamenT   
Дата:   09-12-09 23:02

Като гледам цветният шум в RAW не се отличава от камерите от същият клас на Канон и Никон!
По отношение на детайла при високите иса, положението е същото.

Очаквах повече от новият сензор на Сони.[smilie2]

Re:
Автор: vgramatikov   
Дата:   09-12-09 23:04

200 пъти ви казаха ,че тва не е новия сензор на Сони :)

Re:
Автор: sirkhann   
Дата:   09-12-09 23:05

A500 ли е Exmor-R?

Re:
Дата:   09-12-09 23:07

не е R [smilie8]

Re:
Автор: minolta9   
Дата:   09-12-09 23:08

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Re:
Автор: Canon   
Дата:   09-12-09 23:08

Много интелигентен начин на експонационното инфо на дисплея - голямо 6+ за дизайнерите на Сони [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Публикацията е редактирана (09-12-09 23:10)

Re:
Автор: sirkhann   
Дата:   09-12-09 23:09

Минолта, няма Сони тука [smilie18]

Re:
Дата:   09-12-09 23:10

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Re:
Автор: Canon   
Дата:   09-12-09 23:11

Ами - силуета на формата на тялото е от новата Лайка

Re:
Дата:   09-12-09 23:12

Приятно тяло.Мене не ме впечатлява...а за да харесам Сони трябва да е с нещо по-добър от останалите.
Иначе в рав шуми най-малко Никон [smilie5]

Re:
Дата:   09-12-09 23:12

не ми харесва спусъка и предната врътка на пръв поглед,
иначе ревюто е доста зле [ezik]

Re:
Автор: Alex-dan   
Дата:   09-12-09 23:22

Лошо, щото чакате да кажат, че най-после Сони изкараха н1 апарат, ама нейсе [smilie6] [smilie6]

Re:
Дата:   09-12-09 23:26

Споко Сони и Никон ще се изредуват догодина :)[smilie3]
Има време [smilie24]

Re:
Автор: ecobo   
Дата:   09-12-09 23:29

Дръпнах един РОУ, ана АКР 5.5 не ми го отваря да г'е и Сори-то гадно!

Re:
Автор: Alex-dan   
Дата:   09-12-09 23:30

Знам, че ще обера много "[smilie23] " с това мнение, обаче аз за Сони съм скептичен от много време насам. Много реклама и бутане на цени и в бъдеще... друго [smilie11] Ще поживеем, ще видим...

Re:
Дата:   09-12-09 23:34

Re:
Дата:   09-12-09 23:45

Какво се очаква да изкарат в това апаратче? [smilie11] [smilie11]

Има си SSS, най-доброто LV на пазара, подвижен 3.0" 920k дисплей и 5fps (7 без AF).

Re:
Автор: hotsnail   
Дата:   10-12-09 00:04

ммм не знам какво се очаква от тоя апарат по-добър е от Д5000 по всеки един параметър.

Авто режима не бил толкоз добър ..... сами от Дпревю са писали че това е най-лесния за ползване ДСЛР.....

бутоните не били точно като на никон ама са двойно повече.....

малко настроки ама това е тяло под Д90 и това някак се очаква ми се струва.....

Пробвах го в синтеза - лично на мен ми направи страхотно впечателние новия им интерфейс и екстри. Бързодействието е невероятно. ЛайфВюто е супер с два режима да кадрираш със светкавичен АФ и да фокусираш - няма друго такова. АФ-а е уникално бърз и чувствителен

Сега може да съм субективен ама ми се струва че А550 е поне на нивото на 500Д и Д5000 и дори с някои малки екстри е пред тях.

Да сензора не е обърнат. Ама и да беше обърнат шума на тая големина сензор при ДСЛР нямаше да сепромени много. Обърнатите сензори с голям размер както стана ясно от други дискусии имат предимство при апарати от тип лайка или Е-Р1 при ДСЛР почти няма д аима разлика (винетрането заради ъгъла при 40-42мм разстояние до обектива се коригира лесно)

Re:
Дата:   10-12-09 00:21

муген за спусъка си прав тая копирка от никон е много нефелна. Минолта имаха най-добрия интерфейс като бутони и всичко в 7Д, А700 не е зле дори може да се каже че има някакви дорби идеи от към копчета. Ама това да копират от най-слабите като ергономия апарати тия врътки около бутона и колелцето да ходфи напред а да не ти е под пръста, ми се ствуа глупаво

Re:
Дата:   10-12-09 00:25

hotsnail така е но все още матриците на Никон и сони не ме кефят [smilie2]

Re:
Дата:   10-12-09 00:29

успокоява ме, че при a850/a900 е както трябва [smilie21]

врътката заради по-малкия размер като цяло може да се приеме, но лъскавия спусък направо ... [ezik] [smilie11]

Re:
Дата:   10-12-09 00:33

Мене ме кефи да е черен спусака.Едно тяло да изглежда като инструмент а не като абажур.

Re:
Дата:   10-12-09 01:25

пд D300 май е с черен спусък, ама Д5000 е метален - дори е шарен спусъка метален ама ключето около него пластмаса.

А за сензорите - Канон най-го владеят CMOS-а май. Виж 5Д-то мк2 как се справя. Ама все пак те наместват пумоподтискането и управлението на тоя тип сензори поне две, три години повече то Сони и Никон. Та оттам иде. Никон бичат яко шумоподтискане на роу още - няма цветен шум грам. Сони нямат явно твърда стратегия - най-добре е според мен А700 с последния фърмуер - няма шумоподтискане на РОУ - прави каквото искаш с РОУ файла - да грозен е на исо 3200. А900/А850 с малко мазане - хем не е много детайлно, хем има шум в изобилие. А550 явно за намазали повечко особенно на цветния шум - тоя път ужка по никонски образец. Ама кофти късмет от ДПревю (явно поради липса на сони реклами) са се сетили да забележат шумоподтискането и да руптаят (на Д300с на ревюто това деликатно го проспиват - за 4-ти път на 12МП ЦМОС сензор пакетиран от никон).

Re:
Дата:   10-12-09 01:35

Бе само шума да беше...Цветовете при канон са други,детйла е друг.Ма сега се завъртяха много нещата с тая мегапикселомания.И идат тежки времена за всички [smilie5] Мен по точно мегапикселите не ми пречат много.Ма да видим как ще ги овладеят производителите.
За сега Канон доказа ,че може да изкара 18мп апц което да шуми колкото 12мп на никон.Което си е технологично предимство направо [smilie18] Ако изкарат 12мп канон ще шуми като д700 сигурно хахха [smilie18]

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »