Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Oтново за снимките в детските градини и училищата
Автор: Sumuelll   
Дата:   08-12-09 22:27

Често пъти тук се повдигат теми за кретките отношения м/у цени, качество, очаквания от страна на клиентите и краен продукт. Определям себе си като комерсиален фотограф. Снимам това от което мога да прехранвам семейството си, но не правя компромиси и с някой малки принципи които съм си поставил в самото начало. Има сфери във фотографията които са ме отблъсквали и не съм ги гледал с добро око. Не съм очаквал че от тях може да се 'пръкне' нещо добро. Една от тях са снимките по училищата, по-скоро началните класове и снимките за календари. Миналага година някой пусна един линк със снимки на известен фотограф който беше снимал ученици от началните класове. Снимките бяха с един чадър и фон. Сякаш само това беше занесъл човека на мястото за снимките... Естествено тук направо го разкатахме човека... така и не намирам сега линка...
Радвам се и благодаря на един колега от Карнобат който ме помоли за помощ и ми позволи да направя каквото сметна за добре само снимките в у-щето там да станат добре. Първоначално под добре се разбираше фона да може да се изреже бързо и там да се появи светът на Дисни или нещо такова само да не се виждала олющена боя, черна дъска или нещо такова. Взех това което може да се носи с две ръце на един курс- 5Д+70-200 4 светкавици /едната контролираше другите 3... ;) Канонски Неволи/ 4 малки и тънки статива, бленда, сгъваем фон и бяло чадърче. Идеята която ме движеше е, че всичко трябва да се мъкне на един курс. Макар че звучат прекалено много така изредени наистина се събираха в две ръце, а сега като анализирам два от стативите бяха излишни- фона можеше да се закрепва на стената. Схемата беше тази- светкавицата на тялото контролира 3 светкавици- една за фона една за контра и една пред 'модела'. Блендата беше пред модела, под чадъра. Две думи за моделите- изключително образовани деца- на 7-10 години, но перфектно владеещи по два езика... единия от които турски :) Сякаш бяха и бедни съдейки по облеклото изобилстващо с кръпки и неизпрани петна. Деца за които много хора казват- Не заслужават! Но преценихме че заслужават. За деня се наложи на три пъти да се сменят локациите за снимки. Построяването на цялата схема+пробите лично на мен ми отнема точно 10мин.
Споделям с вас малка част от резултатите, надявам се да са полезни като инфо.
www.360bg.net/x/1.jpg

www.360bg.net/x/2.jpg

Отговори на това съобщение
 Re:
Дата:   08-12-09 22:29

Естествено:
Първо съобщение в тема не може да бъде редактирано!

https://photo-forum.net/static/forum/2009-12/rjjv8879.JPG

http://360bg.net/x/1.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2009-12/ypmi4347.JPG

http://360bg.net/x/2.jpg

Re:
Автор: asahi   
Дата:   08-12-09 22:52

Снимките са отлични, но дали смяташ ли, че драматичното осветление е подходящо за празнична снимка?

Re:
Автор: minolta9   
Дата:   08-12-09 22:58

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Re:
Автор: MarinY   
Дата:   08-12-09 23:00

Аз по-добри ученически снимки "в коридора" не съм виждал.

Re:
Автор: shama   
Дата:   08-12-09 23:06

и аз като асахи , супер снимки като и тези на сайта ти с абитуренти обаче аз лично не бих избрал такъв фон а бих предпочел чист едноцветен или поне по-убити цветове тези малко теглят погледа [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Re:
Автор: portradamus   
Дата:   08-12-09 23:37

Прекрасни снимки!

Re:
Автор: mkaraveloff   
Дата:   08-12-09 23:38

браво, зарадвали сте децата [smile]
нито е драматично, нито е празнично... според мен и цветовете много им отиват ;)

Re:
Дата:   08-12-09 23:57

Ами... какво да кажа и аз не знам... пущината му имам склонност към тоя стил, не ми беше проблем снимките да са с изцяло бял фон ЦМИК=0 но имам някакъв афинитет към такива размити фонове... Искрено се надявам родителите да си харесат гарджетата, но от това което видях като реакции на мястото на снимане - доволни са.
Като се замисля имам си една неосъществена мечта... сив фон + две светкавици за фона. Чрез филтри се осъществяват преливки по избор на фотографа. За момента трудно се боря с това площта да е широка и прехода да е като градиент. Приемам съвети както за портативни светкавици така и за студийни, но и на двете места имам проблеми със стативите и по-скоро с този който държи горната светкавица.

Re:
Автор: MisterX   
Дата:   09-12-09 00:31

Mnogo dobre :) She vdignesh malko standrta mai :) ima nujda

za problema sus staiva... ne se muchi sus kalapvi stativi vij dali mojesh da namerish ei tia.. mnogo leki i kompaktni

Manfrotto-001B

(opitah se da dam link ma kaza che e mn. dulug vij v Amazon gi ima )

[beer]

Re:
Автор: pc_genius   
Дата:   09-12-09 00:49

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Re:
Дата:   09-12-09 00:59

Ами ще чакаме да видим утре снимките от служебния компютър [beer] .

Re:
Автор: alex_stand   
Дата:   09-12-09 01:00

Доколкото разбрах искаш да получиш градиент на фоновата светкавица.Предполагам използваш гел филтри? Сещам се за два начина:
-гел филтри използвани на постоянно осветление(тип Par64) с времето избледняват от средата към края почти градиентно - отрежи си тази част която мислиш ,че ти върши работа и имаш фон...
-другият вариант е с градиентен цветен филтър тип Cokin

Re:
Дата:   09-12-09 01:08

По-скоро от син към зелен- оранжево-червено... все си мисля че става само с две светкавици. Това което предлагаш е вариант... макар и за един цвят само.

Re:
Автор: hotsnail   
Дата:   09-12-09 01:09

Супер са снимките.

един малоумен въпрос - светкавиците са с ръчно управление нали? т.е. апарата не мери и не мисли колко силно да ги пали, не са по групи и прочие, не си смятал дистанции. По-скоро си мериш основната светкавица(и) - тези отпред, а другите на очомер да даде добър резултат.

Това ли е рецептата?

Re:
Автор: hotsnail   
Дата:   09-12-09 01:11

А ако не е ясно снимките намирам за много готини - БРАВО!

Поне ще им остане красив спомен - което май е целта на заниманието де [smilie18] [smilie18]

Re:
Дата:   09-12-09 01:16

С времето се свиква кое по колко. Правя точно 1 кадър преди да започна. Схемата до голяма степен ми беше нова... в студиото така ги редя, ама и то си е класическо де. Не вярвам на ТТЛ за толкова светкавици - една на тялото Мастер и 3 Слейв. Всичко сключая апарата на Мануалити. Дори и през ум не ми мина да го пробвам ТТЛ какво би решил, нито си мисля че CLS щеше да се справи без отклонения в резултатите.

Re:
Автор: ilia_dm   
Дата:   09-12-09 07:59

Хубаво си направил.

Re:
Автор: didesignbg   
Дата:   09-12-09 08:14

[smilie24]

Re:
Автор: Георги   
Дата:   09-12-09 08:17

[smilie24] [smilie24]

Re:
Автор: alsash   
Дата:   09-12-09 09:48

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Re:
Автор: cicomanco   
Дата:   09-12-09 09:58

Няма деца които да не заслужават да имат снимки! Има снимки за които не си заслужава да се бръкнеш! Справил си с е отлично![smilie24]

Re:
Автор: J.J.R.   
Дата:   09-12-09 10:21

Само да вметна, че CLS има FV заключване. [smile] - демек, след като измери светлината и прецени каква да е стойността, като я заключиш, тя остава такава. [smile]

Re:
Автор: lavrentii   
Дата:   09-12-09 10:49

В бившето ми училище снимките за годишниците ги правят с един софтбокс фронтално и една постоянна лампа в очите за затваряне на зениците. И ако се опита някой с елементарно фотографско естетическо чувство да каже нещо -
"Не спорете с мен, аз съм доцент и техниката ми струва 15 бона" [smilie5]

Re:
Автор: ilcoin   
Дата:   09-12-09 10:51

Калоянски, искам да те поздравя за страхотното отношение към работата и най-вече за изключителното желание да свършиш добре това, което се очаква от теб.

Беднотията и манталитета ни е научил да се отнасяме мърляшки към работата си, затова и супер-много се радвам когато виждам нещо направено като хората.

Поздрави и пожелания за успех [shtrak] [beer]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »