Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Покупка на D90?
Автор: ILiyanKirkov   
Дата:   26-11-09 14:47

Няма да пуска поредната тема, кой апарат да избера, четох доста такива и мисля да се спра на това тяло - Nikon D90.
Вмомента има много добри промоци за този апарат например:
Nikon тяло D90 + обектив Nikon AF-S DX NIKKOR 18-105mm 1:3,5-5,6G ED VR + батерия Nikon EN-EL3 + чанта Nikon Bag Black = 1750лв и
Nikon тяло D90 + обектив Nikon AF-S DX NIKKOR 18-105mm 1:3,5-5,6G ED VR + обектив Nikon AF-S 35mm F/1.8G DX + батерия Nikon EN-EL3 + чанта Nikon Bag Black = 2000лв

т.е. разликата в двете промоции е един обектив Nikon AF-S 35mm F/1.8G DX който излиза на цена 250лв.

Знам че обектив 50/1.8 се води като задължителен за копуване, и затова се чудя коя от двете промоции да избера.
Досега не съм снимал с ДСЛР, а само с Canon SX10. Затова моля за събет кое да взема, това с 35/1.8 или без него?

- снимам предимно - пейзажи, макро, и архитектура, но като цяло снимам всичко, което ми позволяваше предишната техника.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: vgramatikov   
Дата:   26-11-09 14:54

Имал съм ги и двата 50 1.8 д два пъти даже.
Имах едновременно и двата :)
Аз съм за 35 1.8д
Много по-коригиран обектив,по-остър,с по добро цветопредаване и контраст,по-добро меко боке.
Единственото за което не става е за портрети в близък план.Просто като снимаш такива с 35-цата трябва да са поне от кръста нагоре.

50мм също за индор партита идва дълъг и неизползваем подчти.Докато 35мм е перфектен.

Аз ако трябваше да избирам пак бих си взел 35 1.8 [beer] Пък и 50мм е 200лв и по 130-50 в базара винаги може да си го купиш ей така да го пробваш.[beer]

Re:
Автор: mitku   
Дата:   26-11-09 14:56

Най-малкото - дори и да не ти хареса 35/1.8, той се продава и върви на старо около 320-330 лв. и винаги може да го продадеш и даже и далавера да ти остане. Т.е. - може и сам да се сетиш кое е по-добре да вземеш. [smilie3]
А и на кропка 35мм е по-универсална/по-удобна дължина от 50мм (освен за близки портрети). [cool]

P.S. Иначе правилно си се насочил към D90. [smilie24]

Re:
Автор: sirkhann   
Дата:   26-11-09 14:56

И се пише "купувам". Ако имаш колебания, колега, спомни си за думата "покУпка" и ще се сетиш. [smilie24]

Re:
Автор: showtime   
Дата:   26-11-09 14:57

18-105 VR го наричат специалистите mixed bag. Може да извади страхотни снимки, а може и да ти скъса нервите. За първи обектив става. Или ще ти допадне или бързаш да го смениш!
Иначе D90 е страхотно тяло. Не отстъпва на D300 в ръцете на опитен фотограф!![smile]

Re:
Автор: stemer   
Дата:   26-11-09 15:46

Още един глас ЗА офертата с 35 мм.

Re:
Автор: ILiyanKirkov   
Дата:   26-11-09 18:19

Е, мерси за мненията колеги, ще се взима по-голямата промоция :)

Re:
Автор: jack-of-diamonds   
Дата:   26-11-09 18:55

[smilie24] за 2рата оферта [shtrak]

Re:
Автор: mikluho   
Дата:   26-11-09 19:00

Независимо че съм фен и собственик на Канон трябва да кажа че офертата си заслужава отвсякъде [smile]

Re:
Автор: Alex-dan   
Дата:   26-11-09 20:33

Глас за 35-цата, супер е, беше в мен за малко, нататък ще си го взема и аз [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »