Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Край на фотомонопола в Ритуална зала
Автор: b0bb0   
Дата:   25-11-09 20:07

Край на фотомонопола в Ритуална зала

В Обредния дом и АГ болница ще бъде премахната практиката за снимки задължително да се плаща на входа. Това заяви кметът на морската столица Кирил Йорданов.

Получени са сигнали от граждани, че за фотографиране на тези две места се искат пари. Те могат да имат фотографи, към които желаещите могат да се обръщат, коментира Йорданов. Но да има монопол там, според кмета, е наглост и безумие.

На шефовете на общинска фирма „Обреди" и АГ болница е разпоредено тези ограничения да изчезнат. Всеки сигнал за нарушение ще бъде жестоко преследван, закани се градоначалникът.

http://news.varna24.bg/121418.html

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: kimi   
Дата:   25-11-09 20:17

[smilie24] крайно време беше [beer] Честито на варненци!

Re:
Автор: Sumuelll   
Дата:   25-11-09 20:32

Пазя много лош спомен от миналото лято:
Отивам пред една голяма старинна къща отделен вход и изход, мисля че и казваха частен обреден дом. Понеже се наложи да чакаме 30тина минути помолих младоженците да ми позират за снимки. Някой с апарат в ръка ме хваща за ръката и ми обяснява че само той можел да снима в рамките на двора понеже било частен дом. Влизаме за ритуала който се провеждаше зад едни ограждения с червени въжета. Прескочих и успях а направя само един кадър преди едрата лелка която снимаше вътре да ми се тросне на висок глас че само тя можела да снима... сцената ми напомни на кеч двубой с тия въжета. Излизаме навън бащата иска обща снимка - отново идва русия и обяснява че все още сме в двора и прави снимката. Отиваме в ресторанта на вратата някякъв папарак казва че е започнал да снима гостите и след час щял да донесе снимките - понеже беше някакъв затворен комплекс младоженците се чудеха как е бил допуснат въобще. Помолиха го да не се връща. Влизаме в ресторанта и започват ритуалите, но до мен добре обурудван папарак снима ли снима и ми шепти - Споко колега, снимай си, споко! Обясних му е младоженците са малко повече от вкиснати след всичко което минаха през последните часове, но той ме успокои- Споко, аз ще говоря с тях! отиде и малко по-късно си тръгна без да се връща, но за сметка на това младоженците бяха доста вкиснати. Такъв ми е спомена от миналото лято.
ЕВАЛА НА КМЕТА!!!

Re:
Автор: Любител2   
Дата:   25-11-09 21:08

Сега във Варна,скоро и в други градове!!

Re:
Автор: asahi   
Дата:   25-11-09 22:03

Некои колеги ще са страшно недоволни.

Re:
Автор: tziko   
Дата:   25-11-09 22:10

Големи нагляри са в оредната зала. И мен са ме спирали да снимам на сватба на която съм гост.

Re:
Автор: look   
Дата:   25-11-09 22:15

аз затова не се женя хаххахаха [shtrak]

Re:
Автор: zlak   
Дата:   25-11-09 22:24

Sumuelll ... тц...тц... Голям глад , голяма криза ...!

Re:
Автор: Блясък   
Дата:   25-11-09 22:25

К.Йорданов що се прави на ощипана мома, нали в ритуална зала фирмата е общинска, под неговото крило, и ако не той, то поне някой близък смуче левчета от тамошната далавера....

Re:
Автор: autosvet   
Дата:   25-11-09 22:26

Аз си казвам в такива ситуации, че ако има такива елементи няма да снимам на събитието или просто елемента ще трябва да се запознае с лошата част от братовчедите на младоженците ... До сега не съм имал проблеми. Ама трябва ли да си влачи човек две барети дето да сложат белезниците на този "колега" и да го приберат в багажника за да не шуми докато мине съответното подписване или изписване?

Re:
Автор: vgramatikov   
Дата:   25-11-09 22:33

Да дойде да ме спре некой.Ще му откърта физиономията ще ми казва каде да снимам и каде не.

Re:
Дата:   25-11-09 22:40

ПД това не е циганска сватба, че да правиш въргали. Ти си там за да снимаш ако си фотограф.

Re:
Автор: asahi   
Дата:   25-11-09 22:51

А ако правиш въргали ще изкараш сватбата на тролея в районното. Отделно ще те боли тук-там.

Re:
Дата:   25-11-09 23:12

Дори и да не се повозиш може да пострада оръдието на труда ти от което много повече ще те боли.

Re:
Дата:   25-11-09 23:14

Бе неможе някой да ми каже "Няма да снимаш".
Да изкарат документи там тва онова тогава.
Иначе неккъв да каже бе тука само аз снимам ще му се измеем [smilie18]

Re:
Автор: darksorrow   
Дата:   25-11-09 23:15

пд, за човек, дето си денси, си забележително арогантен - поне в 5-6 тема те засичам... не стои много добре това отстрани погледнато, само да спомена.

Re:
Автор: ТодоротВарна   
Дата:   26-11-09 00:11

Три пъти съм снимал на тези места(безплатно и за удоволствие) и никога никой не ме е спирал.

Re:
Дата:   26-11-09 00:13

darksorrow принципно не съм никак даже.Но всичко си има мярка.

Re:
Автор: da.fo   
Дата:   26-11-09 00:31

В Добрич монопола си стои ... но по тарикатски - "вътрешния" фотограф снима младоженците за 28 лева комплект (от еди колко си снимки) а "външния" плаща само таксата - 40 лева ( ходи го стигай оня "вътрешния") [smilie22]

Re:
Дата:   26-11-09 00:32

ХАаах [smilie18]

Re:
Автор: da.fo   
Дата:   26-11-09 00:38

Никой не те пита тогава с Ni(KON) или (ни) с магаре снимаш - всеки гледа да е по тънкаж [smilie10]

Re:
Автор: redgy   
Дата:   26-11-09 00:51

Крайно време беше! Дано премахнат таксата от 60 лева за "фотоправо" за да снимаш подписването, че това беше по-неприятната част за младоженците досега. Всъщност, в ритуална зала Варна вземат повече пари за фотоправо, отколкото в най-скъпите музей на света.

Ако разкарат и "едрата"(дебела) лелка в ритуалната зала, младоженците наистина ще започнат да се усмихват като си тръгват от там.(Фотографи и видеоператори също) [smilie18]

Re:
Дата:   26-11-09 01:25

Имате право на съд. Тъй като това е общинска собственот и по своето преднаначение е публична според мен е незаконно да искат фотоправо за снимки в ритуална зала. Съдът може да отмени заповед на кмета която очевидно не е в интерес на гражданите. И пак остава варианта с "прибирането" на вътрешният фотограф от братовчедите за по една цигара докато трае церемонията.

Re:
Автор: папач   
Дата:   26-11-09 09:04

Отдавна се преборихме с монопола в нашия град и вече младоенците подписват декларация,че сами са си избрали снимащите,но останаха едни такси,които в същност са на гърба на младоенците пак.Като прибавим същите такси и в черквата и това,че в някои ресторанти се циганчат за тока и става одиране на кожите на бракуващите се.
Според мен не е нормално в обществени сгради да се плаща защото по тая логига трябва да се плащат такси и за снимането по улици и тротоари.

Re:
Автор: cicomanco   
Дата:   26-11-09 09:10

Странно ми звучи.....може би защото в София отдавна няма такива неща! То и когато имаше никой не можеше абсолютно да ти забрани , камо ли сега....[smilie10]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »