Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Една трета от ноутбуците излизат от строя
Автор: asahi   
Дата:   25-11-09 11:56

Намирам темата за свързана с фотографиятаи я пускам в основния форум:

Една трета от ноутбуците излизат от строя

Съгласно изследване на компанията SquareTrade, след три години експлоатация, 31% от лаптопите излизат от строя. Две трети от повредите са неизправности в хардуера, а 10,6% - случайни. Анализът е базиран на съобщения от потребителите на над 30 000 нови компютри, продадени от SquareTrade за последните три години. Нетбуците се повреждат значително по-често, макар за тях да няма още достатъчно статистика. Сред марките на производителите най-надеждни се оказват устройствата на ASUS и Toshiba, а Acer, Gateway и Hewlett-Packard са в другата крайност

https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/fpcy3973.JPG

http://idg.bg/test/pcw/2009/11/19/13788-94.jpg

Изпълнителният директор по връзки с обществеността на компанията Рей Горман отбелязва, че изследването е базирано само на данни, събрани за 30 000 продадени от SquareTrade компютри на девет производители, докато глобалните доставки на ноутбуци през миналата година са 142,5 млн. Следователно, заключава Горман, резултатите не отразяват реалната статистическа картина, при това „не са отчетени такива ключови критерии, като тип на машината, информация за крайните потребители и географското местоположение

Lenovo: Не е вярно, че нашите лаптопи са ненадеждни

[thankyou]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: boni   
Дата:   25-11-09 12:02

Имам един куче марка Хюндай на повече от 6 години. Какъв ли не терор е видял, заливан е с вода дори. Изпускан е два пъти. Обаче държи кучето![smilie18] Единствения ку кусур е, че не е с мобилен процесор, а е обикновен 2.4гхз и вентилаторите му вият здраво.
Имаме и два по-нови Асус-а, за сега няма проблеми...

Re:
Автор: kevi53   
Дата:   25-11-09 12:04

След 3 г. експлоатация си заминават почти всички нови електронни залъгалки - явно прозиводителите са си го "изчислили" тоя срок иначе ще фалират[smilie18]

...моя горчив опит в подкрепа на тази теза е ,че ми изгърмяха така досега 2 РСта и 2 климатика точно или малко след изтичане на гаранциония срок[smilie10]

Re:
Автор: HSGeorgiev   
Дата:   25-11-09 12:04

boni, просто и трита дето си ги купил са от другите 69% [smilie5]

Re:
Автор: dd5   
Дата:   25-11-09 12:07

А да го видя моя Делл колко време ще изкара-купих го с 5 годишна гаранция уж [smilie5]

Re:
Автор: tonal   
Дата:   25-11-09 12:10

Старите HP "Армада"са здрави та дрънкат, досега съм минал поне 4-5 от тях, носят на всичко , удари, блъскане, заливане.
От носталгия си държа един в къщи за "секи случай , когато всичко друго откаже" [smilie5]
Иначе за новите , ако се експлоатират всекидневно , моите наблюдения са за поне 75% "скапваемост" след първата година.
Най-важното качество на новите лаптопи е дългата гаранция.

Re:
Дата:   25-11-09 12:18

Цъкайте по линковете, защото не съм пейстнал цялата статия. Не забравяйте, че изследването обхваща нови модели от последните 3 години.

https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/yhel0778.JPG

http://idg.bg/test/pcw/2009/11/19/thumb-13788-97.jpg

Очаквах повече от отхапаната ябълка, ама явно толкова си могат.

Re:
Автор: exile   
Дата:   25-11-09 12:20

То не може всичко [smile]
Аз очаквах повече от леново.

Re:
Автор: ivanov_id   
Дата:   25-11-09 12:24

Аз пък съм шашнат от Асус и от НР. Първите никога не съм ги вземал насериозно, пък НР досега ми бяха почти стандарт за високо качество, ама вече отиват на майната си. Да живее Тошиба [smilie24]

Re:
Автор: icarus   
Дата:   25-11-09 12:29

Ако не ги правят така чупливи, 1 милиард китайци ще умрат от глад [smilie5] .
Изобщо жизненият цикъл на потребителската електроника "изкуствено" се намалява, оправдавайки го със смяна на поколения и технологии. А в масовия случай 3/4 от времето проесора на един компютър "чака" някой да мръдне мишката.
И тука идва един чисто психологически проблем в потребителя - като се счупи GSM на 2 години, струвал 500 Евро, клиента го хвърля в боклука и си купува нов. Казва си "е, нормално е, виж го колко е малък и нежен". А като му се повреди лаптоп за 500 Евро - опищява сервиза. Защото видимо лаптоп-а е в пъти по-голям. А вътре силиция е еднакъв, чиповете често са произведени на едно и също място ...

Re:
Автор: thomas   
Дата:   25-11-09 12:30

Момчета и момичета, а за какво ви е лаптоп на над 3 години!? Та той вероятно просто няма да е адекватен на програмите и мегапикселите, с които ще работите след толкова време! ОК, при добри грижи сигурно ще изкара и много повече - и аз имам доста примери за подобна техника, която работи и след 10 години. Но тъй или иначе много рядко намирам какво да й дам да върши.

Re:
Автор: krist   
Дата:   25-11-09 12:33

Моят след две седмици навършва 3 и все още си ми върши екстра работа.. Само дето вентилатора взе да вие много и май лентовия кабел ще трябва да се сменя, че му излязоха две тънки вертикални линийки наскоро.. Във връзка с това някой има ли опит с външните охладители, дето гледам отскоро предлагат - активните (с вентилатори) дали има безшумни и дали ще ми намалят шума на основния вентилатор?

Re:
Автор: icarus   
Дата:   25-11-09 12:45

До krist

1."активните (с вентилатори) дали има безшумни "
2. "и дали ще ми намалят шума на основния вентилатор? "

1 - да, 2 - категорично не.

Ако имате поне малка практика с отверката, развийте капака (ако е възможно), отстранете внимателно Heat-pipe охладителя (медната тръбичка, отвеждаща топлината на процесора към перката), продухайте внимателно перката или с мека четчица я почистете, продухайте филтъра откъм корпуса. При всички положения процесора ви ще се охлажда по-добре, от там перката ще "вдига" обороти по-рядко, съответно ще вие по-малко.
По въпроса за лентовия кабел (????) Май в сервиз по-добре. Препоръчвам Виюпойнт или ЛМ Сервиз, ако сте от София ...

Re:
Дата:   25-11-09 13:11

Благодаря! Ще я пробвам практиката с отвертката[smile] То, аз от време на време с прахосмукачката директно през вентилационния отвор.. Ама май си требе да се бръкне, а и може би и смазване пак му трябва.. За лентовия кабел - ще го почакам да не може поне 30% от картината да се вижда[smile]

Re:
Автор: vladihg   
Дата:   25-11-09 13:17

Яааа Бони има Хюндай на 6 години, а пък аз МSI на 2(взет с 1годишна гаранция), ха явно тез марки са най-яки щом ги няма в статистиката...[smilie18]

Re:
Дата:   25-11-09 13:19

Крист, да беше казал какъв е лаптопа?
Най-безшумния охладителел-подложка шумеше 19 децибела. Избирай с голяма перка и ниски обороти.

Re:
Автор: bilbobaggins   
Дата:   25-11-09 13:41

баси, аз съм с НР, на 4 години [smilie11]

Re:
Автор: ittv   
Дата:   25-11-09 13:42

Старата ми Тошиба на около 3-тата година ежедневно ползване по 14-16 часа и горна матричката, 200лв ми струваше удоволствието да ми я сменят, и пак си работи на 6, верно вече съм с Дел, точно по логиката на Томас, просто старата машинка вече не ми върши толкова добра работа, сега да видим Дел как ще се представи :)

Re:
Автор: джъмбо   
Дата:   25-11-09 14:18

сменям си моите на 2 години... за да са ми в гаранция

Re:
Автор: no-logo   
Дата:   25-11-09 14:45

Имам едно HP nc6xxx серия - доста е стар вече, но е железен. От 2 години работи БЕЗ вентилатор. Отначало се притеснявах да не изпуши, но не само, че оцеля но и при високо натоварване за дълъг период от време (през лятото) работи като пушка! Следващият ми лаптоп отново ще е HP. [smilie24]

Re:
Дата:   25-11-09 14:51

Арима е моя лаптоп, ако на някой му говори нещо.. Купих го на страхотна цена и единственото ми оплакване до момента е записвачката, ама то май на всички лаптопи са калпави.. А, гледам май има и пасивни външни охлаждания, тип "радиатор" - някой ползва ли пък таквоз чудо?

Re:
Автор: loveforever   
Дата:   25-11-09 15:19

Тошиба на 4 години - без забележки.

Re:
Автор: deathzone   
Дата:   25-11-09 15:43

Аз имам МСИ на 2 години, никакви забележки, записал е над 200 двд-та, всичко му работи чудно. единственият ми недостатък за мен, е че боята им е малко тънка и лесно се жулят.

Re:
Автор: evelinster   
Дата:   25-11-09 16:16

Всичките са маскари (боклуци) [smile] Старите IBM преди леново ставаха, също и предното поколение макбук про. В днешно време всичко се прави евтинко да си изкара гаранцията и в кофата. Марките acer, msi i asus изобщо не искам да ги подхващам :)

Публикацията е редактирана (25-11-09 16:17)

Re:
Автор: dobriquet   
Дата:   25-11-09 18:58

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »