Автор: hotsnail
Дата: 24-11-09 22:54
да.фо и при никон има подобни отклонения.
Имам първа ръка познати които имаха такива. Кофти е, но това е особенност на технологията на ДСЛР фокусните системи. При никон се пращаше до Гръцко, а май отскоро и в Бг ги настройват.
Имам и познати с Канончета дето са имали проблеми с фокуса с доста скъпи канонски обективи.
Тази система за донастройка на фокуса не е предназначена да оправя проблеми, а да подобрява прилични резултати до перфектни. Не искам пак да пишем колко числа трябват за настройка на един зум обектив (за А700 са 40, за Д300 повече). Настройката която имаш от менюто е едно число.
Прост пример аз имах проблем със Сигма 17-70 2.8-4.5 - популярен обектив. На 17мм правеше силен бек фокус, на 70мм цепеше косъма. Дори да имах финна настройка нямаше да ми помогне, както и на теб не би ти помогнала. Ходих до сервиза на сигма - оказа се че дори с опциите който имат в сервиза не могат перфектно да го настроят. Дори ти го пращах да го пробваш и при теб правеше проблеми (поне така ми писа). По късно едно момче с А350 мина, пробвахе го доста (щото се притеснявах да не го излъжа нещо) еми на неговия апарат ковеше фокуса перфектно на всякакви условия, настройки и т.н.
Та има отклонения разни при всички марки се случват. Да чулнем на дърво по-рядко да уцелваме куци магарета. Ако знаеш колко врем тествах 18-250 в синтеза, хората сигурно са ме мислили за луд. Поне 30-тина минути го тормозих на светло, тъмно, вън, вътре, макро, безкрайност, портрет на изкуствена светлина, на слънце. Еми добре си работеше.
Никона несъмнено си има хубави страни радвай му се. Сигурен съм че ще направиш много и хубави снимки
Публикацията е редактирана (24-11-09 22:57)
|
|