Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Министерство на финансите и авторски права
Автор: _OmegaTransFer_   
Дата:   12-11-09 10:24

Днес попаднах на следното четиво на Министерство на финансите:
http://www.eufunds.bg/docs/knijka_rakowodstwo_darzawni_pomosti_A4_2%20(2).pdf

Хвърлете един поглед на използвания снимков материал. Друго си е, като имат watermark, друго си е, като крадеш от реномирани сайтове, а не ровиш в гугъл имиджис. Сега очаквам ДриймСтайма и Шатъра да пишат на МинФин да крадат и от тях, това си е реклама на ИС все пак;) [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Canon   
Дата:   12-11-09 10:28

Да, това е и за другата тема - на Чуков.
После фотографите правели дъмпинг на цените.
[smilie24]

Re:
Автор: cicomanco   
Дата:   12-11-09 10:29

[smilie10] [smilie10] [smilie10] ...

Re:
Автор: asahi   
Дата:   12-11-09 10:33

Минфин ще духа супата [smilie5]
Жалко, защото очакваме от тези хора да са с добра правна култура.

Re:
Автор: Svsvet   
Дата:   12-11-09 10:33

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Re:
Автор: exile   
Дата:   12-11-09 10:34

Когато се изготвя брошура при пращането на предварителни вариянти на клиентите често се ползват снимките в този им вариянт, а когато клиентът каже окончателно "Да" вече се купуват с лицензи и всичко му.
Това с цел да се избегнат набутвания за двете страни.
Тук вярно са само три снимки, ама има хора, които ще те върнат десет пъти и за тях. Пък има и брошури с по 20 снимки, като те върнат по десет пъти и за тях и започваш да придобиваш разни маниери на работа.
Та по всяка вероятност министерството са си качили на сайта някакъв такъв вариянт, може да са нямали в момента окончателния, или изобщо да не им е пратен и т.н...

Re:
Автор: asahi   
Дата:   12-11-09 10:36

Вариант, Ексиле. Между агенции и клиенти могат да се менкат всякакви бози, но не бива да излизат навън.

Re:
Дата:   12-11-09 10:40

А, гаф си е определено да го пуснат така в нета, просто съм 99% сигурен, че става въпрос за горната ситуация. Колкото и да са зле в министерството ако тръгнат да го печатат със снимки с такава резолюция и логото на айсток на тях просто ше им откъснат главите, гаранция.
А и книжката е като цяло прилично изглеждаща, като знам какви неща съм виждал...

Re:
Автор: oxcart   
Дата:   12-11-09 10:44

Определено е вариант, и от името на файла си личи...затова се отказах да пращам проекти на pdf.....jpg,колкото и страници да е...

Re:
Дата:   12-11-09 10:45

[smilie10]
садо-мазо надушвам тук [smilie5]

Не, сериозно, пдф-а е голяма работа, пък и гениите и от jpeg файлове могат да сглобят един пдф като са на зор и а го публикуват.

Ситуациите за тая случка са много и, хм, вината може да е във всеки - от човека, който е решил, че може да пие цял ден кафе и да го качи 10 минути преди края на работното време и не е проверил дали всичко е ОК (пък а да не е било кой се занимава 10 минути преди края на работното време да го оправя), до хората, които са го изготвяли и не са си вдигали телефона цял ден, за да пратят окончателен вариянт и т.н.

Публикацията е редактирана (12-11-09 10:49)

Re:
Автор: felix   
Дата:   12-11-09 10:59

Виждала съм тази книжка отпечатана, дори мисля, че имам и една вкъщи. На корицата на печатната версия няма watermark на картинките. Не искам да защитавам никой от Министерството на финансите, още по-малко да ги оправдавам за каквото и да било, но в случая exile има право. Това може да е един от последните работни варианти, защото институции като тази не си дават голям зор да осъвременяват променената информация. Въпрос на желание...

Re:
Автор: ksuhorukov   
Дата:   12-11-09 11:11

Аз също не искам да защитавам никого, ама защо не скочихте как е възможно тази информация, видимо предвидена за печатно издание да си я четете фрии на компютъра, ами скочихте как така са взели снимките с логата... м?

Ей го на.. Феликс каза - бръкни 15 кинта и ще я имаш в джоба без лога.. ей ма сте значи много интересни...

Re:
Автор: _OmegaTransFer_   
Дата:   12-11-09 11:14

И затова версиите трябва да са качени в официален сайт ли? Ами да започвам да продавам тениски с отпечатани снимки с уотърмарк и да кажа после, че това са само предварителни варианти, като реша, че тези ми харесват, ще си ги платя...

Re:
Дата:   12-11-09 11:15

мисля, че всички в темата казахме, че качването им в тоя вариянт в нета е fail...

Re:
Дата:   12-11-09 11:17

По дефинициите на авторските права е реализирана нет публикация - т.е., не става въпрос за някаква вътрешна кореспонденция минфин-разработчик, след като има публичен достъп до ПДФ-а. Няма значение какъв етап е - факт е, че го има в нета.

Re:
Автор: ksuhorukov   
Дата:   12-11-09 11:25

И какво от това? Пуснато е с некомерсиална цел и определено много ясно се вижда от къде са взети файловете.

Re:
Дата:   12-11-09 11:26

Canon, пиши на сток сайтовете, пиши на министерството и иди да гледаш съдебния процес.

[smilie24]

Re:
Автор: chill   
Дата:   12-11-09 11:28

Ок, намерих го. Аматьори. [smilie23]

Публикацията е редактирана (12-11-09 11:31)

Re:
Дата:   12-11-09 11:54

exile
Все ми е тази, те са си събули гащите в турската баня, няма аз да им търся големия ..., безплатно.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »