Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Кога се налага нова калибрация?
Автор: exile   
Дата:   10-11-09 19:49

Смених си драйвера на видеокартата на лаптопа и синьото веднага се промени, пък и не само.
Та се зачудих при какви хардуеърни и софтуеърни промени се налага нова калибрация? Някакви скрити лимонки дето ги пропускат хората има ли?

Очакваме включване от асахи и да знае, че на следваща сбирка на която се засечем ще го чака една

http://blog.timesunion.com/saratogaseen/files/2008/04/beer.jpg

за цялостно творчество по темата.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: thomas   
Дата:   10-11-09 19:57

Нова калибрация се налага винаги, когато смениш хардуера. Най-вероятно старият профил дори се е "откачил" вече и без това, но и да не е, със сигурност две видеокарти няма да излъчват напълно еднакви цветове, без да им се помогне. Освен това хората препоръчват новата калибрация да се прави поне един път месечно дори и да не си сменял нищо.

Re:
Автор: asahi   
Дата:   10-11-09 20:09

Така е.

Re:
Автор: darksorrow   
Дата:   10-11-09 20:13

asahi изкара най-лаконичната бира евър [smilie5]

Re:
Автор: asahi   
Дата:   10-11-09 20:16

Мда.

Re:
Дата:   10-11-09 20:17

Аз не съм уточнил размера на бирата [smilie5]

Re:
Автор: borisyankov   
Дата:   10-11-09 20:32

Калибрация си правиш редовно, ако имаш калибратор.
Обаче това че са ти се скапали цветовете няма нищо общо. Просто профила се е променил.

Различните видео карти НЕ предават по различен начин цветовете. Всичко се обработва цифрово и се предава до монитора без никаква загуба на информация. Всичко е точно като 2 + 2 = 4. Както не се налага да си калибрираш калкулатора на Windows.

Re:
Дата:   10-11-09 20:46

Хич не съм уверен в последното дето го каза.

Re:
Автор: borisyankov   
Дата:   10-11-09 21:11

Аз съм съвсем уверен. [cool]

Видео картата казва на монитора покажи ми RGB(255, 124, 5) примерно. Информацията се предава по цифров път. Монитора я приема. Къде по-точно ще стане калибрацията в случая?

Сменяш си хард диска. Налага ли се калибрация?
Сменяш си мишката. Налага ли се калибрация?

Всичко това е хардуер. Но отговорът е НЕ.

Re:
Автор: n1x0n   
Дата:   11-11-09 12:10

Аз съм на малко по-различно мнение... понякога има скокове/падове в яркостта дори само при смяна на резолюции и refresh rate.

Не е еднозначен отговора на този въпрос.

Re:
Автор: d256h   
Дата:   11-11-09 13:07

=================================
Автор: borisyankov
Дата: 10-11-09 21:11

Аз съм съвсем уверен. [cool]

Видео картата казва на монитора покажи ми RGB(255, 124, 5) примерно. Информацията се предава по цифров път. Монитора я приема. Къде по-точно ще стане калибрацията в случая?

Сменяш си хард диска. Налага ли се калибрация?
Сменяш си мишката. Налага ли се калибрация?

Всичко това е хардуер. Но отговорът е НЕ.
==================================

borisyankov , 100% бъркаш!

Калибрирането съдържа в себе си елемент на обратна връзка чрез еталон. Всяка смяна на хардуер води до повторна калибрация!

Сменяш си хард диска. Налага ли се калибрация? - ДА защото вградения интерфейса на диска си говори с драйвера, който се нагажда според него и прави така, че ти да не разбираш за промените!

Сменяш си мишката. Налага ли се калибрация? ДА защото управлението на всяка миша е различно, затова много от вас, като си сменят мишката, виждат че се е променила скоростта на придвижване на маркера и скоростта при двойно цъкане..

Всяка видеокарта се управлява по различен начин, затова при смяна на карта трябва да се направи калибрация, самите производители го пишат в документацията си...

Всичко това е хардуер. Но отговорът е ДА.

Публикацията е редактирана (11-11-09 13:07)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »