Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Compact Flash за Konica Minolta DiMAGE A2
Автор: manchoni65   
Дата:   10-11-09 17:15

Здравейте,имам Konica Minolta DiMAGE A2 и реших да си взема още една карта памет, понеже старата е 256МВ но се оказа че в магазините ,дори и във Фотопавилион не могат да ми кажат какъв размер карта да ми предложат.Затова се обръщам към Вас,който знае да каже до какъв обем Compact Flash карта (1GВ, 2GВ, 4GВ и т.н.)да си купя, за да може спокойно да си работи апаратчето.
Благодаря !
[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Synthy   
Дата:   10-11-09 17:16

2x2, за да нямаш ядове (евентуално)

Re:
Дата:   10-11-09 17:24

значи няма проблем апарата да работи с карти от 2ГБ или евентоално 4ГБ,питам защото направо ме объркаха като казаха че сигурно с повече от 1ГБ нямало да работи,затова и попитах?Това ли са най-предпочитаните карти?- Compact Flash?

Re:
Автор: mugen   
Дата:   10-11-09 17:43

Тука пише, че може да работи и с по-големи от 2ГБ:
"The DiMAGE A2 supports the FAT32 system, so a memory card with more than 2GB storage capacity can also be used."

http://www.letsgodigital.org/images/producten/225/testrapport/005A-KMA2.jpg

Re:
Дата:   10-11-09 17:49

много благодаря на mugen ,аз не съм специалист в тази област но хора които ги продават и самите те да не са запознати....луда държава,при тази ситуация спокойно ще си купя или 2х2ГБ или една 4ГБ
[smilie24]

Re:
Автор: mugen   
Дата:   10-11-09 17:51

най-добре ако може пробвай преди да вземаш [smilie25]

Re:
Дата:   10-11-09 17:58

правилно,ще попитам някой познат ако има такава и ще проверя как работи,но мисля че няма да има проблеми [smilie11]

Re:
Автор: BirdOfPray   
Дата:   10-11-09 19:00

Автор: manchoni65
Дата: 10-11-09 17:49

много благодаря на mugen ,аз не съм специалист в тази област, но хора които ги продават и самите те да не са запознати.... луда държава,при тази ситуация спокойно ще си купя или 2х2ГБ или една 4ГБ

ДОСТА смехотворно изказване... ХОРАтА ти продават Компакт Флаш карта - и не им влиза в работата да знаят ТВОЯ АПАРАТ от преди 5 години КАКВИ карти ще чете. Все на някой, КОЙТО не и е чел упътването на апарата - продавачите в магазина са му криви, а понякога и държавата (тя че е скапана, скапана е - ама точно за това нема вина).

П.П. ВСЕ едно да очакваш хората, които ти продават Брашно да ти кажат, колко ще ти трябва за една питка дето баба ти ще ти я прави като отидеш на село и искаш да и занесеш брашно :)

Re:
Автор: vlex   
Дата:   10-11-09 19:11

Те, че не са длъжни да знаят всеки един апарат какви карти подържа е така, ма тва, че събират от кол и въже народ да продава е друга тема...

Иначе ако си вземеш картата от Plesio няма проблем след това да я върнеш ако не тръгне - оттам съм си взимал microSD карта за телефона ми, но не захапаха нещо и нищо, че беше отворен пакетът я върнах и ми с смениха за друга (по-малка, но с адаптер за нормална SD което изравняваше ценово нещата, пък и аз точно тая си избрах). Препоръчвам ти го като решение на въпроса ми ку тръгне, ми ку не тръгне. [cool]

Поздрави,
Влад

Re:
Дата:   10-11-09 20:43

Благодаря ти Влад за препоръката,може да се възползвам от нея!
Относно продавачите....аз съм директор продажби в една голяма компания,.....ако имаме служители които не знаят какво продават!?!?!?!..то те няма да са на работа при нас и с право ще трябва да продават брашно на бабите,макар че и за брашното се искат доста специфични знания!
Поздрави!

Re:
Автор: asahi   
Дата:   10-11-09 20:45

Купувяай най-евтната четворка с най-голяма гаранци

Re:
Автор: BirdOfPray   
Дата:   10-11-09 22:35

ПРОДАВАЧИТЕ дори и да знаят какво продават - купувача, който си е купил нещо и не знае как да го изполва пак тях ще изкара виновни - стара българска поговорка [ezik]

Re:
Автор: vlex   
Дата:   11-11-09 02:40

BirdOfPray, в грешка си мой човек - тва е латинска сентенция [smilie18]

Поздрави,
Влад

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »