Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Конкурсът на Bulgaria Air
Автор: sirkhann   
Дата:   09-11-09 19:25

Тук:

http://www.air.bg/bg/photo_competition

Изискване: 25 MP!

Аз... нямам 25 MP апарат => не мога да участвам. Който после разправя, че техниката няма значение, да ходи да си гледа работата.

Успех на всички оставали в конкурса.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: boni   
Дата:   09-11-09 19:29

1. Интерполирай[smilie24]
2. Снимай на филм и сканирай.[smilie24]
3. Нещо са се объркАли..[smilie5]

Re:
Автор: asahi   
Дата:   09-11-09 19:40

Бямаш ли Дигитален ХаселблаТ този кОнкурс не е за теб.

Re:
Автор: exile   
Дата:   09-11-09 19:46

Двупосочен билет за двама до Барселона от wizzair е 320 евро...

Re:
Автор: biso   
Дата:   09-11-09 19:47

баси,
... с 24 мп не става

Re:
Автор: jeddah   
Дата:   09-11-09 19:51

На тая компания само мегапикселите и останаха[smilie23]

Re:
Автор: kudra   
Дата:   09-11-09 19:53

Ще участвам.

Моят Панасоник е точно толкова. [smilie5]

Re:
Дата:   09-11-09 20:06

asahi- мислех да го напиша и аз, ама се сетих, че хората с Алфи и д3х с една рамка ще се оправят :P

boni - да интерполирам... колко да интерполирам (и що те не си интерполират сами?) [smilie8]

Иначе за филма... остана ми едно Oly MD5 Trip :D

http://i.testfreaks.com/images/products/600x400/194/olympus-trip-md3.3322306.jpg

Бе конкурса е готин! Сума готини неща могат да се изсипят вътре...

Публикацията е редактирана (09-11-09 20:07)

Re:
Автор: ShotlandetsaWildlife   
Дата:   09-11-09 20:14

7D с лека интерполация и си готов [smilie5]

Re:
Автор: Stefoto.Art   
Дата:   09-11-09 20:24

Имах подобен случай преди година! Дойде при мен един клиент за рекламация - от "Рекламната Къща" му обяснили, че искат файла готов за печат и даже му написали на листче "оразмерен 3 на 5 метра с резолюция 300 DPI " !
Луда работа!

Re:
Автор: deathzone   
Дата:   09-11-09 20:30

Да бе иначе ги искат в RGB до 1 мегабайт, а от 25 Мегапиксела. Незнам как ще ме хванат, честно че снимката не е от 25 мегапиксела. То при държавните конкурси е така. Искам да да се проведе конкурс от сника със 60 мегапиксела, от обектив направен от 10 девици при пълнолуние, ама пълнолуние от 45та година. И на това условие отговаря само, комшията бай Пенчо. Нали схванахте?

Re:
Дата:   09-11-09 20:34

Не, бе, превюто е 1 МБ! После даваш големата базука!

Иначе стига ревали, ми отивайте да снимате!

Re:
Автор: danny_falin   
Дата:   09-11-09 21:00

може би им трябва за някаква реклама дето ще виси по стените, и за това само хората с лентата ще намажат

и какво е това съотношение ?? 5:4
средноформатните са такива, по-квадратни

Публикацията е редактирана (09-11-09 21:02)

Re:
Автор: caro-anton   
Дата:   09-11-09 21:11

дани,
има 4х5 инча филм...

Re:
Автор: thomas   
Дата:   09-11-09 21:33

Първо нека го погледна от параноичната страна:

Само DeathZone е уцелил истината. След като са дадени тези мегапиксели, значи някой много точно си е направил сметката как да изхвърли от играта всичко до Sony A900 включително. Този някой, по чието желание са писани условията на конкурса, вероятно е почти единственият, който има нужната техника, за да отговаря на техническото изискване. При това положение иска или не, е обречен да спечели.

А сега - хайде и от реалистичната:

Като гледам наградния фонд - 2 двупосочни билета до Барселона, и като знам колко й струват на авиокомпанията тия два билета, бих казал, че направо искат да минат метър и подобна награда не би трябвало да стимулира изобщо собственика на дигиталния Хаселблад да си хаби затвора на апарата.

Е, има и трети възможен поглед:

Както на повечето места у нас, сигурно и България ер този, който пише условията на конкурсите, разбира много слабо от материята, за която се отнася конкурса, и просто е преписал едни числа от конкурса на British Airways (примерно) ;-)

Re:
Автор: promis   
Дата:   09-11-09 21:41

При липса на други факти най-простата хипотеза е най-правилна [smilie24]

Re:
Автор: bozo   
Дата:   09-11-09 21:52

Имаш крава - пиеш мляко...

Re:
Дата:   09-11-09 21:53

По-скоро го искат за някой Билборд и някой ги е излъгал, че из София няма билбордове, снимани с 20D...

Аз почвам да се чудя дали да не си разровя архива и да си нося апарата с мен, че през деня стават бая интересни неща из центъра... [smilie5]

Re:
Автор: danny_falin   
Дата:   09-11-09 21:56

[smilie5] нямаш крава ходиш в магазина [smilie5]

голями тарикати,а възможно ли е да спечелиш конкурса, те да се зарадват че имат безплатна реклама, и ти да им кажеш: "вижте сега момчета (и момичета) конкурс добре ама за да ми увисите кадъра от хасито, искам 5 бона, а не билет за гаден самолет [smilie10] "

в смисъл, конкурса автоматично ли им дава права над кадъра или после се случват/подписват нещата ?

Публикацията е редактирана (09-11-09 22:00)

Re:
Автор: deathzone   
Дата:   09-11-09 22:02

Би трябвало да се случват и подписват, разни неща. Трябва да има договор, за авторското право. Антоматически конкурса не им дава никакви права върху снимките. То така ако беше, всеки щеше да си прави гъргара......

Re:
Автор: exile   
Дата:   09-11-09 22:03

То щото никой не си прави...

Re:
Автор: thomas   
Дата:   09-11-09 22:15

@danny_falin
Нали не искаш да ми кажеш, че България ер ще подарят два самолетни билета само за да разгледат кой какво е снимал ;-) Подозирам, че надеждата им е да получат определени права над кадъра, спечелил невероятната награда.

Re:
Автор: anow   
Дата:   09-11-09 22:21

Избраната фотография трябва да притежава минимална резолюция 4500pix/5500pix, която ще бъде поискана допълнително с уточнени условия за нейното ползване и авторство.

Ма кой да чете :)

Re:
Автор: HSGeorgiev   
Дата:   09-11-09 22:22

Ами то се предполага, че ще искат да използват фотографията. Нали на сайта се казва нещо подобно - като поискат големия файл от автора, ще уточнят условията за ползване и авторство [smilie5] :

Избраната фотография трябва да притежава минимална резолюция 4500pix/5500pix, която ще бъде поискана допълнително с уточнени условия за нейното ползване и авторство.

Страхотно изречение, между другото - "Избраната фотография да притежава..., която ще бъде поискана допълнително..." - тези фотографията ли ще поискат или резолюцията, така изглежда че резолюцията [smilie18]

Но според мен това, че щели да уточняват авторството е по-голямата дивотия - какво ще му уточняваш на авторството - авторските права си възникват при създаването и не подлежат на преотстъпване. Дори да си договорят каквито и да е права за ползването, не виждам как ще придобият те авторски права върху снимката [smilie10]

Абе така, както правят конкурси, както разбират от закони и както си редактират изреченията на собствения сайт - така ако и летят, аз май предпочитам да не летя с тях [smilie18]

Re:
Автор: danbi   
Дата:   09-11-09 22:33

Ами.. те повечето авиокомпании си летят така, на едната честна дума.

Никой ли не си е признал, че има 25 мегапиксела фотоапарат? [smilie8]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »