Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Мюнхен около Нова година - места за снимане
Автор: bgpower   
Дата:   06-11-09 11:58

Айде да допринеса с една хубава тема в днешния петък...

Между 25.12 и 31.12 ще пътувам до Мюнхен и бих се радвал по-опитните от Вас да ми споделят къде се отдава възможност за хубави снимки - най-вече става дума за архитектура/през денят и вечер/, забележителности, градски живот, но и всякакви други ваши предложения.

Поздрави,

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: vagar   
Дата:   06-11-09 14:30

https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/bglq6380.JPG

http://212.36.3.59/site_pics/162/8_1233099412.jpg

Re:
Автор: adhc   
Дата:   06-11-09 16:43

Аз ще съм в Мюнхен от 23-28 дек, и може да се засечем някъде из улиците, снимайки :))

Re:
Автор: jarjar_   
Дата:   07-11-09 03:28

Ще се опитам да дам някои насоки, но се страхувам, че ако очакваш някаква извънземна архитектура да намериш, не е точното място Мюнхен, освен църквите, манастирите, катедралите,. Въпреки, че за мен, градът е Уникален!!! A и разбира се, не търси нощен живот:)))
За Архитектура:
*Кметството - Marienplatz / Rathäuser
*Портите на града - Sendlinger Tor (има страхотен ресторант - Lamm´s ,Sendlinger-Tor-Platz 11,80336 Altstadt-Lehel, München. Кухнята му работи до 5 часа сутринта, което е абсолютно нетипично за Мюнхен и има страхотни агнешки ребърца. Препоръчвам го!!! ), Isartor, Karlstor, Siegestor
* Löwenturm
*Сградата на съда - Bundesfinanzhof, München
*площадите в центъра - Щахус, Марин плац, Кьонигс плац и т.н. Karlsplatz/Stachus, Marienplatz, Königsplatz и т.н.
*изобщо целия център(голям център), навсякъде може да се намерят интересни сгради.
*Олимпия парк, качване на Кулата, Олимпиа Щадион, езерото и т.н. - Olympiapark, Olympiaturm, Opympiastadion и т.н.
*БМВ велт (музея на БМВ) - BMW Welt München
*Новата сграда на Мерцедес в Мюнхен - Mercedes-Benz München, Arnulfstraße 61, München
*Алианц Арена - Alianz Arena
*Замъци : задължително Замъкът Нимфенбург, Градската Резиденция и т.н. - Schloss Nymphenburg, Residenz, Amalienburg, Alter Hof(историята за маймунката), Schloss Fürstenried, Schloss Blutenburg
*Статуята на Бавариа на Териезиен визе(където се провежда Октобърфест). Ruhmeshalle mit Bavaria, Theresienwiese
*** Задължително Църквите (катедралите), имат, та са се занели:))) Най-важното, ако снимаш без светкавица, грижи никакви! Frauenkirche (Циците на Мюнцхен), Theatinerkirche ( е те тука трябва на 1000% да се посети), Ludwigskirche, Asamkirche, St. Georg и така нататък, с една дума където има, посещавай.

Бих препоръчал Места които трябва да се посетят (поне според мен), като разбира се там има също какво да се снима:
*Зоологическата градина , уникална е - Münchener Tierpark Hellabrunn
*Дойчес Музеум, уникало, въпросът е, че ти трябва много време, но за начало един цял ден стига.- Deutsches Museum
*Река Изар, по това време, в което ще си има едни канали, около района на Зоологическата градина, който са замръзнали, та се пързалят, играят хокей, кърлинг. Както и изобщо по самата река.
*Английската градина (вторият по големина градски парк в света), макар тя да е интересна през лятото. Разбира се също това е градът, където да търсиш паркове, градинки и езера. Englischer Garten in München
Фирмените кръчми на производителите на бира. В Хофбройхаус е кръчмата, където Хитлер е започнал своята пропаганда. Hofbräuhaus , Löwenbräukeller München, Hacker-Pschorr Bräu München,Paulaner Bräuhaus München, J.W.AUGUSTINER BRÄU-MÜNCHEN
*Виктуалieн Маркт - Viktualienmarkt

Ако се интересуваш от изкуство, антики и археология:
*Пинакотеките - Alte Pinakothek, Neue Pinakothek, Pinakothek der Moderne
*Глипотеките - Glyptothek
*Staatliche Antikensammlung
*Archäologische Staatssammlung
*Lenbachhaus
*Ausstellungshäuser
*Музеи - много и всякакви, но няма да имаш време, единствено не трябва да пропускаш Дойчес Музеум, както по-горе съм написал.
*Българският ресторант РИЛА - Cafe-Restaurant-Bar RILA, Balanstr. 16, 81669 München, S-Bahn Haltestelle Rosenheimerplatz, Tel.: +49 (0)89 48998804

Разбира се мога още много работи да кажа, обаче, според мен и това ти е много за времето което имаш, ако все пак нещо конкретно те интересува, питай.
Извън града, в тъй наречения, голям град Мюнхен, като разбира се, може да се ходи с Градски транспорт, може да се видят оше много неща, като езера, природни паркове, архитектурно селище и т.н., както и концентрациония лагер в Дахау.
Написал съм ти ги и на Немски, за да си ги потърсиш в нета, за да видиш за какво става въпрос, има достатъчно снимков материал, както и точните им адреси.

Съвет: Купуваш си седмична карта за градския транспорт, като картата за колко Ринга трябва да е, се разбира от това до къде искаш да ходиш и смело напред!!!
По принцип не би трябвало да имаш проблем/притеснение с техниката.
Надявам се, да съм успял да помогна. Успех!!!

Re:
Автор: vlex   
Дата:   07-11-09 08:06

Петърсдом/ Petersdom също е една не особено внушителна и интересна сама по себе си катедрала, но дава изглед към голяма част то града. Гръцката църква също е интересна (ако не се лъжа е тя - готическа катедрала доколкото си спомням на 100-ина метра от Мариенплатц.

Иначе горещо ти препоръчвам да идеш в 12 или в някой кръгъл час на Мариенплатц и да зяпаш т.нар. Glockenspiel - 15 минути разни механични фигурки се гонят по тая сграда -извратено... Може и повече да е, ма на мен ми писна да гледам - лапешка работа.

Има и разни интересни люде като тръгнеш от Мариенплатц надолу към портата - разни правят фрийкшоу и просят. Все ще намериш нещо интересно [beer]

Успех и приятно прекарване ;)

Поздрави,
Влад

Re:
Дата:   07-11-09 10:16

Благодаря Ви на всички!

Особено Джар-джар Евалата за дългия постинг!
Списъкът предоставен от теб определено ще ми стигне, защото 1 ден дори до Залцбург имаме идея да отидем като дори за алпийските замъци се чудихме също.

Сега ще разгледам всичко подробно и ще пиша малко по-късно!

@vagar: Fünf Höfe?
@vlex: Свети Петър е точно срещу новото кметство, нали?

С радост приемам и още предложения.

ПС: Като оборудване мисля, че имам повечето необходими неща - D90 + 16-85VR + 70-300VR + статив. Евентуално може да се пробвам да се снабдя и със светкавица SB 600 или SB 900 и при възможност някакъв широкоъгълен обектив. Би ли имало смисъл дори да взема едно от тях точно в Мюнхен?

Публикацията е редактирана (07-11-09 10:32)

Re:
Автор: frenchev   
Дата:   07-11-09 10:33

ако разполагаш с кола отиди там

https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/wdhq2200.JPG

http://www.europeancastlestours.com/tours/christmas/gallery/neuschwanstein_winter_classic.jpg

няма да съжаляваш. на 120 км е от мюнхен (около час с кола) а може и с влака.

Re:
Автор: icolin   
Дата:   07-11-09 10:37

frenchev това е като от някоя приказка.... уникално!!!

Re:
Дата:   07-11-09 10:47

Това е точно Neuschwannstein, а близо до него имало и друг хубав замък - Lindenhof. Аз няма да съм с кола, но и с влак майче не е проблем да се стигне до там лесно.

Проблемът е, че при 6-7 дни, ако 2 дни имаме навън за списъка на Джар-джар ще остане доста малко майче...

Публикацията е редактирана (07-11-09 10:49)

Re:
Автор: vlex   
Дата:   07-11-09 11:38

Мда, замъка Нойшванщайн е убер-супер-дупер як, ма нещо се кълчат ако решиш да снимаш вътре. Иначе за св. Петър нямам идея къде се намира и срещу кое кметство е - бил съм в Мюнхен само веднъж за десетина дни и то преди 3 години. После пребивавах из други дебри на Германията.

Поздрави,
Влад

Re:
Автор: jivkojj   
Дата:   07-11-09 11:44

Ако отидеш до замъка, пиготви се за чакане обаче. Т.е - с пътя, разглеждането и чакането - пиши един ден бегал. [smile]

Ето и от мен една есенна:

https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/iuoh4802.JPG

http://212.36.3.59/site_pics/118/v_1225196658_news.jpg

Re:
Дата:   07-11-09 12:04

И последната снимка е много впечатляваща! За съжаление обаче времето наистина ще се окаже малко.

Вие какво бихте предпочели - по-скоро подробно разглеждане на Мюнхен, например Дойчес Музеум, Нимфенбург и тн, или да кажем тези замъци Нойшванщайн и Линденхоф? За Залцбург какво мислите - дали да не махнем пък него?

Знам, че това е субективно, но все пак сте били на тези места и можете да прецените!

Като задължителни в Мюнхен засега са включени:

* Кметството - Rathäuser
* Портите на града - Sendlinger Tor, Isartor
* Löwenturm
* Сградата на съда - Bundesfinanzhof, München
* площадите в центъра - Karlsplatz/Stachus, Marienplatz, Königsplatz и т.н.
* Olympiapark, Olympiaturm, Opympiastadion и т.н. - искам да пробвам Панорами от кулата
* BMW Welt München
** Новата сграда на Мерцедес в Мюнхен
* Алианц Арена - Alianz Arena
* Замъкът Нимфенбург, Градската Резиденция и т.н. - Schloss Nymphenburg и Residenz; Amalienburg, Alter Hof(историята за маймунката), Schloss Fürstenried, Schloss Blutenburg - за тези още ще почета - препоръчителни ли са?
** Theresienwiese и Ruhmeshalle mit Bavaria
* Църквите (катедралите) - Frauenkirche, Theatinerkirche, Ludwigskirche, Asamkirche, St. Georg
* Зоологическата градина - Münchener Tierpark Hellabrunn
* Deutsches Museum
* Isar
* Englischer Garten in München
* Hofbräuhaus , Löwenbräukeller München, Hacker-Pschorr Bräu München,Paulaner Bräuhaus München, J.W.AUGUSTINER BRÄU-MÜNCHEN - За хапване
* Виктуалieн Маркт - Viktualienmarkt
* Пинакотеките
* Glyptothek
** Staatliche Antikensammlung
** Archäologische Staatssammlung
** Lenbachhaus

С 2 звездички съм сложил тези, които са по-малко важни, но все пак ще се опитаме да посетим.

Някой от всички изброени костват време, но са в центъра и дори при разходка/шопинг могат да се разгледат.

Ако имате други идеи - добре дошли!

Re:
Автор: Lalinda   
Дата:   07-11-09 12:14

Ако ще слизаш надолу към замъците, не пропускай и църквата във Wies.

Пейзажът наоколо и самата църква са удивителни!

Билетите за вход в замъците са с отбелязан на тях час, тъй че ще имаш време за разходки в околността, докато ти дойде часът. Но побързай да вземеш, все пак, билета по-рано през деня.

За да видиш обаче замъка като на снимките горе, ще трябва да се изкачиш на хълма отсреща, тъй че... наистина ще ти трябва доста време, а през зимата денят е къс.

Re:
Автор: djogata   
Дата:   07-11-09 12:27

Аз съм за замъците - там има два един до друг - Newschwanstein и Hochenwangau.

Градчето, до което трябва да търсиш транспорт, се казва Füssen. Около 2 часа от Мюнхен с обществен транспорт. Един от спомените ми от това място е, че оттам ми е първата снимка, публикувана в този форум [smilie5]

https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/nama9928.JPG

http://212.36.3.59/site_pics/183/o_1131276330_HPIM1428.jpg

Според мен обаче там най- си заслужава да идеш, ако времето се очаква да е хубаво - че при мрачно време може и да се разочароваш [smilie5] [smilie5]

Ако те влече техниката, Deutsche Museum не е за изпускане - все пак е най-големият технически музей в света [smilie5]

Re:
Дата:   07-11-09 13:24

То дори онлайн може да се запазят билети за обиколките на замъците. Като се стигне до гара Фюсен как се стига до самите замъци - едва ли пеша?

Поздрави,

Re:
Дата:   07-11-09 14:55

Има автобусчета от Фюсен - пеша е далечко [smilie5]

Не си спомням, ама може и да имаше директни автобуси от Мюнхен или друг по-голям град

Re:
Дата:   08-11-09 13:27

Мерси още веднъж за информацията. Има автобуси от Мюнхен, струват 45 Евро с включен билет, но така просто ще се загуби наистина целия ден.

Като гледам снимките обаче си заслужава много.

Центърът на града добре ли е осветен, за да се пробват снимки привечер, защото още се чудя дали да нося статив или не? Светкавица дали си струва да взема?
Като оборудване мисля, че имам повечето необходими неща - D90 + 16-85VR + 70-300VR + статив. Евентуално може да се пробвам да се снабдя и със светкавица SB 600 или SB 900 и при възможност някакъв широкоъгълен обектив. Би ли имало смисъл дори да взема едно от тях точно в Мюнхен?

Re:
Автор: icikonti   
Дата:   08-11-09 20:33

Ебахти тъпите софияндета сте![smilie23]

Re:
Дата:   08-11-09 21:37

БГпауър, 45 евро за билет до Фюсен, дори отиване и връщане, е твърде много за транспорт според мен.

Преди 2 години ходих до този замък, бяхме
голяма компания, и си взехме билет за влака за цялата провинцият - общ билет, Bayernbillet - важи за цялата провинция за цял ден, струва 30 евро, и покрива 5 човека, тоест е в пъти по-евтин от автобуса. Гледам, цената си е все още същата.

Има ограничението, че не важи за Интерсити влаковете, ама то между Мюнхен и Фюсен май интерсити влак и без това не пътува. Ако пътуваш сам, билетът за цял ден за 1 човек е 20 евро. Ако пътуваш през уикенда, можеш да си вземеш уикенд-билет, който важи за цяла Германия за 37 евро, и покрива пак 5 човека. Ако ходиш до друга провинция, всички провинции предлагат провинциални билети на цена до 30 евро за група, 20 индивидуален.

Така че, ако пътуваш сам, максимумът, който ще платиш за транспорт, е 20 евро, ако сте повече хора, ще ви излезе и по-евтино.

С влака е 2 часа и половина до Фюсен.

Re:
Дата:   08-11-09 23:24

45 Euro е билета с включен вход за замъка. Все пак ми се вижда скъпо. Абе все пак ще гледам да разгледаме първо Мюнхен, пък после да видим дали ще се ходи до Залцбург или Нойшванщайн.

Междудругото - на пътя за Залцбург може ли да се спре с влака и да се разгледа и Chiemsee? Би ли стигнало времето? В тамошния замък може ли да се снима?

Поздрави,

Re:
Дата:   08-11-09 23:38

По принцип ЖП билетите важат за цял ден, няма значение на кой влак ще се качиш - освен ако не е Интерсити със запазено място.
Само не съм сигурен дали можеш да се качваш и да слизаш където си искаш.

Както и да е, мисля, че Байерн билета важи и до Залцбург - и това е според мен най-добрата оферта, защото с Байерн билет можеш да си скачаш и слизаш от колкото влакове си поискаш - и на всичкото отгоре може и да спестиш някой лев, защото директен билет Мюнхен - Залцбург може да е скъпичък.

Ако ти се ходи до Залцбург, просто ходи и питай на гишето, дали Байерн-билета важи и дотам. Като гледам какво пише в интернет, важи. Ако наистина е така - значи ще минеш с 20 евро отиване и връщане [smilie5]

Влакът Мюнхен - Залцбург можеш да си го провериш на www.bahn.de. По принцип е май под 2 часа.

Същото важи и за Нойшванщайн - 20 евро ще ти излезе билета с влака отиване и връщане, + 9 евро вход за замъка - 29 евро. Спестяваш 15 евро в сравнение с автобуса [smilie5]

Re:
Дата:   08-11-09 23:40

Djogata, мерси за помощта!

Билетът важи до Залцбург. Мен ме интересува доколко на тези места - Залцбург и Кимзее си струва да мъкна и повече оборудване за щракане? Ако някой от вас е бил там, нека сподели :)

Re:
Автор: jarjar_   
Дата:   09-11-09 02:06

Гледам, доста се чудиш, относно Залцбург, замъци и т.н., та да ти кажа и личното си мнение.
Най-много от замъците си заслужава този на Кимзее, проблемът е, че за там трябва минимум един цял ден, при това мисля, че са най-добре два дни, като комбинираш с нещо наоколо. За замъка (с много хубава градина ), който се намира на мъжкия остров се пътува с корабче, съответно, според мен е най-добре да си вземеш билет за туристическа обиколка на езерото(можеш да снимаш от корабчето) със спирания на островите (инфо www.chiemsee-schifffahrt.de) .На женския остров има манастир. Другият проблем е, че според мен, зимата не е най-удачният сезон! Съответно мисля, че комбинацията Залцбург(където пак си трябва поне един ден минимум), Кимзее и Линдерхоф( със страхотна градина и изкуствена пещера, която обаче мисля, че още я реставрират за съжаление) си плаче за още една такава екскурзия.
Замъците Нойшванщайн и Hohenschwangau За тях са ти нужни пак един ден (но тук определено няма значение сезонът, даже мисля зимата за по подходящ), като според мен, ако можеш да наемеш кола за един ден и го съчетаеш с преминаване през манастира Андекс, където се прави най-известната тъмна бира в Германия, а има и страхотен ресторант е оптималният вариянт.
С други думи, според мен, според времено с което разполагаш се съсредоточи върху Мюнхен, като може, ако толкова държиш да отидеш до Нойшванщайн.
Замъкът Нимфенбург в града Мюнхен има страхотен парк и си заслужава, като там е и Ботаническата градина.
Видях, че се чудиш дали да видиш сгардата на Мерцедес Бенц, на Арнулфщрасе, да ти кажа, че е една от най-красивите нови сгради и ОСОБЕНО ВЕЧЕР се е утрепала за снимки!
Като допълнение: Пинакотеките в неделя са със свободен ход. Носенето на статив - задължително[smile]
Ако те интересува още нещо, питай. Успех!!!

Публикацията е редактирана (09-11-09 15:34)

Re:
Автор: sunnyshot   
Дата:   09-11-09 02:35

интересни бяха за мен архитектурните детайли на фасадата на сградата на кметството в центъра. Снимката е от преди месец, средата на Октомври:

https://photo-forum.net/static/forum/2009-11/kpwq9443.JPG

http://photo-zona.net/images/user61446/album14204/large/1257726524_yjst1878_DSC_1292Nf.jpg

Re:
Дата:   09-11-09 08:07

jarjar_: При положение, че за всяко по отделно трябва 1 ден ще бъде много трудно. Идеята с наемането на кола си го мислих, но само ако така мога да спестя време по този начин. Иначе просто нещата с влак са по-евтини.

Залцбург ще бъде посетен при всички случай, а аз тайно се надявам, че и за Нойшванщайн ще остане времe.

Сградата на Мерцедес ще отида да я запечатам тогава, имам спомен дори да съм виждал нейни снимки в нета.

В неделя само Пинакотеките ли са със свободен вход или всички музеи? В самите тях със стативче може ли да се снима или е забранено, че на места гледах, че светкавици и стативи на такива места не се препоръчват?

Поздрави,

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »