Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Just posted d300s vs 7d vs a500 ISO
Автор: vgramatikov   
Дата:   03-11-09 13:58

Един малко по реално изглеждащ тест.
Видим проблем във фокуса на а500.

Интересно сравнение на 6400 аса Raw експорт м/у 7д и д300с където д300 се справя по добре.

[beer]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: sirkhann   
Дата:   03-11-09 13:59

Къде?

Re:
Автор: ka7   
Дата:   03-11-09 14:03

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Re:
Дата:   03-11-09 14:06

http://www.photographybay.com/2009/11/02/canon-7d-vs-nikon-d300s-vs-sony-a500-iso-test-round-2/

Re:
Автор: ka7   
Дата:   03-11-09 14:08

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Re:
Дата:   03-11-09 14:18

Кво си познал на 3200 и 6400 д300 има малко повече шум но запазва текстурата по добре.
Или съм сляп [smilie11]
Разбора се 7д ги счупва и двата все пак е 18мп.
Но далеч не е нещо изключително поне според този тест.

Re:
Автор: oxcart   
Дата:   03-11-09 14:26

Тези 18МП от недостатък взеха да се превръщат в предимство...лека полека [ezik]

Re:
Дата:   03-11-09 14:29

Еми при положение ,че шумът е съизмерим или по-нисък сравнение с 12мп матрица,разбира се че е предимство :)
Еваларка на канон [smilie24]

Лошото е ,че не съм гледал още тест с наличен фин детайл примерно перце,графика или тнт.
Ниския шум не е всичко...въпроса е колко детайл се запазва.

Re:
Автор: asahi   
Дата:   03-11-09 14:31

"или тнт" - тротил ли визираш?

Re:
Автор: alcap007ne   
Дата:   03-11-09 14:32

нищо интересно не виждам [ezik] канона с малкия си шум маже картинката [smilie21]

Re:
Автор: tziko   
Дата:   03-11-09 14:49

Ка7 кое точно си познал не можах да схвана. Аз от този тест виждам, че никона не отстъпва пред 7д, освен това цветовете са по-ярки.

Re:
Автор: Alex-dan   
Дата:   03-11-09 15:18

От RAW разликата няма да е мн сериозна ми се струва. Тия тестове от jpg с напускани сума ти неща... На миналите даже имаше Д лайтинг [smilie11]

Re:
Автор: hotsnail   
Дата:   03-11-09 19:21

Страшен тест.

Интересно що не го направиха:

Никон Д3с срещу Сони А850 и Канон 500Д

Разликите щяха да са покъртителни. Сонито води като детайл на ниско исо и леснота на употреба с две обиколки.

Никона води със 5 обиколки на слаба светлина и кат Аф и като функции и като тяло и .....

Канона явно за нищо не става.

Сравнението в предлагания от мен формат е точно толкова уместно. Нови модели са на трите марки. Дори А850 май излезе след А500/А550 та съвсем новичък идва.

Пълна глупост ясно е че сонито не струва пред тия апарати. аам то е и на 1/3 от цената на по-евтиния

Пък и за тест на високо исо да не можеш да фокусираш.......или апрата е дефектен ама много дефектен и е за боклука или си кръгъл идиот. Тоя тест мисля 2-рото е истината.

Няма проблем теста за исо да е на бленда 11 и ръчния фокус тогава е хипер лесен (дори ако гледаш скалата на обектива без визьор). А това е апарат дето има лайф Вю точно за прецичен ръчен фокус...... нямам думи.

Re:
Автор: mugen   
Дата:   03-11-09 19:25

а500 само с d3s не са го сравнили още [smilie11] [smilie11] [smilie10]

Re:
Автор: CanoniO   
Дата:   03-11-09 19:39

Мен пък не ме кефи тва 7д....

Re:
Автор: danny_falin   
Дата:   03-11-09 20:44

ехх тва исо брее, за чий х@й ти е като апарата не може бързо да ковне фокуса в тъмния ресторант например ?
исо та исо [ezik]
и 3те апарата имат супер "исо"
ама други неща са важни

Re:
Автор: ittv   
Дата:   03-11-09 20:58

мдааааа единия апарат е 700 долара, другите 2 за по 1700, нормално е за едни 1000 долара отгоре поне да могат да коват фокуса малко по-бързо... [smilie18]

Re:
Дата:   03-11-09 20:59

а500 се държи.Дразни ме ,че всичи сравнения на 7д и а500 ги гледаме само в джипег.А това не е показно за шума на матрицата.Искам да гледам равове.Също ме дразни ,че на този тест видимо а500 не е на фокус.И се справя чудесно.

Какво и това ,че първия рав на 7д въобще не ме впечатли пред този на 2-годишния д300с.
Тук остава само едно..предимството от резолюцияа без заплащане на цената шум.
Което е супер [beer]
А ,че е най-безсшумната кропка докато не видя равове не вервам.

Публикацията е редактирана (03-11-09 21:10)

Re:
Автор: danbi   
Дата:   03-11-09 21:14

pd, какво като видиш RAW?

По всичко изглежда, че и Канон са прегърнали "гадната" идея на Сони/Никон да филтрират шума от сензора преди да го запишат като файл.

Все още чакаме новите теории за измерване на тия неща...

Re:
Дата:   03-11-09 21:49

Не е точно така не ми се обяснява що.
Иначе ,че флтриране че има има.

Re:
Дата:   03-11-09 22:56

danbi силно се надявам урока дето сони научиха със а700 да е залегнало в дизайна на новите им апарати. А урока е

RAW файла е RAW файл. Не се обработва шума!!!
Който снима RAW знае какво иска!!!

Re:
Автор: Alex-dan   
Дата:   03-11-09 23:19

[smilie24]

Re:
Автор: danbi   
Дата:   03-11-09 23:34

hotsnail, това, че Сони позволиха с по-новия фирмуер да се изключи софтуерния филтър в А700 не значи, че можеш да изключиш хардуерния.
Досега сензорите на Канон просто нямаха такъв хардуер, вече явно имат.

Надявам се, не разглеждаш коментара ми като потвърждение, че динамичния шумов праг на АЦП-то е нещо лошо. Тази материя е доста дебела (и доста извън фотографията). Но е факт, че подходяща обработка на сигнала преди записването му във файл не е задължително лоша идея. В частност това е единствения смислен начин за избягването на 'бандинг' и подобни ефекти.

Re:
Дата:   04-11-09 00:33

Досега сензорите на Канон просто нямаха такъв хардуер

Това сигурно ли е?

А за А700 ....не знам, мисля, че ставаше дума за обработка на сигнала в-ху чипа още. Те дори се хвалеха с това Сони. Нали имат и много АЦП-та (на всяка колонка).

Ама както и да еимаха в А700 някаква гнусна обработка дето правеше парцали цветни, дето после никой не може да ги изчисти (може и да са по-лесни за чистене ама като няма алгоритми за парцало чистене).

Никон добре се знае - правят някакво шумоподтискане на цветен шум в РОУ файловете то май затуй цвета на високо исо, май им бяга бая.

Канон мисля че от 350Д и 20Д насам няма илюзии, че спестяват от шумоподтискане на РОУ.

Абе не знам май CMOS технологиите си имат някой особености. Не ги познвам в детайли. Ама при всички производители прехода към CMOS е съпроводен с странности в снимките и забележими артефакти в РОУ файловете. CCD-тата явно и без обработка са вадили сносни резултати. Ама новите апарати ...

А за софт- или хард-уер .....безсмислена дискусия. Предполагам, че всичко е на програмируеми схеми дето могат и така и инак. Съмнявам се някой да прави схеми с усилватели, обратни връзки, капацитети и индуктивности.....това е минала епоха.

Публикацията е редактирана (04-11-09 00:35)

Re:
Автор: darksorrow   
Дата:   04-11-09 01:12

мале мале, ако и за фотография говорехте толкова, ся щяхте да сте извънземни просто [smilie5] [smilie5]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »