Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Имам питане за видеото на Д300с и на 5Д Марк2
Автор: Noam   
Дата:   23-10-09 13:08

Разликата в качеството голяма ли е?
Моля за сериозен коментар.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: CanoniO   
Дата:   23-10-09 13:10

Можеш ли да дефинираш понятието "голяма" ?

Re:
Дата:   23-10-09 13:12

Добре ще попитам по друг начин.
заслужава ли си да се вземе 5Д Марк2 само заради видеото, или да се насоча към Д300с?

Re:
Автор: dau   
Дата:   23-10-09 13:12

Едното е 720p до 5 минути дължина само
другото е 1080p последно колко дълго беше не си спомням 12 или 29 минути...
Разликата е около 2 пъти буквално погледнато [smilie18]

Re:
Дата:   23-10-09 13:13

мхм ясно
dau [smilie24] [beer]

Re:
Автор: borisyankov   
Дата:   23-10-09 13:22

Да не говорим че при 5Д2 има значително по-голям контрол над видеото.

Само че, защо сравняваш 5Д2 с 300Дс? Подходящото сравнение като цена е 7Д с 300Дс. Тогава е още по-голямо предимството за Канона.

Re:
Автор: джъмбо   
Дата:   23-10-09 13:26

да си вземеш фотокамера за видео.... нещо като да си вземеш мотор с кош и да се занимаваш с пренос на цимент....

Re:
Дата:   23-10-09 13:27

Защото снимам с Никон и ако ще сменям системата, по-добре да взема направо 5Д Марк2.

Re:
Автор: jivkojj   
Дата:   23-10-09 13:30

А какво ще снимаш, че да си заслужава само заради едно видео да сменяш цяла система?!

Re:
Автор: Георги   
Дата:   23-10-09 13:37

джъмбо ако ми покажеш малка камерка която ще изплюе същото, което ще изплюе 5д2-то с 85/1.2, хайде моля те, хем ще спестя някой лев [smilie10]

Re:
Автор: vgramatikov   
Дата:   23-10-09 13:39

О боже :)
д300с има автофокус във видео мод [smilie7]

Re:
Автор: stoevg   
Дата:   23-10-09 14:10

джъмбо: Ами то и да ползваш D3 с 24-70/2.8 за да произведеш снимки като в сайта ти е все едно да трепеш мухи с атомни бомби.

Re:
Автор: overlay   
Дата:   23-10-09 14:27

Ако беше питал за Никон Д3с дали е голяма разликата спрямо 5Д2, да говори човек, щото и там, че има разлика, е ясно. Ама за кропката - то какво има да се чудиш - 5Д2 е с много по-голям сензор, пикселите му са по-едри, самото качество на изображението е къде-къде по-добро, извън резолюцията - цветове, динамика, шум, нещата са адски несравними.

Re:
Дата:   23-10-09 14:27

това имам предвид че единствено за бокефетишизъм има някакво приложени... за сериозна работа си има истински камери

колкото до трепането на мухи с атомна бомба... гроздето е кисело [smilie19] [smilie19] [smilie19] [smilie19] [smilie19] [smilie19]

Re:
Автор: darksorrow   
Дата:   23-10-09 14:32

и на джъмбо бисерите растат... нищо, има време, има време [smile]

Re:
Дата:   23-10-09 14:46

ало експерта.... ти някога работил ли си истинско кино???? май не си като ти гледам експертните мнения [smilie23]

Re:
Дата:   23-10-09 14:49

кино = видео?

лол, всеки ден уча нещо ново тук [smile]

Re:
Дата:   23-10-09 14:50

верно си зле... ма не се притеснявай... няма да се подобриш [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Re:
Дата:   23-10-09 14:51

добре, де, сигурно си прав. ще поживеем, ще видим [smile]

личностните обиди ще те помоля да си ги спестиш, обаче.

Re:
Автор: jivkojj   
Дата:   23-10-09 15:10

Noam, не спомена какво толкова ще снимаш, но за да може да зуумнеш или да управляваш както трябва камерата е добре да има нещо такова:

http://www.5dvideos.com/wp-content/uploads/2008/11/eos-5d-markii-shoulder-mount.jpg

Аз пробвах на видеостатив. Става но доста ограничено - зума не е плавен, докато пускаш/спираш или нещо променяш по камерата, колкото и да си внимателен се получава тресене, а да не говорим от ръка каква мъка е.

Публикацията е редактирана (23-10-09 15:11)

Re:
Автор: vinse   
Дата:   23-10-09 15:17

Язе съм ЗА видео във фото, не че е особено стока крайния резултат, но ти спестява видео камерата, която пък и си тежи [smilie8]

Иначе не бих си взел Д300с заради видеото, че нещо резултата е плачевен, като си говориме за бързо движение на камерата

http://www.youtube.com/watch?v=GJozM55HrsM

а и автофокуса му е мноооого бавен - близо 2 секунди от натискане на спусъка до фокусирането върху обекта [smilie8]

Re:
Автор: slavoart   
Дата:   23-10-09 15:43

Привет! Директно по темата, че нещата забегнаха нядясно[smilie5]
Сравнявал съм видео от НИКОН Д90 с такова от ЦАНОН 500Д /в един кратък период притежавах никона/ разликата е огромна. Канона бие по рязкост и динамика отвсякъде! Използвам го като видео камера вече половин година и не съм се разочаровал. Сигурен съм, че много скоро ще има и графа "ВИДЕО" във фото форумите благодарение на новата екстра на новите ДСЛР[smilie24]

Re:
Дата:   23-10-09 16:08

Използвам го като видео камера вече половин година и не съм се разочаровал

би ли ми обяснил как по-точно го правиш това, при условие, че нямаш контрол върху практически нищо? питам сериозно.

Re:
Автор: slavoart   
Дата:   23-10-09 17:43

Напротив, имам пълен контрол над фокуса/ръчен/, над блендата също, чувствителноста машинката сама си я определя и до сега никога не ме е подвела. Преди съм се справял по същия начин и с 8мм и 16 мм кино камери. Отговорих сериозно, ако иска някой мога и примери да покажа[smilie24]

Re:
Дата:   23-10-09 17:55

Какво ще снимам това си моя работа, нямам зуум обективи, само твърдаци. А за кроп и фул ми е ясна разликата, питах само за видеото и получих отговорите [smilie24]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »