Автор: icikonti
Дата: 19-10-09 13:40
Да всички гърци са просто ужасни.Помислих си, че съм на изложба на 15-17 годишни момченца.А точно тия тримата с цветните фотоси /вдясно от входа/ са професори по фотография в Атинския университет /пише го в брошурките/.
Що се отнася до ч/б в дъното до тая - белгийката -отпред пред тях има AFIAP, EFIAP, ESFIAP/отново гърци/.Просто ужасни неща на безфокус, може би щото бяха в ИР.Едно кадърно имаше но пак на безфокус /с някакъв черен геран отпред/.Тоя грък с AFIAP пред името, с маслиновата горичка и драскотините по негатива и белите неразработени участъци на задния план беше най-смешен!
Белгийката-нещо невероятно.....ужас без край.
На колежката от Пловдив портретите в Археологическия подлез от всички изложби бяха най-слабите неща.
Галя Ушева в Балабановата къща нещата не ставаха.Те кога ли са ставали?Изкуствени и нагласени- просто демонстрация на творческа немощ.
От чуждестранните участници в Балабановата къща имаше 3-4 добри картинки на животинки и пейзаж,/мазето вляво/ останалите, като ученическа изложба.
Тихомир Пенов - добро чувство за портрет, но изкл. прешарпени и без детайли портрети /назъбени контрастни детайли водещи до грозно разграждане на изображението/.Пълна излагация за човек от занаята.
Поляка в същата къща - ми е трудно да го коментирам и за това не смятам.
Интересно впечатление ми направи колегата с черно-бялото в двора на Балабановата.Имаше наистина хубави неща.
Турчина и разните там други в Балабановата ми създадоха усещането ,че съм "Титан на съвременното изкуство!".Гола вода с 3 кофи лед отгоре.....
Немеца в Данчовата къща първоначално не ми хареса, поради липсата на дух в снимките.Пълна статистика-съчетана с великолепно качество на снимането и отпечатъка.Коментарите бяха ехидни-"Демонстрация на немската мощ".....Обаче като разгледах всички други изложби, тоя немец ми се стори цвете....!!!
Лукчето няма да коментирам.
Чехът в оная къща, на която й бяха сбъркали адреса/до паметника на Ц.Лавренов по стълбичките надолу/ имаше хубави ч/б неща от 6/6 филмово, но пък бяха сивкави на тон- липсваше му контраста.Цветните му неща, бяха такова огромно недоразумение, че пораждаха само чувството , че съм отишъл на изложба на счетоводители.
Антоан Божинов и градския му пич Анрито /в Мексиканската къща/.... е там вече беше трагедийно- тотална липса на каквото и да било.Портрети на хора с дефекти И КАКВО ОТ ТОВА?Или полугола /по цици/ дама в мазе с неизмазани тухли, с черна роба коленичила до бутилка бира и цигари.Явно има в съвремения свят много хора с психични отклонения, които останалите възприемаме като артисти.Да ама НЕ.Лекарство им трябва на тия, не изложбени зали.Е ако ги успокоява- да се излагат.
Добро впечатление на 3-4 неща на Надежда Павлова /ч/б/ останалите цветни неща- статистика.
В синьото училище- харесах 2-3 неща.Биват и като идея и като изпълнение.Но под средното ниво.
Унгареца не можах да го видя......
Лекцийката на едноименния поляк беше за изображенията и т.н. и т.н. ама през 15-ти век!!!Гого Лозанов ни обясни, каква е фотографията в съвременния свят и защо хората бягали от действителността .....Уникално, винаги съм се кефил на хора, които стават за всичко и имат мнение за всеки проблем и дават "добри отговори" на всеки зададен им въпрос.Тоя и на чорба да го свариш-понеже е толкова качествен, чорбата ще е ВЕЛИКОЛЕПНА!!!
Събрах мнения на 4 човека, разгледали част от изложбите, вкл и моето-ПОСТНО и ДОСТА СЛАБО.Ходил съм и други пъти на това фотографско събитие, не често, но все пак имам ретроспективен поглед.Сега беше най-слабото издание.Някой каза, че организацията била добра.Може , но нямаше диплянки с имената на изложбите и адресите им, както на предходни издания!Видях 3-4 плаката, закачени на входните врати от които на ръка си преписах имената и адресите.Всеки да си прави извод, каква е била организацията!
Добре, че се отбихме в "Хепи" и след нещастното ни гледане и озъртане да видим нещо за гледане, си пийнахме по няколко наливни Старопрамен..... Това оправи настроението.
Мои приятели ми твърдяха, че вече в България няма нищо свястно, само войнстваща простотия.Е прави са !!!
Гледайте к'во гледате, щото ще го изтрия тоя коментар-нали догодина пък ще искам аз да излагам там.ШО НЕ....като нивото е такова!!!
|
|