Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Крис Джордан, не може да се оплаче от липса на внимание включително и в този форум.
Последната му серия е впечатляващо шокираща, или шокиращо впечатляваща, както си изберете.
Мидуей
Послание от тихоокеанското течение.
Тези снимки на малки албатроси са направени преди няколко седмици на атола Мидуей. Късче пясък и корал по средата на Тихия океан. Малките албатросчета се хранят до насита с пластмаса донасяна от техните родители. Албатросите летят над замърсените води и събират и носят на малките си всичко което мислят за храна. Подложени на тази диета от човешки боклук десетки хиляди малки умират всяка година. От глад, отравяне или задавяне.
При правенето на тези фотографии, нито едно парченце пластмаса не е преместено, поставено, или манипулирано по какъвто и да е начин. Снимките показват, какво реално попада в стомаха на малките пилета, в едно от най-отдалечените морски убежище, на повече от 2 000 мили от най-близкия континент.
Боклученият остров, който е получил името Голямата тихоокеанска камара (The Great Pacific Garbage Patch), е с територия 2 пъти по-голяма от тази на щата Тексас.
Би трябвало да се вижда с Google Maps/Google Earth, да/не ?
Баси и изрудщината от малоумни хора...
Или не си разбрал нещо от прочетеното, или имаш невероятно самочуствие. Винаги съществува и версията, да си избраният, разбира се.
Абе, замислих се колко тъпа птица трябва да си, за да храниш отрочето с пластмаса ...
След това се замислих колко тъпо говедо трябва да си, за да си задръстиш океаните с боклуци ...
Май сравнението е в полза на птиците.
Стряскащи кадри!!!
Истината е че Homo sapiens малко и полека(а в последните години много и бързо) унищожава природата във всичките и измерения.
Всеки ден от лицето на земя изчезват хиляди хектари гори и по няколко растителни и животински вида.
Хубаво е да се показват такива кадри, дано някой се замисли като ги види.
Минко, прав си. Но пряко или косвено всички сме виновни. Тук често се пускат теми за кучета, котки и други животни. За спрането на този или онзи строеж, в защита на тази или онази местност. Но до сега няма тема "Не на пластмасовите опаковки!" Нека всичко стане в стъклен амбалаж, който фирмите са длъжни да си приемат обратно. И това в глобален мащаб. Тогава този проблем ще се реши много по-бързо и много по-лесно.
dau, не мислиш ли че и аз и ти сме от тези малоумни хора. Че онова там е моята пластмасова бъркалка за кафе, а до нея е твоята капачка от минерална вода?
Не става въпрос за малоумни хора, става въпрос за самовлюбено консуматорско общество, което трябва да гледа тези снимки всеки път преди да посегне към торбичка/шише/опаковка....
Не можеш нито да се отделиш, нито да ги обиждаш, това е една колективна безотговорност зад която всички се крием.
didesignbg нямам никакво намерение да се отделям, или да се мисля за нещо специално... казал съм хора, а тъй като се имам за човек, мисля че и аз влизам в това число. А самовлюбеното консуматорско общество е точно следствие от това че хората са малоумн, всеки мисли сам за себе си и не му пука за нищо друго за съжаление това е истината...
аз лично за мен се старая по много начини, ама все пак е нищо докато другите хора си правят каквото искат, за това е е хубаво по-често да се виждат такива кадри, даже ако може да ги лепят по билборди, вместо кухи силиконови чалга певици
Навсякъде се забелязва тази тенденция.
В Поморие гарантирам ,че ако се продължава така до 10 години половината влажни зони край морето ще бъдат в Хотели.
...но си мисля и нещо друго - възрастните албатроси мислят всяко нещо, дето могат да сложат в клюна си за храна...ако верно са толкоз глупави...рано или късно ще се затрият. То разбирам да бъркат понякога, ама тия останки са натъпкани с боклук....
на албатросите за милиони години еволюция не им се е налагало да се обучават кое става за хапване, и кое - не...
... думи нямам.
дали ще е по-добре да купувам не-пластмасови стоки? ... уф, кви въпроси задавам... те колите почнаха да ги правят от пластмаса... аз за стоки някакви питам...