Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Eye-Fi releases wireless memory cards
Автор: d256h   
Дата:   14-10-09 15:04

Чакам, чакам, чакам някой да пусне тема, но не... затова пускам аз..

http://a.img-dpreview.com/news/0906/Eye-Fi-Pro.gif

Картата Eye-Fi осевн че е памет предлага, свързване с WI-FI мрежата ви. Това е супер особено, когато се снима на закрито. Достатъчно е да имаш безжична мрежа и някъде в нея, да има хард диск, върху който да стоварвате кадрите си, вместо да ги записвате в картата памет на фотоапарата.

Ето такива джаджи много ми харесват, браво !

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: ecobo   
Дата:   14-10-09 15:06

Аз бих си взел такова, не знам само колко чевръсто ще хвърля информацията... Ако е n стандарт - става [smilie3]

Re:
Автор: asahi   
Дата:   14-10-09 15:06

Обсъждали сме я вече.

Re:
Дата:   14-10-09 15:10

Дай линк да видя ползотворните коментари..

Моля!

Re:
Автор: jivkojj   
Дата:   14-10-09 15:11

Бавна е тая играчка.

Единствено смислено е да направиш апарата да снима RAW + jpg-та с най-ниски резолюция и качство и да гледаш докато снимаш на екрана на лаптопа/телевизора.

Re:
Автор: deathzone   
Дата:   14-10-09 15:13

Аз имам такава нищо особенно не е. Само дето се набутах честно казано. Нищо не ми пречи бам в кард рийдъра.

Re:
Автор: asahi   
Дата:   14-10-09 15:15

Чак ползотворни не бяха. Бори се с търсачката ако ти е интересно.

Re:
Дата:   14-10-09 15:17

Затова пускам темата, да съберем мнения..

Re:
Автор: ALBIREO   
Дата:   14-10-09 15:18

По мои спомени - имаше поне две теми и то преди около две години, когато тия карти се появиха.
Не е решение за професионални цели, за съжаление...

Re:
Дата:   14-10-09 15:43

Да, аз видях че периодично тази фирма пуска разни нови модели, дори сега има н'якъффф про вариант, но както каза горе колегата, че за него си е набутване...

.. такова мнение е по-ценно от разните статии в мрежата.

От друга страна, като се замисля, какъв е процента професионалисти във Фото Форум..

Re:
Автор: tosho_ot_selo   
Дата:   14-10-09 15:50

Хубаво е да се инвестира в тези неща! Преди 3 години купих за един приятел еи това Canon WFT-E1A WIRELES FILE TRANSMIT Още ме спомина с добро! Демек върши добра работа!!! [beer] [beer] [beer]

Re:
Автор: 2metraninja   
Дата:   14-10-09 15:58

Може би би била полезна като бекъп - да си пише по картата и да хвърля и на лаптопа наблизо едновременно[smilie11]

Re:
Автор: NeDDRaG   
Дата:   14-10-09 16:16

Автор: 2metraninja
Дата: 14-10-09 15:58

Може би би била полезна като бекъп - да си пише по картата и да хвърля и на лаптопа наблизо едновременно

Tова ще е полезно, ама... До сега май не съм чул лаптопско Wi-Fi да работи в режим на аксес пойнт. PCI-ки - да.

Re:
Автор: jivkojj   
Дата:   14-10-09 16:25

Ами то щом бакъп се налага, значи за сериозни снимки става дума. А тая карта е само SD, за CF трябва адаптер. Мога да си представя с какви скоростти ще пише. Т.е. удобно е за тела с 2 слота, а там бакъп режим така или иначе има на 2-та карта.
Отделно въпроса, за 5-6МВ jpeg колко време ще иска, пък за raw още повече по wlan мрежата.

Re:
Дата:   14-10-09 16:42

При апаратите с два слота - един за CF и един за SD, може така да се организира записът на снимки, че малки jpg-та да се пишат на SD-то, а RAW-овете да се записват на CF картата.
Това миже да е полезно за "превю" на снимките от някой друг. Сами можете да се досетите какви са предимствата и недостатъците. Лично аз бих предпочел Вай-Фай трансмитера, както е написал тошо_от_село. [shtrak]

Re:
Дата:   14-10-09 16:45

Ми колко..

Аз имам адаптер който позволява СД карта да се ползва в ЦФ слот, значи няма проблем!

Пише, че се поддържат карти клас 6, което е добра скорост..

После, при 50 Мгбит мрежа, спокойно ще преточваш с 6 Мбайта/сек, което означава за един РОУ файл между 4 и 7 секунди. Ако не снимаш в серия до запълване на буфера значи, идеално може да се работи в студио.

Публикацията е редактирана (14-10-09 16:46)

Re:
Дата:   14-10-09 16:53

По спомен, тези карти прехвърлят само jpg файлове. И със сигурност не прехвърлят RAW. Не съм проверявал дали има промяна в това отношение, ако има - кажете, че не ги следя... [shtrak]

Re:
Дата:   14-10-09 16:55

Нееее, пише, че прехвърлат и РОУ.. дори разни видео формати..

http://www.eye.fi/products/pro

Публикацията е редактирана (14-10-09 16:59)

Re:
Дата:   14-10-09 17:26

Значи има напредък. Чудесно! [smilie24]

Така като гледам - струва си човек да я пробва, най-малкото...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »